ارسال پرونده 16 محصول و کالای ایرانی برای ثبت جهانی
پرونده ثبت بین المللی 16 محصول و کالای ایرانی به سازمان جهانی مالکیت فکری ارسال شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ؛ مدیرکل دفتر مالکیت صنعتی وزارت صنعت ،معدن و تجارت امروز در نشست ثبت جغرافیای ملی و بین المللی خرمای پیارم و نارنگی سیاهوی هرمزگان در بندرعباس افزود : 14 پرونده مربوط به ثبت جهانی فرش مناطق مختلف کشور است که در مرحله کارشناسی برای ثبت قرار گرفته اند.
سیدمهدی میرصالحی گفت : ارسال پرونده خرمای چهار استان کشور از جمله سیستان و بلوچستان ، بوشهر ، کرمان و هرمزگان از مهمترین برنامه های این دفتر در سال 95 است.
مدیرکل دفتر مالکیت صنعتی وزارت صنعت معدن و تجارت گفت : انحصار در صادرات محصول و کالای ثبت شده ، افزایش ارزش افزوده محصول و حفظ حریم کالا به نام منطقه ثبت شده از مهمترین مزایایی ثبت بین المللی محصولات است.
میرصالحی افزود : ثبت بین المللی محصولات در سه مرحله و با گذشت هشت تا 10 ماه، پس از ثبت ملی آن امکانپذیر است.
وی گفت : فرآیند ثبت ملی محصولات و کالاها در کشور سه تا چهار ماه طول می کشد و پس از آن پرونده برای ثبت بین المللی فرستاده می شود.
مدیرکل دفتر مالکیت صنعتی وزارت صنعت معدن و تجارت گفت : خرمای پیارم و نارنگی سیاهوی هرمزگان که از محصولات مهم کشور است پس از کارشناسی های لازم ثبت ملی می شود.
میرصالحی افزود : میزان تولید ، سطح زیرکشت ، میزان صادرات ، اشتغالزایی و منطقه کشت از مهمترین معیارهای ثبت ملی و بین المللی محصولات کشاورزی به خصوص خرمای پیارم و نارنگی هرمزگان است.
معاون آموزش ، پژوهش و فناوری وزارت صنعت ،معدن و تجارت هرمزگان در این نشست گفت : ثبت ملی و بین المللی این دو محصول مهم هرمزگان برای افزایش و انحصاری کردن صادرات آن و افزایش ارزآوری در دستور کار این وزارتخانه است.
رمضانعلی صادق زاده افزود : در تلاش هستیم تا پس از ثبت این دو محصول در کشور ، خرمای پیارم به نام شهرستان حاجی آباد و نارنگی به نام دهستان سیاهوی هرمزگان در سطح بین المللی ثبت شود.
وی گفت : توسعه و راه اندازی مراکز آموزشی صنایع در استانهای صنعتی مانند هرمزگان از دیگر برنامه های این معاونت است.
معاون آموزش ، پژوهش و فناوری وزارت صنعت ،معدن و تجارت هرمزگان گفت : این مراکز با توجه به نیاز هرمزگان و با تجهیزات پیشرفته راه اندازی می شود.
رئیس انجمن خرمای هرمزگان نیز گفت : خرمای پیارم با سطح زیرکشت 2 هزار هکتار و تولید سالانه 6 هزار تن از مهمترین ارقام صادراتی خرمای کشور است.
ابراهیم پورحیدری افزود : این خرما به صورت تازه و یا فرآورده های آن به کشورهای اروپایی ، ژاپن و حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان در این نشست گفت : با اجرای شیوه های نوین کشاورزی و طرحهای مختلف برای مقابله با بیماری های مرتبط با خرما و نارنگی در تلاش هستیم.
ناصر حیدری پوری افزود : در برنامه ششم توسعه مقرر شده است که 240 هزار هکتار از باغهای پیر و فرسوده استان احیا شود که امیدوار هستیم با اختصاص اعتبار ، بخشی از این باغها امسال بازسازی شود.
شهرستان حاجی آباد به علت داشتن آب و هوای گرم و خشک تنها منطقه کشت پیارم در ایران است.
دهستان سیاهو در 75 کیلومتری شمال بندرعباس با دارابودن آب و هوایی مناسب بهترین منطقه برای کشت نارنگی است.
سطح زیرکشت نارنگی در هرمزگان 7 هزار هکتار با تولید سالانه 60 هزار تن است.