مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور همچنین با اشاره به اینکه از مجموع 6500 روستایی که در سالهای اخیر با تانکر آبرسانی می شد ، افزود: امسال این رقم به 5000 روستا رسیده است و پیش بینی می کنیم تا پایان امسال به دو تا سه هزار روستا کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: بنا به گفته وزیر نیرو امسال افزایش قیمت آب در دستور کار نیست.
حمیدرضا جانباز در نشست خبری با اشاره به صورت های مالی 94 افزود: قیمت تمام شده آب به ازای هر مترمکعب 1000 تومان و قیمت فروش آن کمتر از 400 تومان بوده است که امسال قیمت تمام شده آن به حدود 1500 تومان می رسد.
وی درباره برخورد با مشترکان پرمصرف آب در تابستان نیز گفت: با این نوع مشترکان که تنش ایجاد می کنند طبق سال های گذشته انشعاب آنان قطع می شود و در استان ها نیز استانداران با استفاده از اختیارات خود می توانند اعمال کنند.
جانباز افزود: در استان تهران نیز مانند پارسال با مشترکان پرمصرف آب نیز برخورد می شود.
وی در پاسخ به این سؤال که قطع چند ساعته انشعاب آب در یک روز کافی نیست و چرا برخورد جدی تری با این متخلفان انجام نمی شود ؟گفت: قبل از قطع انشعاب باید چند بار اخطار داده شود و آن زمان انشعاب مشترک پرمصرف به صورت محدود قطع می شود چون در مورد آب باید با حساسیت پیش رفت.
جانباز افزود: هدررفت آب را باید به دو بخش آب به حساب نیامده یا آب بدون درآمد که به آن هدر رفت ظاهری نیز گفته می شود و هدررفت واقعی تقسیم کرد که در کشور ما آب به حساب نیامده شامل آبی است که در مساجد، حسینیه ها و بهزیستی هم با مجوز استفاده می کنند اما درآمدی برای شرکت آب و فاضلاب ندارد.
وی در مورد هدر رفت واقعی آب نیز گفت: میانگین هدر رفت در کشور 14 درصد است در حالی که اگر آب به حساب نیامده را نیز به آن اضافه کنیم به 25،7 درصد می رسد که امسال با اقدامات انجام شده پیش بینی می کنیم نیم درصد کاهش یابد.
جانباز در مورد هدررفت اب بخش روستایی نیز افزود: هدر رفت این بخش بیشتر از شهرهاست و به 32 تا 33 درصد می رسد.
وی هدررفت آب در تهران را با توجه به اقدامات سال های اخیر در تعمیر و نگهداری شبکه های آب تهران حدود 12 درصد اعلام کرد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور درباره تفکیک شبکه آب شرب و آب بهداشتی در شهرها نیز گفت : این تفکیک آب شرب و آب بهداشتی یک الزام است که در خیلی از نقاط کشور مانند شهرهای کوچک و روستاها در حال اجراست.
وی ادامه داد : این کار باید به صورت گسترده انجام شود اما هنوز استانداردی برای آب بهداشتی تعیین نشده است که امیدواریم با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران تا یک سال آینده مشخص شود.
جانباز با اشاره به سرانه مصرف آب مردم تهران که حدود 275 لیتر است ، گفت: ناچاریم از تفکیک آب شرب و بهداشتی استفاده کنیم چون از آب شرب برای مصارف بهداشتی نیز استفاده می شود که مقرون به صرفه نیست.
وی ادامه داد: تفکیک شبکه آب آشامیدنی و بهداشتی نیاز به سرمایه گذاری زیادی دارد که باید منتظر سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه باشیم.
جانباز با اشاره به اینکه اعتبارات بخش آب امسال نسبت به پارسال دو تا سه درصد افزایش یافته است ، گفت: بخش اب به شدت از کمبود نقدینگی رنج می برد چنانچه پارسال بیش از 30 درصد اعتبارات بخش آب دریافت شد و 70 درصد دیگر تخصیص نیافت.
*اجرای 4 طرح بزرگ اقتصاد مقاومتی در بخش آب و فاضلاب
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از ابلاغ و اجرای 4 طرح بزرگ اقتصاد مقاومتی در بخش آب و فاضلاب خبر داد.
حمیدرضا جانباز در آستانه فرارسیدن هفته صرفه جویی گفت : این 4 طرح شامل تأمین آب شرب بیش از دو هزار روستا با جمعیتی بالغ بر دو میلیون نفر در سطح کشور برنامه ریزی شده است که از ابتدای تیرماه جاری به موازات پیشرفت پروژههای مجتمعهای آبرسانی آماده بهره برداری خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیش بینی میشود بیش از 2.1 میلیون نفر از این طرحها منتفع شوند ،افزود: این طرحها با اعتباری بالغ بر 1500 میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و حدود 500 میلیارد تومان از محل طرحهای تملک دارایی سرمایه در چارچوب نامگذاری سال 95 با عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل در حال انجام است.
