رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: طرح جایگزینی کمباین ها و تراکتورهای فرسوده آغاز شد.
کامبیز عباسی در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه 56 درصد تراکتورها و 51 درصد کمباین های موجود در بخش کشاورزی فرسوده هستند افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است سالی 20هزار دستگاه تراکتور جدید جایگزین تراکتورهای فرسوده شود .
وی گفت: در مصوبه جایگزینی کمباین و تراکتور فرسوده 15 تا 20 درصد قیمت هر ماشین به صورت بلاعوض پرداخت می شود و مابقی نیز سهم کشاورز است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: میانگین قیمت تراکتور 40 تا 70 میلیون تومان و میانگین قیمت هر دستگاه کمباین نیز 140 میلیون تومان است.
عباسی گفت: برنامه ریزی کردیم سالانه هزار دستگاه کمباین جدید را جایگزین ماشین های فرسوده کنیم .
وی افزود: پس از مذاکرات انجام شده به تازگی برای تامین اعتبارات مورد نیاز قول های مساعدی دریافت کردیم.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در مدت 5 تا6 سال 15 هزار دستگاه تراکتور فرسوده از رده خارج می شود.
عباسی افزود: 131 شرکت اسقاط کننده برای از رده خارج کردن تراکتورها و کمباین های فرسوده در این طرح مشارکت می کنند.
وی گفت: در بخش کمباین 49 درصد استاندارد با عمر کمتر از 13 سال ، 27 درصد با عمر بالای 20 سال دارند.
یعنی 51 درصد کمباین های موجود در مزارع فرسوده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: در بخش تراکتور 44 درصد عمر کمتر از 13 سال و 56 درصد نیز عمر بالای 20 سال دارند یعنی بیش از نیمی از ماشین ها فرسوده است.
*فروش ماشین های سم پاشی غیراستاندارد ممنوع است
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی از توقف فروش ماشین های سم پاش غیراستاندارد خبر داد.
کامبیز عباسی در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه از سه سال گذشته طرح سنجش و تعیین استاندارد ماشین آلات سم پاش اجرا شده است افزود: به منظور ترویج استفاده از سم پاش های تراکتوری با بانک کشاورزی توافق کردیم تسهیلات مورد نیاز برای خرید این تجهیزات را در اختیار کشاورزان قرار دهد.
وی گفت: یکنواختی در پاشیدن سم به روی محصولات و کم بودن فاصله سم پاشی با آفت از ویژگیهای استفاده از سم پاش های تراکتوری است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: در مدت کمتر از سه سال بیش از 9 هزار سم پاش تراکتوری به ناوگان اضافه شده است و هم اکنون حدود 40 هزار دستگاه سم پاش تراکتوری در مزارع استفاده می شود.
عباسی گفت: با افزایش تعداد دستگاههای سم پاش تراکتوری شاهد بهبود 22 درصدی عملیات سم پاشی در مزارع کشاورزی بوده ایم.
وی درباره تعداد تراکتورهای باغی افزود: با مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی 15 مدل ماشین آلات جدید ویژه عملیات کاشت، داشت و برداشت در عرصه های باغی کشور وارد شده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: تاکنون 2200 دستگاه تراکتور باغی به یک میلیون هکتار از باغات کشور وارد شده است.
عباسی افزود: هم اکنون بیش از یک میلیون هکتار از باغات به علت روش کشت سنتی قابلیت ورود و استفاده از تراکتورهای باغی را ندارد.
وی همچنین گفت: در بخش دام 17 نوع ماشین، بخش طیور 15 نوع و شیلات نیز 13 نوع ماشین شناسایی شده است که در قالب طرح توسعه مکانیزاسیون وارد خواهد شد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: در بخش دام ، طیور و شیلات 9 درصد و باغبانی نیز حدود 21 درصد سهم مکانیزاسیون افزایش یافته است.