گسترش همکاری بورس کالا با همتاهای خارجی
همکاری ها و تعامل بورس کالای ایران با همتاهای منطقه ای و جهانی گسترش می یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر عامل بورس کالای ایران هفته گذشته اعلام کرد با عضویت وابسته بورس کالای ایران در فدراسیون جهانی بورس ها (WFE)، برقراری ارتباطات و تعاملاتی که در گذشته با دشواری و صرف زمان زیاد با بورس های برجسته دنیا صورت می گیرد، به مراتب آسان تر شده، چراکه نماینده بورس کالا از این پس در کنار مسوولان بورس های معتبر دنیا قرار خواهد گرفت.
حامد سلطانی نژاد به تشریح مزایای عضویت وابسته (Affiliate Status) بورس کالای ایران در WFE پرداخت و گفت : حضور در تمامی اجلاس ها، مجامع و نشست های عمومی و تخصصی فدراسیون جهانی بورس ها از نخستین مزایای عضویت وابسته بورس کالا در این نهاد معتبر است.
* هند و اندونزی خواستار معامله قیر با ایران
مدیر عامل بورس کالای ایران با بیان اینکه برای راه اندازی یک بازار مالی مبتنی بر کالا به تعداد بازیگران زیادی نیاز است اظهار داشت: برای راه اندازی بازار مشتقه نیازمند بازیگرهای خارجی هستیم، زیرا بخشی از محصولاتی که همچون قیر در ایران تولید می شوند در بازارهای جهانی مشتری دارند، البته در حال حاضر نیز مشتریانی وجود دارد که این مراجعه کنندگان بیشتر از کشورهای اندونزی و هند هستند. همچنین از بورسهای کشورهای اروپایی و شرق آسیا نیز برای گسترش همکاریها درخواست هایی شده است.
سلطانی نژاد در ادامه گفت: درصددیم برای توسعه معاملات کالا بازار آتی قیر و معاملات سلف را برای قیر راه اندازی کنیم. ضمن آنکه صدور گواهی سپرده کالایی بر اساس دارایی پایه قیر و راه اندازی صندوق های کالایی قیر از سایر برنامههای بورس کالای ایران است.
*بازگشت آرامش به بازار پتروشیمی
مدیرعامل بورس کالا همچنین به بررسی بازار محصولات پتروشیمی در بورس کالا پرداخت و گفت: با توجه به تعلیق فعالیت آن دسته از شرکت های معاف از مالیات بر ارزش افزوده که مدارکشان مشکل داشت، به نظر می رسد آرامش به بازار فروش محصولات پتروشیمی بازگردد.
سلطانی نژاد درباره عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا، افزود: امروز با پدیده ورود خریداران معاف از مالیات بر ارزش افزوده به بازار مواجه هستیم که با ورود آنها تقاضای زیادی در بازار ایجاد و در نتیجه قیمت ها افزایش یافت.
وی درباره عرضه خارج از بورس محصولات پتروشیمی نیز گفت: تولیدکنندگان گاهی، بخشی از محصول را در بورس کالا عرضه می کردند که باعث می شد قیمت محصول افزایش پیدا کند، سپس در بازار آزاد با همان قیمتی که در بورس کشف شده، به فروش می رساندند.
سلطانی نژاد اضافه کرد: برای حل این مشکل به آنها اعلام کردیم که یا همه محصول را در خارج از بورس بفروشید یا در بورس عرضه کنید که آنها پاسخ دادند، تمایل داریم همه محصول را در بورس به فروش برسانیم، اما به دلیل اینکه در بورس، سقف های قیمتی تعیین شده است نمی توانیم همه این محصولات را در بورس عرضه کنیم.
وی ادامه داد : ما به آنها اعلام کردیم سقف قیمتی را برمی داریم به شرطی که همه محصولی را که قصد دارید در داخل کشور به فروش برسانید در بورس عرضه کنید تا مطمئن شویم قیمتی که در بورس عرضه می شود، در نتیجه عرضه و تقاضای واقعی است.
*افزایش تقاضای وام مسکن و رونق معاملات بورس کالا
هفته گذشته اعلام شد که میزان تقاضا برای وام مسکن اقزایش یافته که کارشناسان معتقدند در صورتی که این روند ادامه دار باشد بر معاملات مواد اولیه صنعت ساختمان که در بورس کالا عرضه می شود، تاثیر مثبت خواهد گذاشت.
