افزایش سلول های بنیادی جنینی با استفاده از ips
با حضور جمعی از محققان حوزه سلول های بنیادی،چهارمین نشست کارگروه بیولوژی تولید مثل با بحث در خصوص افزایش سلولهای بنیادی جنینی با استفاده از ips برگزار شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در چهارمین نشست کارگروه بیولوژی تولید مثل ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلول های بنیادی معاونت علمی با حضور جمعی از استادان و متخصصان این حوزه در خصوص تولید اسپرم با استفاده از سلولهای بنیادی ips و افزایش سلول های بنیادی جنینی با استفاده از ips به بحث و گفتگو پرداختند.
امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و و فناوریهای سلول های بنیادی، در این نشست با اشاره به فعالیت های یک سال گذشته ستاد در جهت ترویج علم سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی گفت:هدف ستاد حمایت تولید محصولات سلولی و ارائه خدمات سلولی در زمینههای مختلف است.
وی با تاکید بر تولید اسپرم از سلول های ips با استفاده از ظرفیتهای داخل کشور و همچنین تهیه پروژه های مرتبط و کلان با مشارکت دانشگاه های مختلف اظهار کرد: باید درتهیه و تدوین مگا پروژه ها از تجربیات اساتید بالینی و پایه استفاده شود تا در تولید محصولات سلولی و ارائه خدمات مرتبط با این حوزه پیشرفت های صحیحی حاصل شود.
در حوزه تولید سلول های بنیادی جنینی نیازمند، ترسیم اهداف بلند مدت هستیم
بر اساس این گزارش در این نشست مطالبی پیرامون شناسایی و پرتوانی سلول های بنیادی اسپرم ساز ارائه و با پرداختن به کاربرد سلول های بنیادی اسپرم ساز و تولید انواع سلول ها مشخص شد فاکتورهایی که از این سلول ها ترشح می شود در تمایز سلول بنیادی اسپرم ساز به سمت تولید اسپرم نقش مهمی دارد.
در این راستا، همچنین در مورد شناسایی و استخراج سلول های بنیادی اسپرماتوگونیال از بیوپسی های کوچک انسانی و چالش های پیش رو و لزوم و ارائه روشهای جایگزین از قبیل استفاده از ips بحث و تبادل نظر شد.
حمیدیه بر لزوم تدوین یک پروژه کلان ملی با همکاری تمامی دانشگاه های فعال این حوزه به جای پروژههای کوچک تأکید کرد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلول های بنیادی داشتن انضباط فکری در انجام تحقیقات این حوزه بر حمایت و سرمایه گذاری مناسب در زمینه تجاری سازی را مهم خواند و گفت: محصولات سلولی این حوزه باید مجوز های لازم را در زمینه ارائه خدمات سلولی از وزارت بهداشت اخذ کرده باشند.
تأسیس مرکز مدیریت پیوند در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رویکردهایی است که به این امر کمک شایانی خواهد کرد.
در پی برگزاری این نشست لزوم ایجاد پیشرفت های درخور توجهی در زمینه تجاری سازی محصولات سلولی مرتبط مشاهده می شود.