رویترز: دبیر کل ناتو از تقویت حضور نظامی در حوزه شرقی این سازمان خبر داد
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما به نقل از رویترز، دبیرکل ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) از تصمیم این سازمان برای آنچه که وی افزایش حضور دفاعی و بازدارنده در لهستان خواند، خبر داد. ینس استولتنبرگ در نشست خبری مشترک با آندره دودا، رئیس جمهور لهستان در ورشو از تصمیم ناتو برای افزایش حضور در کشورهایی خبر داد که در حوزه شرقی این پیمان نظامی قرار دارند و افزود: « این افزایش حضور قرار است در قالب حضوری چندملیتی و چرخشی به اجرا گذاشته شود. هنوز تصمیم نهایی درباره شمار دقیق نیروها و یا محل دقیق استقرار آنها اتخاذ نشده است.»
استولتنبرگ گفت تصمیم گیری درباره این موضوع را سران کشورهای عضو در نشستی که چند هفته آینده در ورشو برگزار می شود، اتخاذ و اعلام خواهند کرد.
وی افزود: «هم اکنون داریم پیشنهادهایی را که از سوی فرماندهان راهبردی و طراحان نظامی ناتو دریافت کرده ایم بادقت بررسی می کنیم. آنان پیشنهاد کرده اند چندین گردان از نیروهای ناتو در کشورهای مختلف از جمله لهستان و کشورهای بالتیک مستقر شوند.»
استولتنبرگ ضمن تاکید بر این نکته که ناتو در لهستان حضور نظامی خواهد داشت گفت رقم نهایی زمانی اعلام می شود که تصمیم قطعی اتخاذ شده باشد.
دبیرکل ناتو به برگزاری مانورهای نظامی در کشورهای عضو از جمله لهستان هم اشاره کرد و گفت: «همه برنامه های نظامی ناتو بازدارنده و دفاعی است و در این برنامه ها میزان آمادگی نیروها آزمایش می شود. نیروهای مسلح لهستان هم در کنار نظامیانی از دیگر کشورهای عضو به تمرین می پردازند.»
استولتنبرگ گفت از آنجا که همه برنامه های آموزشی و تمرینی ناتو از پیش طراحی شده و شفاف است لذا جای هیچ نگرانی نیست.
نشست آتی سران کشورهای عضو ناتو روزهای هشتم و نهم ژوئیه در ورشو و با هدف دادن تضمین امنیتی به کشورهایی که در حوزه شرقی این پیمان قرار دارند تشکیل می شود. این کشورها از جمله لهستان درباره اقدام های تحریک آمیز روسیه ابراز نگرانی می کنند.
آندره دودا، رئیس جمهور لهستان هم گفت در نشست آتی سران ناتو باید بر اتحاد و انسجام داخلی سازمان در روبرو شدن با تهدیدهایی که از شرق و جنوب نشات می گیرند تاکید شود.
استولتنبرگ و دودا همچنین تاکید کردند در نشست ورشو، سران ناتو درباره راه های برقراری ثبات در کشورهای عضو همچون اوکراین، گرجستان و مولداوی در شرق و کشورهای عراق، اردن و تونس در جنوب بحث و تبادل نظر می کنند.