وجود بیش از هفت هزار قانون مزاحم تولید در کشور
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: حدود 10 هزار و 100 قانون و بیش از 190 هزار مقررات بیشتر در حوزه اقتصاد وجود دارد که بیش از دو سوم آن مازاد است.
محسن جلال پور در حاشیه نشست کمیته ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه که برای شناسایی قوانین مزاحم تولید، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: امروز تورم قوانین و مقررات در کشور وجود دارد از این رو از مجلس دهم خواستم خود را موظف کند در بخش اقتصادی به ازای هر قانون مصوب ، دو قانون را از دور خارج کند.
وی اضافه کرد: در هر جلسه کمیته ماده 76 که هفتگی یا دو هفته یکبار برگزار می شود دو تا پنج قانون مزاحم را شناسایی می کنیم که اگر مصوبه مجلس بود به مجلس برود اگر مصوبه دولت بود به دولت برود اما اگر مصوبه وزارتخانه بود در کمیته تصمیم گیری می شود.
جلال پور بابیان اینکه در زمان تصویب قوانین باید دقت لازم صورت گیرد گفت: امروز که در حال شناسایی قوانین و مقررات مزاحم هستیم در جاههای دیگر به همین اندازه یا بیشتر از آن، قانون و مقررات تولید می شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: در برخی از کشورها به ازای یک صفحه قانون مصوب پنج صفحه را ملغی کردند از این رو ما هم باید در مجلس دهم بیشتر به دنبال مقررات زدایی باشیم تا مقررات جدید وضع کنیم.
جلال پور در بیان نمونه ای از مقررات مزاحم گفت: صادرکننده ای که 9 درصد ارزش افزوده پرداخت می کند از آنجا که در عمل از مالیات معاف است باید این 9 درصد را پس بگیرد که در موقع دریافت مالیات قوانین به صورت محکم آن را دریافت می کنند اما در موقع پس دادن اسناد و مدارک زیادی را طلب می کنند که فرآیند کار را طولانی می کند.
وی با اشاره به اینکه اطلاعات و آمار برای شفاف شدن فضای اقتصادی بسیار مهم است گفت: اگر صادرکننده یا وارد کننده نداند چه میزان کالا صادر می شود یا چه میزان کالا در حال واردات است نمی تواند بازار را پیش بینی کند.
جلال پور افزود: نه تنها در داشتن آمار ضعیف هستیم بلکه در ارائه آمار نیز ضعیف شدیم که این انتقاد جدی بخش خصوصی به متولیان امر است.
عضو شورای پول و اعتبار گفت: روندی که در این شورا برای سود بهینه بانکها پیش بینی شده، کاهش سود سپرده بانکهاست و اقدام دیگر افزایش سرمایه بانکها ، که موجب افزایش میزان تسهیلات دهی می شود.
جلال پور در پاسخ به این پرسش که برخی فعالان اقتصادی اذعان دارند بانکها در هنگام پرداخت تسهیلات ، 15 تا 16 درصد را به عنوان سپرده قرض الحسنه نزد خود نگه می دارند گفت: بانک مرکزی اعلام کرده است با هر بانکی که چنین تخلفی را مرتکب شود برخورد خواهد کرد.