قلم در شبکه های اجتماعی بدون وجود چارچوب های اخلاقی و قواعد پذیرفته شده عمومی، می تواند نقش مخربی در جوامع ایفا کند و سبب بروز مسائل فرهنگی و اجتماعی گسترده شود.
پژوهش خبری صدا و سیما: بر اساس روایت بالا، قلم شیواترین و بهترین ابزاری است که در هر برهه ای از زمان می تواند رسالت خود را انجام دهد. ماندگاری علوم و انتقال آن از نسلی به نسل دیگر، رسیدن پیام مکتب ها و تمدن ها به انسان آینده و سرانجام تکامل اندیشه های بشر در طول قرونی که اندیشمندان هیچگاه یکدیگر را ندیده اند، تنها با معجزه قلم امکانپذیر بوده و هست.
در این نوشتار نگاهی داریم به فرصت ها و چالش های قلم در شبکه های اجتماعی. صداقت، دقت، رعایت بی طرفی، مسئولیت پذیری و احترام از جمله قواعد اصولی هستند که کاربران در انتشار محتوی در شبکه های اجتماعی باید رعایت کنند. قلم در شبکه های اجتماعی بدون وجود چارچوب های اخلاقی و قواعد پذیرفته شده عمومی، می تواند نقش مخربی در جوامع ایفا کند و سبب بروز مسائل فرهنگی و اجتماعی گسترده شود.
چه بخواهیم چه نخواهیم فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی بوجود آمده هر روزه در حال گسترش است از این رو به نوعی بخش عظیمی از زندگی شخصی، کاری و حتی اجتماعی ما را فرا گرفته است.
چرا روز 14 تیر به عنوان روز قلم نامگذاری شد
در صفحات تقویم، چهاردهم تیرماه با عنوان «روز قلم» نام گذاری شده است. نام گذاری این روز به نام قلم، بی ارتباط با تاریخ کهن متمدن و فرهنگ ساز این سرزمین نیست. ابوریحان بیرونی در کتاب آثار الباقیه خود آورده است که چهاردهمین روز از تیرماه را ایرانیان باستان، روز تیر (عطارد) می نامیدند. از طرفی سیاره تیر یا همان عطارد، در فرهنگ ادب پارسی، کاتب و نویسنده ستارگان است. به همین مناسبت این روز را روز نویسندگان می دانستند و گرامی می داشتند.
شبکههای اجتماعی تاثیری روزافزون بر زندگی روزمره و رفتار اجتماعی مردم دارند و با رشد و توسعه فزاینده، بیش از پیش در شکلگیری فرهنگ و رفتار اجتماعی مؤثر هستند.
نکته مهم در این حضور این است که کاربر بداند صرف داشتن حرف تازه، برای مورد توجه واقع شدن کافی نخواهد بود. فضای مجازی هم درست مثل هر مکان عمومی دیگری، آداب خاص خود را دارد و بهتر است با شناخت کافی از این آداب، زمینه حضور مثمرتری را در این فضا برای خودمان فراهم آوریم.
متن کامل این تحقیق در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر:مریم عابدی