نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: مطابق قانون بودجه سال 95 دولت می تواند بخشی از سود تسهیلات بانکی کارگاههای تولیدی را از محل در آمدهای حاصل از حذف سه دهک یارانه پرداخت کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رمضانعلی سبحانی فر در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: در آمدهای حاصل از حذف سه دهک یارانه به یاری حمایت از تولید و اشتغال می شتابد.
وی همچنین بر لزوم حمایت جدی دولت و مجلس به جهت نجات کارگاههای تولیدی به گل نشسته کشور تاکید کرد و اظهارداشت: تورم قبل از رکود، رکود اقتصادی ، افزایش نرخ دلار و ارز، واردات بی رویه، کمبود نقدینگی، نبود بازار مناسب همه و همه دست در دست همه داده است تا کشتی کارگاههای تولیدی به گل نشیند.
سبحانی فر بر ضرورت ساماندهی و دسته بندی واحدهای تولیدی کشور تاکید کرد و گفت : یک دسته از واحدها بازارهای مناسب ندارند و کالاهای تولیدی این گروه در انبارها مانده و از این ناحیه به شدت دچار ضررو زیان شده اند و دسته دوم نقدینگی کافی برای بازسازی و نوسازی خطوط تولید ندارند و همچنین در تامین و تهیه مواد اولیه مورد نیاز دچار مشکل هستند.
وی در ادامه از شناسایی 10 هزار کارگاه صنعتی و تولیدی کوچک و متوسط دچار مشکل در سطح کشور خبرداد و افزود : از این تعداد 9 هزار کارگاه کوچک و یک هزار کارگاه متوسط است. این واحدها از مشکلات ساختاری و غیر ساختاری رنج می برند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: حرکت چرخ 10 هزار واحد تولیدی به گل نشسته کشور منوط به حمایت و توجه همه جانبه دولت است. با حمایت و پشتیبانی از این واحدها چراغ امید 180 هزار شغل در سطح کشور روشن خواهد شد.
وی اذعان داشت: با احیای واحدهای تولیدی مزیت دار علاوه بر ایجاد اشتغال؛ چرخ دنده های تولید ملی، رشد اقتصادی، توسعه صادرات غیر نفتی و ... نیز به چرخش در خواهد آمد.
سبحانی فر بیان داشت: برای احیا و ساماندهی 10 هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط به گل نشسته کشور به 16 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.به عبارتی 13 هزار میلیارد تومان برای واحدهای کوچک و سه هزار میلیارد تومان برای واحدهای متوسط .
وی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون بودجه سال جاری در آمدهای حاصل از حذف سه دهک یارانه در قالب حمایت از تولید و اشتغال هزینه و به سخن دیگر بخشی از سود تسهیلات واحدهای تولیدی از این محل پرداخت خواهد شد.
سبحانی فر اذعان داشت: بانکها علاوه بر پرداخت نکردن تسهیلات کافی به واحدهای تولیدی با افزایش نرخ تسهیلات بانکی حوزه تولید کشور را به ورطه نابودی کشانده اند.
وی گفت: تسهیلاتی که امروز از سوی سیستم بانکی به کارگاههای تولیدی پرداخت می شود با کارمزد 23 درصد و بالاتر است بنابراین هیچ کارگاهی با هزینه های سنگین و دیگر مسائل جانبی قدرت باز پرداخت این مبلغ سود را ندارد.
این نماینده مجلس افزود: کارگاههایی توان پرداخت این مبلغ سود سنگین را دارند که حداقل 40 درصد سود بری داشته باشند این سود بری با توجه به شرایط فعلی اقتصاد در ایران امکان پذیر نیست.
وی بیان داشت: مطابق قانون بودجه سال 95 دولت می تواند بخشی از سود تسهیلات بانکی کارگاههای تولیدی را از محل حذف سه دهک یارانه پرداخت کنندتا کارفرمایان با سود کمتری بتواند از محل دریافت تسهیلات بانکی نسبت به تامین سرمایه در گردش، نوسازی و بازسازی خطوط تولیدو تهیه مواد اولیه اقدام کنند.