اجرای آبیاری زیرسطحی سفالی در استان یزد + فیلم
یک شرکت دانش بنیان یزدی با ترکیب دو روش آبیاری کوزه ای و زیر سطحی روش جدیدی از آبیاری رو ایجاد کرد که از روش آبیاری قطره ای به صرفه تر است.
به گزارش خبرگراری صدا وسیما ، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در استان یزد گفت: آبیاری زیرسطحی سفالی عبارت است از آبیاری محصولات زراعی وباغی و زینتی و گلخانه ای و دارویی به صورت کپسول های سفالی که در زیرزمین گذاشته می شود و از طریق تراوش نیاز آبی گیاه را برطرف می کند و به صورت خود تنظیم عمل می کنند.
انتظاری افزود: در این روش از طریق ساختن لوله هایی از جنس سفال با مشخصات کوزه یعنی با جداره تراوا با تخلخل های متفاوت از ده تا چهل درصد و کارگذاری این لوله ها بصورت خط لوله های موازی با عمق و فاصله مناسب یا به صورت عمودی در محیط ریشه گیاه، آب مورد نیاز گیاه بدون تبخیر سطحی و با حرکت ثقلی به طرف پایین تامین گردد.
وی گفت : در صورتی که شبکه لوله ها در رابطه با هیدرولیک سیستم درست طراحی شده باشد با باز کردن یک شیر آب با استفاده از اختلاف سطح بدون نیاز به فشار اضافی آب حتی بدون نیاز به آبیار در شبکه لوله های زیرزمینی جریان یافته و در سطح شبکه توزیع خواهد شد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: نصب و اجرای سامانه آبیاری زیرسطحی سفالی مانند سامانه آبیاری قطره ای زیرسطحی است با این تفاوت که بجای قطره چکان از قطعه سفالی استفاده می شود و همچنین در این سامانه برخلاف سامانه آبیاری قطره ای نیاز به ایستگاه کنترل مرکزی نمی باشد. به عبارتی تجهیزاتی مانند پمپ، الکتروموتور، سیکلون، فیلتر شنی و توری که در سامانه آبیاری قطره ای مورد استفاده قرار می گیرد و هزینه بالایی دارد در سامانه آبیاری زیرسطحی سفالی نیاز نمی باشد
انتظاری افزایش راندمان آبیاری ، کاهش قابل ملاحظه میزان مصرف آب در زراعت و باغات نسبت به روش های سنتی آبیاری و سایر آبیاری تحت فشارو افزایش عملکرد محصول و امکان کشت دو محصول در یک سال زراعی در بخشی از اقلیم های سرد بدلیل کوتاه تر شدن دوره رشد از جمله مزایای روش آبیاری زیرسطحی اعلام کرد .
بنده در زمینه باغبانی درختان زیتون فعال هستم و علاقمند هستم از تجربه و مشاوره و همچنین محصولات این شرکت دانش بنیان استفاده کنم.
در صورت امکان شماره تماس یا راه برقراری ارتباط رو اعلام بفرمایید.
با تشکر
boy1675@gmail.com