مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور از انتقال پروازهای حج به فرودگاه امام خمینی (ره) از دی امسال خبر داد .
به گزارش واحد مرکزی خبر، رسولی نژاد در نشست خبری با خبرنگاران درباره انتقال ترمینال زیارتی فرودگاه مهرآباد به فرودگاه امام خمینی (ره) و کاهش ترافیک هواپیما در فرودگاه مهرآباد گفت : در سال گذشته 13 و نیم میلیون مسافر در فرودگاه مهرآباد و پنج و نیم میلیون مسافر نیز در فرودگاه امام خمینی (ره) جابه جا شدند و برنامه ریزی کردیم که در پنج سال آینده جابه جایی مسافر در فرودگاه مهرآباد را به هشت میلیون نفر کاهش دهیم .
وی افزود : ضمن اینکه در نظر داریم جابجایی مسافر در فرودگاه امام خمینی (ره) را به 25 میلیون فزایش دهیم .
رسولی نژاد گفت : برای رسیدن به رقم جابهجایی 25 میلیون مسافر در فرودگاه امام خمینی نیاز به توسعه و زیرساخت های لازم از جمله ساخت ترمینالها به ویژه ترمینال زیارتی دارد که در حال انجام است.
وی افزود : در واقع ترمینال زیارتی این فرودگاه با زیربنای 45 هزار متر مربع با اعتبار 100 میلیارد تومان در حال ساخت است که تاکنون 15 درصد پیشرفت داشته است و با این روند تا دو سال آینده به بهرهبرداری می رسد.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور با بیان اینکه پروازهای حج تمتع و عمره مفرده از زمستان امسال به فرودگاه امام خمینی (ره) منتقل می شود گفت : انتقال دیگر پروازهای بین المللی فرودگاه مهرآباد به فرودگاه امام خمینی(ره) نیازمند آماده سازی زیر ساختهای لازم است.
وی همچنین درباره پارکینگ فرودگاه امام خمینی نیز افزود: پارکینگ این فرودگاه قابلیت افزایش به پنج هزار خودرو را دارد.
رسولی نژاد گفت : این تنها فاز یک فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) است و برای اجرای فاز دوم و سوم نیازمند ابلاغ دولت هستیم که در این خصوص در حال عقد قرارداد هستیم.
وی درباره ساخت ترمینال دو فرودگاه امام خمینی از طرف سرمایه گذاران خارجی که سوال یکی از خبرنگاران بود افزود: فاز دوم و سوم در مجموعه اقتصادی وزارت راه در حال بررسی است و از میان سرمایه گذاران خارجی نیز کنسرسیومی از چین ، مالزی ، ترکیه و آلمان متقاضی انجام دادن امور توسعه ای فرودگاه امام (ره) هستند.
مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور گفت : هم اکنون در حال ارزیابی توانایی کنسرسیوم های داخلی و خارجی متقاضی فعالیت عمرانی در فرودگاه امام خمینی (ره) هستیم تا مشخص شود کار را به کدام شرکت واگذار کنیم .
وی افزود : یکی از ارقام پیشنهاد شده 2 و نیم میلیارد دلار است و تا مهر ماه نتیجه این بررسی ها مشخص می شود.
رسولینژاد درباره افزایش ظرفیت پارکینگ هواپیمایی فرودگاه مهرآباد نیز گفت : اکنون از فضای بخشهای دیگر صنایع هوایی استفاده می کنیم اما با توجه به اینکه شهریور امسال اجلاس سران غیر متعهدها در کشور برگزار می شود ، ظرفیت پارکینگ پروازها را به صورت 100 درصد با استفاده از فضاهای دیگر توسعه خواهیم داد.
وی افزود : با توجه به مصوبه مجلس مبنی بر دریافت عوارض فرودگاهی به مبلغ 5000 تومان از مسافران داخلی و 25 هزار تومان از مسافران خارجی امیدواریم فرودگاههای اصفهان، شیراز و تبریز بتوانند هزینههای خارجی خود را پوشش دهند هر چند هنوز این رقمها وصول نشده است.
رسولینژاد گفت : تعرفه پارکینگ خودرو و اقلامی که در فرودگاه ها فروخته می شوند نیز زیر نظر سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است .
وی درباره استانداردهای فرودگاههای کشور نیز افزود : دفتر استانداردهای فرودگاهی کار ساخت و توسعه فرودگاهها را به پیمانکارهایی میسپارد که از استانداردهای لازم برخوردارند ، ضمن آنکه همه فرودگاهها زیر نظر اداره کل بهسازی و توسعه فرودگاهها هستند.
رسولی نژاد اضافه کرد : ایکائو ، استانداردها را اعلام میکند و اجرای آن به عهده فرودگاه است.