مدیر عامل کارگزاری سی ولکس کالا در این باره گفت: رشد 37 درصدی تقاضا برای دریافت وام مسکن در صورتی که در طول ماه های آینده نیز ادامه داشته باشد باعث ایجاد تقاضا در بازار مسکن، افزایش تولیدات صنعت ساختمان سازی و در نتیجه رونق معاملات این محصولات در بورس کالا خواهد شد.
محمودرضا الهی فرد با تاکید بر اینکه صنعت ساختمان با محصولات زیادی در ارتباط است خاطرنشان کرد: در پروسه ساخت یک خانه مواد اولیه زیادی از جمله فولاد، آلومینیوم ، سیمان ، مس و حتی محصولات صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار میگیرد که در صورت رونق بازار مسکن تمام این صنایع با افزایش فروش محصولات خود رو به رو خواهند شد.
*قابلیت انعقاد قرارداد بلندمدت مواد پلیمری در بورس کالا
به تازگی امکان انعقاد قراردادهای بلندمدت در بورس کالای ایران مهیا شده که مدیرعامل شرکت تجارت صنعت پتروشیمی خلیج فارس در این زمینه معتقد است؛ قراردادهای بلند مدت در بورس کالا، روشی بسیار مطلوب برای شرکت های پتروشیمی و صنایع پایین دست است و به نظر می رسد رفته رفته اغلب شرکت های پتروشیمی از این معاملات استقبال کرده و خواستار عقد قراردادهای بلندمدت با صنایع پایین دست شوند.
محمد حسین کاکوئی نژاد تاکید کرد: صنایع پایین دست همواره علاقه مند به دریافت محصولات به طور مستمر و متناوب از شرکت های پتروشیمی هستند، از سوی دیگر شرکت های پتروشیمی نیز راغب هستند تا محصولات تولیدی خود را به طور مداوم تولید کرده و در فصول مختلف و در شرایط رونق و رکود با انباشت کالا روبه رو نشوند، از این رو به نظر می رسد عقد قراردادهای بلندمدت روش مناسبی برای شرکت های پتروشیمی و صنایع پایین دست است.
*موفقیت اجرای طرح حمایت از ذرتکاران خوزستان
طرح حمایت از ذرتکاران توسط سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان با موفقیت به پایان رسید.
مدیر تنظیم بازار محصولات و نهاده های کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی با بیان این خبر فوق گفت: بیش از 500 میلیارد ریال از مطالبات کشاورزان ذرتکار که در سال 94 ذرت خود را از طریق بورس عرضه نموده اند پرداخت شد تا آغاز طرح قیمت تضمینی در بورس کالا با موفقیت اجرایی شود.
به گفته وی؛ در سال گذشته با اجرای ماده 33 قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی و مصوبه هیئت وزیران، طرح خرید ذرت با قیمت تضمینی از طریق بورس کالا برای اولین بار در کشور در استان خوزستان اجرا شد که امسال کل ذرت کشور به همراه جو در بورس عرضه خواهد شد.
*تالار محصولات کشاورزی بورس کالا میزبان عرضه جو دامی 10 استان
تالار محصولات کشاوری بورس کالای ایران امروز شنبه شاهد عرضه 46 هزار و 710 تن جو دامی استان های خراسان رضوی، همدان، سمنان، البرز، لرستان، کرمانشاه، ایلام، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد و فارس است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، 100 تن برنج وارداتی هندوستان، 250 تن شکر سفید کارخانه های قندامیرکبیر، دعبل، کرج، فارابی و دهخدا، 2 هزار تن کنجاله سویا و 500 تن کنجاله کلزا شرکت فرآوری سبوس کندوج نیز در این تالار عرضه می شود.
همچنین تالار صادراتی بورس کالای ایران در این روز عرضه 5 هزار تن وکیوم باتوم، 3 هزار تن لوب کات، 10 هزار تن قیر و 300 تن عایق رطوبتی را تجربه می کند.
17 هزار تن وکیوم باتوم، 8 هزار تن لوب کات، 200 تن گوگرد، 35 هزار و 500 تن قیر، 3 هزار تن سلاپس واکس، 2 هزار و 243 تن مواد پلیمری و 2 هزار و 918 تن آمونیاک و آرومایتک سنگین در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی عرضه می شود.