جانباز با اشاره به اینکه اجرای عملیات 23 طرح سرمایه گذاری با بخش خصوصی در کمتر از یک ماه دیگر بهصورت رسمی منعقد خواهد شد؛ گفت: این پروژهها بیش از 1700 میلیارد تومان سرمایه گذار به همراه دارند که سرمایه گذاران هندی نیز بهصورت 100 درصدی، روی پروژه طرح فاضلاب سمنان با روش بیع متقابل سرمایه گذاری خواهند کرد.
وی سپس از تکمیل 26 پروژه تصفیهخانه فاضلاب در سطح کشور سخن گفت و افزود: سه پروژه تصفیهخانه شهریار، التیمور مشهد و سریش آباد کرمانشاه هم اکنون آماده بهرهبرداری هستند که دولت نیز از این پروژهها بهطور جدی حمایت کرده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور آنگاه به اصلاح الگوی مصرف آب به عنوان چهارمین ابلاغیه اشاره کرد و در ادامه بیان داشت: در حال حاضر بیش از 24 درصد مشترکان کشور بیش از 20 متر مکعب آب مصرف میکنند که قرار است در قالب این پروژه تعداد این مشترکان تا مرز 22.5 درصد کاهش یابد.
وی آنگاه به 144 طرح آماده واگذاری به بخش خصوصی شامل احداث خطوط انتقال، تصفیه خانههای آب و فاضلاب و غیره اشاره کرد و افزود: این طرحها در مرحله تصویب دستورالعمل هستند، ولی با توجه به اینکه در حال حاضر خدمات آبفای در کشور با زیان همراه است، بایستی نحوه واگذاری به گونه ای باشد تا سرمایه گذاران با توجه به میزان درآمد و هزینهها، ترغیب شوند تا در این طرحها سرمایه گذاری کنند.
* 120 طرح نیمه تمام ملی داریم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشورگفت: 120 طرح آب رسانی و طرح فاضلاب مهم داریم که تکمیل آنها ضرورت دارد.
حمید رضا جانباز در نشست خبری امروز درپاسخ به سوال خبرنگار
خبرگزاری صدا سیما، مبنی براینکه صنعت آب کشور 600 طرح بزرگ ملی نا تمام دارد سهم شرکت آب و فاضلاب از این طرحهای ناتمام چقدر است ؟ افزود : 70 طرح مهم آب رسانی و 50 طرح مهم نیمه تمام در بخش فاضلاب داریم که این طرح ها در سطح بزرگ و ملی قرار دارد.
حمید رضا جانبازدرباره طرح های فاضلاب گفت: طرحهای شمال کشور و استان خوزستان و تعدادی از شهرهای ساحلی جنوب کشور باید با تخصیص اعتبار هرچه زودتر تکمیل شود.
وی افزود : قانون توسعه و بهینه سازی آب شرب و توسعه روستایی که چهارم اردیبهشت امسال ابلاغ شد بر اساس آن وزارت نیرو مکلف به تفکیک نقاط شهری و روستایی است و شرایط تنش آب و بحران آبی را هر سال برای مناطق شهری و روستایی اعلام می کند.
جانباز تاکید کرد: صدا و سیما مکلف شد برای پخش برنامه های صرفه جویی در مصرف آب همراهی بیشتری داشته باشد همچنین قرار شد برای تولید تجهیزات کاهنده آب با وزارت صنایع همکاری جدی داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه هنوز استانداردی برای کولرهای آبی در کشور نداریم ، گفت: مصرف این کولرها بین 200 تا 250 لیتر است و در نقاطی مانند یزد که تبخیر بیشتر است به 500 لیتر نیز می رسد ، بنابراین لازم است استانداردی برای تولید کولرها از نظر مصرف آب در نظر گرفته شود.
جانباز همچنین از تعیین برچسب آب مانند برچسب برق برای تجهیزات آب براساس قانون توسعه و بهینه سازی آب شرب و توسعه روستایی خبر داد.
وی ادامه داد:براساس این قانون در ساختمان های عمومی ، ساختمان های دولتی، هتلها و بیمارستانها قرار است از سامانه بازچرخانی آب استفاده شود بطوریکه بعد از بازچرخانی
از آب استحصال شده برای مصارف فضای سبز استفاده خواهد شد که البته هنوز به این نقطه نرسیدیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور درباره پیش بینی این قانون در خصوص مشترکان پرمصرف آب نیز گفت: در این قانون آمده است مشترکان می توانند از بسته لوازم کاهنده استفاده کنند که قیمت آن به صورت اقساطی از طریق قبوض آنها دریافت می شود.