معاون راهبری تولید توانیر گفت: امسال 91 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی برای تعمیر داشتیم که قبل از 15 خرداد همه این نیروگاهها به پایان رسید.
عبدالرسول پیشاهنگ در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه برخی از نیروگاهها دو بار در سال تعمیر می شود ، افزود: هر سال از شهریور تا خرداد سال بعد در یک برنامه ریزی منسجم و دقیق تعمیرات نیروگاهی انجام می شود.
وی گفت: 537 نیروگاهی حرارتی داریم که 60 درصد آن در مالکیت بخش خصوصی و 40 درصد دیگر در مالکیت بخش دولتی قرار دارد.
پیشاهنگ گفت: پارسال 950 قطعه نیروگاهی را در داخل ساختیم که برخی از آنها در دنیا در انحصار یک یا دو شرکت قرار دارد.
معاون راهبری تولید توانیر گفت: 85 درصد ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور را نیروگاههای حرارتی تشکیل می دهد که 95 درصد تولید برق کشور را این نیروگاهها به عهده دارد.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی شده است در تابستان امسال بیش از 43 هزار مگاوات برق از نیروگاه حرارتی تامین شود ، گفـت: بقیه تامین برق به عهده نیروگاههای برقابی ، انرژی اتمی ، تولید پراکنده و انرژی های نو است.
پیشاهنگ درباره نقش تعمیرات نیروگاهی در کاهش تلفات و افزایش راندمان نیروگاههای حرارتی گفت: امسال موفق شدیم هوای ورودی به توربین های گاز را با سیستم جدید آب پاش خنک کنیم که 200 مگاوات از این روش به ظرفیت برق کشور اضافه شده است.
معاون راهبری تولید توانیر گفت: با تنظیم درجه هوا در توربین موفق شدیم در60 واحد نیروگاهی هر واحد به ظرفیت 4 مگاوات و سرجمع 240 مگاوات به این شیوه به ظرفیت برق اضافه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه افزایش راندمان از تغییر تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی موثرترین شیوه است ، گفـت: قرار است 7 هزار مگاوات نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی تبدیل شود که با این شیوه 4 تا 5 درصد راندمان نیروگاه های کشور افزایش می یابد.
پیشاهنگ درباره مصرف داخلی انرژی در نیروگاه ها نیز گفت: با تعمیر و تعویض پمپها در سال گذشته توانستیم مصرف انرژی داخل نیروگاه ها را کاهش دهیم.
معاون راهبری تولید توانیر با اشاره به اینکه در نیروگاه های بخار 7 درصد و در نیروگاه های گازی 2تا 3 درصد انرژی تولیدی در نیروگاه مصرف می شود ، گفت: با اقدامات انجام شده توانستیم در هر دو نوع نیروگاه نیم درصد از مصرف داخلی انرژی را در نیروگاهها کاهش دهیم.
وی درباره مصرف آب در نیروگاهها برای خنک کردن بویلرها نیز گفـت: تبدیل برجهای تر به برجهای خشک در چند نیروگاه از جمله نیروگاه شهیدمفتح همدان شروع شده و همچنین در این نیروگاه از پساب فاضلاب برای خنک کردن این بویلرها استفاده شده است.
پیشاهنگ با اشاره به اینکه برای استفاده از پساب فاضلاب باید قراردادهایی با شرکت آب منطقه ای منعقد شود ، گفت : امیدواریم این طرح در تمام نیروگاهها اجرا شود که البته نیاز به زمان و اعتبار نیز دارد.
معاون راهبری تولید توانیر تاکید کرد: باید به سمت استفاده از برج های خشک برویم که 10 درصد مصرف آب به شیوه برج تر را دارد.
وی در ادامه افزود: استفاده از پساب فاضلاب را نیز در صورت استفاده از برجهای خشک می توانیم به بخش کشاورزی بسپاریم.