نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران گفت: در 50 سال گذشته سازمان ملل متحد با حمایت از ایران در قالب پروژه ها و طرح های گوناگون دوشادوش ایرانیان تلاش کرده است تا زمینه های مدیریت پایدار این منابع طبیعی پیش از پیش فراهم شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ سرج ناکوزی در مراسم روز جهانی گرامیداشت مقابله با بیابانزایی عنوان کرد: برنامه توسعه ملل متحد (UNDP ) طی سال های گذشته با اجرای پروژه های گوناگون و در همکاری با دولت ایران به برخی از این چالش ها پرداخته که از جمله این پروژه ها می توان به حفاظت از تنوع زیستی زاگرس، حفاظت از جنگل های هیرکانی، ترسیب کربن و حفاظت از تالاب های ایران اشاره کرد.
وی همچنین به اقدام های پنج ساله اخیر سازمان فائو در قالب همکاری در بخش آب و خاک با سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور و همکاری تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF) اشاره کرد و گفت: این همکاری ها در قالب پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته ( RFLDL) در مناطق خشک و نیمه خشک در استان های کرمان و خراسان جنوبی به اجرا در آمده است.
ناکوزی احیای اکوسیستم ها، تقویت زیستی، تحقق امنیت غذایی و ایجاد معیشت پایدار برای جوامع محلی را از دستاوردهای اجرای این پروژه برشمرد.
وی گفت: در فرآیند اجرای پروژه RFLDL ظرفیت های جوامع محلی به منظور تحقق مدیریت پایدار اراضی جنگلی در قالب فعالیت های حفاظتی و ارتقای معیشت های جایگزین از طریق ابتکارات اقتصادی- اجتماعی به کار گرفته شده است.
نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران خاطرنشان کرد : روند جهانی افزایش جمعیت و افزایش تقاضا برای مصرف انرژی، غذا و آب تا سال 2030 فشار قابل ملاحظه ای را بر اراضی تحمیل می کند و انتظار می رود تقاضا برای غذا 50 درصد، انرژی 45 درصد و آب 30 درصد در جهان افزایش یابد.
سرج ناکوزی افزود: برای رویارویی با این حجم از تقاضا لازم است سطح اراضی کشاورزی در دنیا به میزان 175 تا 220 میلیون هکتار افزایش پیدا کند و چنین درخواستی به صورت پایدار برآورده نخواهد شد مگر آن که از بهره وری اراضی به شیوه های صحیح حفاظت شود.
وی با اذعان به اینکه بهره برداری و مدیریت پایدار اکوسیستم زمین، جنگل، کوهستان، اراضی کشاورزی، خاک و تنوع زیستی در مرکز توجهات جامعه جهانی قرار گرفته است، اعلام کرد: از این طریق می توان با عوارض تغییرات آب و هوایی و چالش های فرآوری مشکلات زیست محیطی مقابله کرد.
تاکوزی ادامه داد : مدیریت موثر اراضی جزو اساسی چرخه غذایی آب، انرژی و سلامت زیست محیطی به شمار می رود و این نوع مدیریت در قالبی یکپارچه می تواند توسعه پایدار را به ارمغان آورد.
نماینده سازمان فائو در بخش دیگری از سخنانش، غلبه بر گرسنگی و نا امنی غذایی در جهان تا سال 2050 را مستلزم افزایش تولیدات کشاورزی به میزان 60 درصد عنوان کرد و گفت: این امر افزایش 100 درصدی محصولات کشاورزی در کشورهای در حال توسعه را شامل می شود.