توسعه شرکت های دانش بنیان وابستگی ما را به نفت کاهش می دهد
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری گفت: کشورهایی که به منابع زیرزمینی خود وابسته اند پیشرفت چندانی نمی کنند و ما باید همگی با هم در یک جبهه متحد شویم تا با گسترش شرکت های دانش بنیان و ترویج فرهنگ و تاریخ مذهبی خودمان به سمت پیشرفت حرکت کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما سورنا ستاری که در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین سازمان بورس و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری سخن می گفت افزود: باید اکوسیستمی را که در آن کار می کنیم ، بسیار مورد توجه قرار دهیم و سعی کنیم که آن را بهبود ببخشیم.
وی ادامه داد: کشوری که پنج تا شش هزار سال تاریخ تمدن و علم دارد باید بتواند از علوم تولید شده در داخل کشور استفاده و سعی کند تا شرایط گذشته را به کشور بازگرداند شرایطی که در آن به آدم و مغز انسان اهمیت داده می شد و ما می توانستیم از مغز انسان در جهت تولید کار استفاده کنیم.
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: ما در شرایطی زندگی می کنیم که تعداد افراد زیادی نگاه می کنند و فقط تعداد کمی کار می کنند .
ستاری با بیان اینکه کشور ما بیشترین نیروی فعال کار در سن 20 تا 40 سال را دارد گفت: ما چهارمین کشور تولیدکننده مهندس در دنیا هستیم و باید بتوانیم تا این جوان ها را در داخل کشور به کار بگیریم.
وی با اشاره به اینکه کارآفرینی ذاتی یک سابقه مهم و قدیمی در ایران دارد که باید رشد داده شود گفت: ما باید با اصلاح زیست بوم خود و با حمایت از شرکت های دانش بنیان این اقدامات را انجام دهیم.
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه راه اندازی صندوق های جسورانه مکانیزم بسیار خوبی برای تامین سرمایه شرکت های دانش بنیان است گفت: شرکت هایی که با ایده های نو شروع به فعالیت می کند نمی توانند از وام های بانکی برای خود استفاده کنند و راه اندازی این صندوق های سرمایه گذاری می تواند به آن کمک کند که فعالیت های خود را شروع کنند.
ستاری افزود: وقتی این شرکت ها از آب و گل درآمدند می توانند با استفاده از وام بانکی به کار خود ادامه دهند.
وی با بیان اینکه پول نفت به ما یادداده که راههای ساده وجود دارد گفت: ما به پول نفت وابسته شده ایم و این باعث شده از خلاقیت دور شویم.
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری افزود: با امضای این تفاهم نامه شفافیت برای شرکت های سرمایه گذاری ایجاد می شود که مهمترین اتفاقی است که می تواند بیفتد.
*سهم شرکت های دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی رو به افزایش است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت : 2500 شرکت دانش بنیان تایید شده داریم که گردش مالی آنها در سال 93 بیش از 11 هزار میلیارد تومان بوده و سهم این شرکت ها در تولید ناخالص داخلی کشور رو به افزایش است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، سورنا ستاری در حاشیه امضای تفاهمنامه سازمان بورس و اوراق بهادار و معاونت علمی و فناری ریاست جمهوری افزود : یکی از ابزارهای مهم و اصلی برای سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان راه اندازی صندوق های جسورانه است که امیدواریم سهم این صندوق ها از سرمایه گذاری های سنتی مثل دریافت وام بیشتر شود.
وی ادامه داد : اگر چه عدد سرمایه گذاری جسورانه پایین است اما می توانیم با تقویت و ترویج آن در جامعه به فضای اقتصادی کشور کمک کنیم.
ستاری با بیان اینکه این صندوق های سرمایه گذاری خصوصی هستند ، گفت : آنها خودشان تصمیم می گیرند که از چه کسی حمایت کنند و مهم ، رساندن ایده به بازار تجاری است.
وی خاطرنشان کرد : نحوه پیاده سازی و ثابت قدمی و اعتماد به نفس افراد برای رساندن طرح به سرانجام ، بسیار مهم است و این اقدامات با ارائه وام ، پیش نمی رود.