مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان گفت: روند ورود آب به تالاب هورالعظیم از منبع رودخانه کرخه تا آبگیری کامل حوضچه های سه و چهار ادامه خواهد داشت که امیدواریم با این اقدام شاهد آبگیری صدردصدی تالاب باشیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) اظهار داشت: تالاب هورالعظیم به عنوان یکی از مهم ترین تالاب های کشور، طی سالهای اخیر با خشک شدن به یکی از اصلی ترین کانون های گرد و غبار در منطقه تبدیل شده بود.
احمدرضا لاهیجان زاده افزود: با اقدامات بسیار موثری که طی یک سال گذشته در جهت احیای این تالاب صورت گرفته است، هم اکنون شاهد آبگیری کامل حوضچه یک و دو هستیم و سرریز این حوضچه ها وارد حوضچه شماره سه نیز می شود.
وی با اشاره به اینکه وسعت حوضچه شماره سه، 13 هزار هکتار است، گفت: هشت هزار هکتار از این میزان آبگیری انجام شده است که این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان به تسریع در روند آبگیری تالاب هورالعظیم طی چند ماهه اخیر اشاره کرد و گفت: این در حالی است که سال گذشته تنها 270 هکتار از حوضچه شماره سه در تالاب هورالعظیم آبگیری شده بود.
این مقام مسئول در استان خوزستان با بیان اینکه حوضچه شماره چهار تالاب هورالعظیم نیز 20 هزار هکتار وسعت دارد ، اظهار داشت : این حوضچه نیز تاکنون با 30 درصد آبگیری همراه بوده است که طی این مدت، میزان قابل قبولی محسوب می شود.
لاهیجان زاده یکی از مهم ترین دلایل آبگیری این تالاب را بارندگی های بسیار مناسب زمستان و بهار امسال بیان کرد و گفت : هم اکنون شرایط به گونه ای است که آب با سرعت 40 تا 50 متر مکعب در ثانیه وارد حوضچه های سه و چهار می شود.
به گفته مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان، این روند ورود آب به تالاب هورالعظیم از منبع رودخانه کرخه تا آبگیری کامل حوضچه های سه و چهار ادامه خواهد داشت که امیدواریم با این اقدام شاهد آبگیری صدردصدی تالاب باشیم.
وی یادآور شد : به پیشنهاد اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان، سازمان آب و برق منطقه ای استان، امسال دهانه های ورودی آب از سد کرخه به تالاب هورالعظیم را از پنج به 75 دهانه افزایش داد که این امر تاثیر بسزایی در آبگیری سد داشت.
این مقام مسئول در استان خوزستان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری در راستای بازگشایی دهانه های ورودی آب تالاب ، هم اکنون شاهد آبگیری 60 درصد تالاب هورالعظیم بوده ایم؛ امری که در 10 سال گذشته بی سابقه است.
لاهیجان زاده، مهم ترین اثر آبگیری تالاب هورالعظیم را از بین بردن بخش زیادی از کانونهای گرد و غبار استان خوزستان بیان کرد و گفت: اراضی که هم اکنون زیرآب رفته اند، پیش از این به عنوان کانون های ریزگرد استان محسوب می شدند.
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان خوزستان بیان داشت : از سوی دیگر افزایش رطوبت در منطقه همچون سپری محافظ در مقابله با ریزگردهای ورودی از کشور عراق عمل می کند.
وی گفت: امیدواریم با ادامه روند آبگیری تالاب در مرحله صدردصدی شاهد تحولی عظیم در وضعیت محیط زیست این منطقه از استان خوزستان باشیم.