معاون قوانین مجلس شورای اسلامی اسامی در ابتدای این مراسم اعضای هیئت رئیسه سنی را بدین ترتیب معرفی کرد: عبدالرضا هاشمزایی متولد 5 مهر 1323 از حوزه انتخابیه تهران به عنوان رئیس سنی مجلس، سیدمصطفی ذوالقدر متولد یک فروردین 1325 از حوزه انتخابیه میناب به عنوان نایب رئیس اول مجلس، سیده فاطمه حسینی متولد 12 فروردین 1364 از حوزه انتخابیه تهران به عنوان دبیر اول هیأت رئیسه، سمیه محمودی متولد یک فروردین 1363 از حوزه انتخابیه شهرضا و دهاقان به عنوان دبیر دوم هیأت رئیسه معرفی می شوند.
قرار است پیام مقام معظم رهبری در ابتدای این مراسم قرائت می شود.
آقای روحانی رئیس جمهور سخنران ویژه این مراسم است و وزیر کشور به ارائه گزارش از چگونگی برگزاری انتخابات خواهد پرداخت.
قرار است نمایندگان پس از مراسم افتتاحیه با حضور در مرقد امام با آرمان های بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران تجدید پیمان کنند.
*چگونگی برگزاری مراسم امروز
در این مراسم ابتدا اعضای هیئت رئیسه سنی در جایگاه هیئت رئیسه قرار می گیرند و آغاز جلسه به آیات نورانی قرآن مجید منور و مزین خواهد شد.
سپس مراسم تحلیف ( سوگند ) منتخبان انجام خواهد شد.
اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف و نیز اقتراع شعب و اجرای انتخابات هیئت رئیسه موقت از وظایف هیئت رئیسه سنی مجلس به شمار می رود.
مسن ترین فرد از نمایندگان حاضر به عنوان رئیس سنی و فرد بعدی بعنوان نایب رئیس و دو نفر از جوان ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر، اعضای هیئت رئیسه سنی را تشکیل می دهند.
از برنامه های اصلی مراسم افتتاحیه سخنرانی رئیس جمهور و در ادامه وزیر کشور خواهد بود که آقای رحمانی فضلی گزارشی از چگونگی روند انتخابات ارائه خواهد کرد .
در ادامه قرعه کشی برای حضور منتخبان در شعب پانزده گانه انجام می شود که بر اساس آن منتخبان هم مطلع خواهند شد که اعتبارنامه آنها در کدام شعبه باید مورد برررسی قرار گیرد و هم عضویت انها در یکی از شعب پانزده گانه مشخص خواهد شد .
شعبات پانزده گانه در واقع قدم اول برای مشخص شدن حضور نمایندگان در کمیسیون های تخصصی خواهد بود .
مجلس دارای 13 کمیسیون تخصصی است که نمایندگان بر اساس تخصص و کارکرد به عضویت این کمیسیون ها در می آیند.
پس از مراسم افتتاحیه ، منتخبان مجلس دهم با حضور در مرقد مطهر امام خمینی (ره) و گلزار شهدا ، با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید بیعت خواهند کرد .
از روز یکشنبه نیز مجلس جلسات علنی رسمی خود را برگزار خواهد کرد .
از بر نامه های این جلسات انتخاب اعضای هیئت رئیسه موقت مجلس است .
هیات رئیسه موقت تا زمان بررسی و تائید اعتبارنامه دو سوم از منتخبین به کار خود ادامه خواهد داد و پس از آن اعضای هیئت رئیسه دائم برای یک سال انتخاب می شود .
هیئت رئیسه مجلس متشکل از یک رئیس، دو نایب رئیس، شش دبیر و سه ناظر خواهد بود.
بر اساس قانون تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی 290 نفر است.
در دوره دهم مجلس شورای اسلامی تاکنون 287 نفر از منتخبان مردم حضور دارند .
ابطال آرای یکی از کاندیدا های حوزه انتخابیه اصفهان ، ابطال آرای کاندیدای حوزه انتخابیه بندر لنگه و بستک و نیز فوت ناگهانی منتخب مردم مراغه در آستانه آغاز به کار مجلس دهم ، باعث خالی شدن سه کرسی از 290 کرسی مجلس در دوره دهم شد.
در این حال یکی از موضوعات اصلی مجلس که این روز ها در میان منتخبان، محافل سیاسی ، حزبی و نیز رسانه ای مطرح است ، انتخاب رئیس مجلس دهم است.
هم اکنون در این محافل نام علی لاریجانی رئیس مجلس هشتم و نهم و نیز محمدرضا عارف منتخب مردم تهران برای تصدی یک ساله ریاست مجلس دهم به عنوان دو گزینه اصلی مطرح است .
هر چند تحلیل های مختلفی در این زمینه مطرح شده و شانس یکی از این دو برای انتخاب، بیشتر به نظر می رسد ، در این حال باید منتظر بود و دید که طی روز های آینده صندلی ریاست دوره دهم مجلس در سال نخست به کدام یک از این دو گزینه تعلق خواهد گرفت .