طراحی فرمولاسیون جدید از نانو سیالات حفاری
این فرمولاسیون را پژوهشگران شرکت ملی حفاری ایران تهیه کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران گفت : در این طرح مدلسازی رفتار نانو سیالات حفاری در چاه های جهت دار و افقی به منظور پیش بینی لحظه ای رشد کیک سیال حفاری بر روی دیواره چاه و کاهش آسیب احتمالی بر سازند در حین عملیات حفاری ارائه شد.
مهدی عرشیان با اشاره به اینکه این طرح توسط پژهشگران این شرکت و همکاری دانشگاه های صنعت نفت و صنعتی شریف انجام شده است افزود : بر این اساس ، ابتدا با طراحی و ساخت دستگاه شبیه ساز دینامیکی گردش سیال حفاری در شرایط درون چاهی، اقدام به بررسی رفتار نانو ذرات مختلف بر مکانیزم رشد کیک سیال حفاری در چاه های جهت دار شد و سپس با مدلسازی ریاضی حرکت نانو ذرات در سیال حفاری، فرمولاسیون بهینه برای ساخت نانو سیال حفاری با هدف به حداقل رساندن آسیب وارد بر سازند ارائه شد.
وی اظهارداشت : از دستاوردهای این پژوهش می توان برای ساخت نسل جدیدی از نانو سیالات حفاری به منظور کاهش احتمال ریسک گیر رشته حفاری در چاه های جهت دار و طراحی سیالات ویژه جهت حفاری مخازن شکافدار با هرزروی بالا استفاده کرد .