رئیس کمیته نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام بر لزوم ترویج فرهنگ اقتصاد برکت محور در جامعه تاکید کرد و گفت: مهرورزی یکی از شاخص های مهم این نوع اقتصاد است چرا که افزایش مهرورزی در جامعه موجب ازیاد برکت می شود.
دکتر وحید شقاقی در مصاحبه با رادیو اقتصاد بر ضرورت بانکداری اسلامی و توجه به عدالت اقتصاد اسلامی در ایران تاکید کرد و افزود: اغلب مردم دنیا امروز درگیر حرص و طمع هستند و این حرص و طمع افراطی خود زمینه ساز شکاف طبقاتی است.
وی در ادامه نگرش منفعت طلبانه و حرص و طمع افراطی را حاصل اقتصاد معیوب لیبرالی دانست و اظهار داشت: در ادبیات اقتصاد اسلامی بطور حتم باید توازن بین ثروت اندوزی و تعالی روح و روان انسان برقرار باشد.
شقاقی تاکید کرد: در اقتصاد اسلامی شاخص های مثل زکات، مهرورزی و ... وجود دارد که می تواند جلوی حرص و طمع و نگرش مادی گرایانه را سد کند.
وی بر لزوم ترویج فرهنگ اقتصاد برکت محور در جامعه تاکید کرد و گفت: مهرورزی یکی از شاخص های مهم این نوع اقتصاد است چرا که افزایش مهرورزی در جامعه موجب ازیاد برکت می شود.
رئیس کمیته نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: جامعه با پیاده سازی اقتصاد اسلامی ضمن آسایش روی خوش آرامش را هم خواهد دید که البته آرامش حلقه مفقوده امروز اقتصاد دنیا است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه اقتصاد مادی گرایانه در لایه های مختلف جامعه نفوذ کرده است بر لزوم تقویت و توجه به نمادها، نهادها و ساختارهای اقتصاد اسلامی در کشور تاکید کرد.
شقاقی تصریح کرد: مردم در جامعه اسلامی انتظار رعایت عدالت اجتماعی و اقتصادی به بهترین نحو ممکن هستند.
وی اظهار داشت: لازمه پیاده سازی اقتصاد اسلامی اصلاح و بازنگری نهادی و ساختاری،تبیین مفاهیم اقتصاد اسلامی بصورت صحیح و کاربردی و همچنین بصریت افزایی و آگاه سازی مردم از تبعات و ایرادهای اقتصاد معیوب لیبرال غربی و نگرش مادی گرایانه در جامعه است.
این استاد دانشگاه در ادامه بر لزوم اصلاح نظام بانکی در ایران تاکید و خاطرنشان کرد: اغلب عملکرد بانک های متعارف غربی بهتر از نظام بانکی ایران است در حالی که نظام بانکی ایران برگرفته از اقتصاد و سیستم بانکی متعارف غربی است.
وی به بحث قرض الحسنه در نظام بانکداری اشاره کرد و گفت : قرض الحسنه در تامین برابری، عدالت، کاهش شکاف طبقاتی و ... نقش برجسته ای دارد و باید این فرهنگ بیشتر در جامعه ترویج شود.
شقاقی در ادامه با اذعان اینکه فرهنگ قرض الحسنه در جامعه به ویژه در نظام بانکی مغفول مانده است، افزود: نظام بانکداری ایران برگرفته از نظام متعارف غربی است بنابراین لازمه تحقق فرهنگ قرض الحسنه اجرای بانکداری اسلامی است متاسفانه باید پذیرفت که ایران در حوزه بانکداری "اسلامی "و "بدون ربا " تاکنون عملکرد قابل قبولی نداشته است.
وی افزود: هنوز اقتصاد اسلامی تبلور خاصی در جامعه ندارد این در حالیکه اقتصاد اسلامی باید در ایران که ام القرای جهان اسلام است به بهترین نحو بروز و ظهور داشته باشد.
رئیس کمیته نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآورشد: هدف در اقتصاد غربی حداکثر سازی سود، منافع فردی و آسایش است در حالیکه در اقتصاد اسلامی تحقق عدالت بنیانی و آرامش بر آسایش مقدم دانسته شده است.
*اقتصاد مقاومتی تنها راه توسعه اقتصادی کشور است
عضو پژوهشکده مطالعاتی فناوری نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی تنها راه توسعه کشور است، گفت: تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی نیازمند عزم ملی و شرکت تمامی فعالان حوزه اقتصادی است.
حامد نجفی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: سیاست های اقتصاد مقاومتی در سال 1392 در قالب 24 محور از سوی مقام معظم رهبری به روسای سه قوه ابلاغ شد.
وی همچنین اظهار داشت: در اقتصاد مقاومتی مسیر حرکت، تعالی همه سازمان ها برای دست یابی به منافع بیشتر، استحکام بالاتر در مقابل تهدیدهای اقتصادی، مقاومت بیشتر در برابر ضربات بیرونی ناشی از رقابت اقتصادی در جهان و ... تعریف شده است.
این کارشناس اقتصاد نفت و گاز با اشاره به اینکه رونق تولید یکی از پایه های اساسی اقتصاد مقاومتی است، افزود: اقتصاد مقاومتی بستر اصلی برنامه ریزی های آینده کشور را فراهم می سازد و نقشه راهی روشن و آینده ساز جهت عبور از مراحل رشد و توسعه و نیز رسیدن به پیشرفت همراه با عدالت است البته نباید از این نکته غافل بود که تحقق این شعار نیازمند عزم ملی و شرکت همه فعالان حوزه اقتصادی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بخش عمده توسعه زیرساخت های کشور باید به وسیله بخش خصوصی انجام شود، گفت: بررسی ها نشان می دهد کارکنان بخش دولتی انگیزه ای کافی برای پیشبرد پروژه های عمرانی ندارند به همین دلیل توسعه عمرانی در دنیا امروز به وسیله بخش خصوصی واگذار شده است.
حامد نجفی با اشاره به اینکه پروژه های عمرانی نباید دچار مرور زمان شوند، افزود: تعداد پروژه های نیمه تمام عمرانی در کشور امروز سر به فلک می کشد این در حالیکه منابع زیادی برای اجرای این پروژه ها هزینه شده است.
وی همچنین به مسئله وابستگی بودجه کشور به نفت اشاره کرد و اظهار داشت : اتکای بودجه به نفت ضربات جبران ناپذیری بر ساختار اقتصادی کشور وارد می سازد بنابراین دولت با تعریف ساز و کارهای مناسب درزمینه قطع کامل این وابستگی باید اهتمام جدی داشته باشد.