اثرات ویرانگر انفجار هسته ای ؛
بمباران ژاپن، زخمی عمیق بر بشریت
آمریکا در ششم و نهم اوت 1945 با دو بمب اتمی شهرهای هیروشیما و ناگازاکی را بمباران کرد که موجب ویرانی و کشتار گسترده ساکنان این دو شهر شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما،به نقل از خبرگزاری فرانسه از هیروشیما، انفجار بمب اتمی « لیتل بوی» در هیروشیما در تاریخ ششم اوت 1945 در مجموع 140 هزار کشته بر جای گذاشت که نیمی از آنها عمدتا به علت گرمای شدید ناشی از انفجار، موج شوک و تشعشع مواد رادیواکتیو در دم جان باختند.
- توپ آتشین
بمب نخست که روی شهر هیروشیما انداخته شد، قدرتی به اندازه 15 کیلوتن (معادل 15 هزار تن تی.ان.تی) داشت. قدرت این بمب سه هزار و 300 برابر کمتر از قدرت قوی ترین بمبهای هیدروژنی بود که اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال 1961 آزمایش کرد.
بنا بر اعلام کمیته بین المللی صلیب سرخ این بمب ابتدا تبدیل به یک « توپ آتشین سوزاننده » شد.
دمای مرکز این انفجار حدود هفت هزار درجه برآورد می شود. این گرمای شدید موجب سوختگی های شدید مرگبار در شعاع حدود سه کیلومتری اطراف انفجار می شود.
صلیب سرخ همچنین در یادداشتی درباره اثرات سلاح های هسته ای بر سلامت انسان به نابینایی موقت ناشی از نور شدید انفجار هسته ای و آسیب های چشمی دائمی اشاره کرده است.
« تابش حرارتی » که یک لحظه پس از انفجار هسته ای صورت می گیرد، باعث آتش سوزی های زیادی می شود که در مورد هیروشیما چندین کیلومتر مربع اطراف محل انفجار را ویران کرد.
آتش سهمگین همه اکسیژن اطراف را مصرف می کند و موجب مرگ بسیاری بر اثر خفگی می شود. گفته می شود که سوختگی و آتش سوزی ها علت بیش از نیمی از مرگ های آنی در هیروشیما بوده است.
- موج شوک
همچنین موج شوک ناشی از آزادسازی انرژی شدید توسط بمب اتمی یکی دیگر از علل مرگ بسیاری از افراد در این بمباران بود. تغییر ناگهانی فشار به علت عبور موج شوک موجب آسیب های مستقیم جسمی می شود.
کمیته بین المللی صلیب سرخ افزود قربانیان به خصوص دچار قطع اندام، شکستگی های باز، شکستگی جمجمه و زخمهای عمیق می شوند.
- تشعشع مواد رادیواکتیو
انفجار بمب هسته ای با انتشار مواد رادیواکتیو مضر برای سلامت انسان در کوتاه مدت و بلند مدت همراه است. افرادی را که از گرمای شدید و موج شوک جان سالم به در برده اند، در هفته ها و ماههای بعد از انفجار دچار « بیماری تشعشع » می شوند.
سندروم «تشعشع حاد» با تهوع، سردرد، اسهال، خونریزی یا حتی ریزش مو بروز می کند و می تواند باعث مرگ فرد ظرف چند هفته یا چند ماه بشود.
افرادی که از اثرات فوری انفجار و تشعشع مواد رادیواکتیو جان سالم به در برده اند، در سالهای آینده با افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان مواجه می شوند.
با این حال، مرکز آمریکایی-ژاپنی تحقیقات تخصصی (بنیاد تحقیقات اثرات تابش) « افزایش قابل توجه » نقایص مادرزادی را در نسل بعدی بازماندگان مطرح نکرده است.
زخمی بر پیکر بشریت
آمریکا در ششم و نهم اوت 1945 با دو بمب اتمی شهرهای هیروشیما و ناگازاکی را بمباران کرد که موجب ویرانی و کشتار گسترده ساکنان این دو شهر شد. در مجموع حدود 214 هزار تن جان خود را از دست دادند و دولت ژاپن مجبور به تسلیم شد.