تکیه معاون الملک اواخر تیر در فهرست موقت یونسکو مطرح میشود
تکیه معاون الملک به عنوان یکی از کانونهای هنر و معماری و مبتنی بر فرهنگ شیعه قرار است اواخر تیرماه امسال به دلیل داشتن ارزشهای معماری و همچنین تداوم سنت های ایرانی قبل و بعد از اسلام در فهرست موقت یونسکو مطرح شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ تکیه معاونالملک از جمله آثار زیبا و باشکوه است که از دوره قاجاریه در کرمانشاه به یادگار مانده است، این بنای تاریخی در بافت قدیم شهر کرمانشاه در محلهآبشوران قدیم و در خیابان «حداد عادل» واقع شده است.
این اثر در تاریخ 10 آذر 1354 با شماره ثبت 945 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
«محمد حسن طالبیان» معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به جایگاه تکیه معاون الملک کرمانشاه در فرهنگ شیعه گفت: با توجه به اینکه تکیه معاون الملک از یک سو، یکی از زیباترین و منحصربه فرد ترین تکیه های مذهبی کشور است و از سوی دیگر جایگاه خاصی به دلیل ادامه و تداوم سنت های ایرانی از قبل و بعد از اسلام در قالب یک مکان مقدس دارد پرونده این اثر ارزشمند سال گذشته تهیه شد و قرار است اواخر تیر امسال در فهرست موقت یونسکو معرفی شود.
وی افزود: تکیه معاون الملک بنایی که تصاویر و کاشیکاری های آن علاوه بر تصاویر و نشان های مذهبی به شکلی بسیار زیبا، روایتگر تاریخ و اسطوره های این مرز و بوم را نیز در بر میگیرد و به نوعی یکی از کانون های بروز هنر و معماری مبتنی بر فرهنگ شیعه به ویژه مراسم اباعبدالله است.
طالبیان گفت: با توجه به ارزشهای شاخص تکیه معاون الملک اما کاشی های برجسته این بنا وضعیت مناسبی ندارد و لازم است که اقدامات جدی مرمتی و پژوهشی ویژه و کاملاً استاندارد روی این بنا صورت بگیرد.
وی تاکید کرد: تاکنون اقدامات مرمتی که روی کاشیهای تکیه معاون الملک کرمانشاه صورت گرفته بود برای تثبیت اثر بوده است اما اکنون با برنامه ریزی هایی که انجام شده قرار است رسیدگی به این اثر شاخص استان کرمانشاه جزو یکی از اولویت های سازمان میراث فرهنگی باشد تا به عنوان یک مجموعه منحصر به فرد مطرح شود.
طالبیان همچنین از دو خانه تاریخی کرمانشاه به عنوان پایگاه عملیاتی حفاظت و مرمت خبر داد و افزود: قرار است معاونت میراث فرهنگی دو خانه تاریخی در استان کرمانشاه را مرمت کند و با کاربری پایگاه حفاظت و مرمت برای کارشناسان و استادکاران بخش های تخصصی و کارشناسی حوزه میراث فرهنگی را در این استان راه اندازی کند.