وی با اشاره به معضل بیکاری در کشور افزود: موضوع اولویت بندی یکی از مهمترین موضوعات است لذا باید بر واحد های کوچک و متوسط اقتصادی متمرکز شویم.
رضوی خاطرنشان کرد: این اولویت بندی باید با نگاه عدالت بنیانی، ایجاد اشتغال بیشتر با کمترین هزینه و پراکندگی جمعیتی صورت گیرد.
وی با تأکید بر اینکه باید نرخ بیکاری را در روستاهای مختلف شناسایی کنیم، گفت: مشکل برنامه ریزی در حد برش استانی است که باید برطرف شود و ما به سمت برش در سطح دهستان حرکت کنیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: هدف از تشکیل چنین جلسات راهبردی ملی، پرهیز از بخشی نگری و حرکت به سوی ملی نگری است.
رضوی ضمن تشکر از عملکرد بنیادهایی چون علوی و برکت در حوزه محرومیت زدایی در روستاها گفت: معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور متولی اصلی سیاستگذاری در زمینه توسعه روستایی است.
وی ادامه داد: ما شورای همافزایی تشکیل دادیم اما بنیاد مسکن بدون اطلاع به معاونت روستایی پروژههایی را دنبال کرده است و حتی معاون این بنیاد به نام آقای شریعتی را برای افتتاح پروژهها به شهرستانها می فرستد که نمونه آن روستایی در شهرستان نایین است.
رضوی با بیان اینکه هیچ کس و هیچ نهادی نمی تواند راسا در این حوزه اقدام کند، تاکید کرد: اقدام در توسعه روستایی باید با تصمیم معاونت توسعه روستایی باشد.
* سود وامهای روستایی در طرح ارتقای تولید و ایجاد اشتغال 5 درصد خواهد بود
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اختصاص 20 میلیارد تومان ازجانب بنیاد مستضعفان کشور و همچنین اعتبار 500 میلیارد تومانی صندوق توسعه ملی برای بخش روستایی گفت: سود وامی که در طرح ارتقای تولید و توسعه اشتغال در روستاها می دهیم 5 درصد خواهد بود.
رضوی تصریح کرد: نگاه ما در عمل به اقتصاد مقاومتی؛ مردممحوری، عدالتبنیانی، درونزایی و برونگرایی است.
وی افزود: بنا داریم فروشگاه بزرگ عرضه محصولات روستایی در تهران و چند مرکز استان را راه اندازی کنیم که در این راستا از دستگاه های مختلف می خواهیم پیشنهادهای خود را به ما ارائه کنند.
رضوی با تأکید بر اینکه محصولات روستاییان باید به قیمت خریداری شود خاطرنشان کرد: محصولات روستاییان ارزان خریداری و گران فروخته می شود.
وی همچنین با تاکید بر همافزایی در عملیاتی کردن این طرح و توسعه روستاهای کشور گفت: همافزایی یعنی اقدامات خود را با هماهنگی و آگاهی جمعی انجام دهیم چرا که تکرار هزینه های چندباره را به همراه دارد که از جیب ملت می رود.
رضوی با بیان اینکه هیچ استانی در کشور فقیر نیست تصریح کرد: ما فکر می کنیم که تنها نفت و گاز ثروت است در حالی که طبیعت ثروتی بزرگتر از نفت و گاز است که می تواند زمینه توسعه گردشگری را در روستاهای کشور ایجاد کند.
وی دلیل اصلی مهاجرت روستایی را معضل اشتغال و درآمد کم خانوارها دانست و گفت: این مهاجرت مشکلاتی نظیر حاشیه نشینی ایجاد می کند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم در پایان، بخشینگری را آفت کشور دانست.
* تا پایان امسال 173 هزار شغل روستایی ایجاد خواهیم کرد
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: در راستای عمل به اقتصاد مقاومتی و به منظور اشتغال زایی در روستاها تا پایان امسال ، 173 هزار شغل روستایی ایجاد خواهیم کرد.
رضوی اشتغال زایی در روستاها به ویژه در حوزه صنایع کوچک و متوسط را دستور کار جدی این معاونت و دستگاه های مربوط خواند و تصریح کرد: حدوداً از نیمه دوم سال 94 تاکنون جلسات زیادی با نمایندگان دستگاه های مختلف برگزار کردیم.
وی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور را هدایتگر و سیاستگذار عرصه توسعه روستایی دانست و خاطرنشان کرد: دستگاه های اجرایی مختلفی در راستای عملیاتی کردن طرح ارتقای تولید و توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی ما را همراهی می کنند.
وی با اشاره به برگزاری نشست کمیته راهبردی این پروژه تصریح کرد: مقرر شد علاوه بر برگزاری جلسات هم افزایی بین دستگاه ها در این حوزه جلسات این کمیته نیز به صورت ماهیانه برگزار شود.
رضوی همچنین تاکید کرد : در سال جاری 1050 روستا یعنی به تعداد هر بخش کشور یک روستای توسعه یافته تحویل خواهیم داد.
وی افزود: در این راستا یک هفته به دستگاه های مربوط وقت داده شد تا به معاونت توسعه روستایی اعلام کنند که آیا خودشان در این حوزه اقدام خواهند کرد و یا اینکه به صورت استانی و یا شهرستانی عمل می کنند.
رضوی ادامه داد: همچنین دستگاه های مختلف اگر توان اضافه ای برای ایجاد اشتغال به بیش از میزان 173 هزار نفر دارند می توانند تا دو هفته آینده به این معاونت اعلام کنند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خاطرنشان کرد: نوع فعالیت های اقتصادی نیز با توجه به ایجاد شغل پایدار و افزایش درآمد خانوار روستایی انجام خواهد شد.