فرهنگ کار واقعی شرط تحقق عدالت اقتصادی
مدرس دانشگاه و کارشناس اقتصاد اسلامی گفت: برای دستیابی به عدالت اقتصادی اسلامی باید فرهنگ کار، تلاش واقعی و دلسوزانه در جامعه نهادینه شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا دهدست در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: ملت ایران به روح عدالت اعتقاد واقعی دارند، عدالت محور اصلی مباحث اعتقادی در جامعه است. ملت ایران به دنبال اجرای قوانین واقعی اقتصاد اسلامی هستند.
وی اظهار داشت: دنیا امروز با قدرتی روز افزون به نام اقتصاد سرمایه داری مواجه شده و محور اقتصاد سرمایه داری مبتنی بر منفعت افراد خاصی است.
کارشناس اقتصادی گفت: عدالت اقتصادی اسلامی منهای سود و منفعت نیست بلکه عمل بر اساس یک سری قواعد معین تعریف شده است. به عبارتی ساده تر عدالت اقتصادی بر افراد سود منفعت قائل است اما روح اصلی عدالت را اقتصاد نمی داند.. روح اصلی عدالت یعنی اینکه انسانها به وسیله قواعد اقتصادی به زندگی که رضای پروردگار عالمیان است، برسند. مبانی و قواعد اقتصادی ابزاری برای دستیابی به ارزش های اخلاقی و انسانی است.
وی در ادامه بر لزوم ترویج فرهنگ عدالت اقتصادی در جامعه تاکید کرد و گفت: دو شاخص مهم عدالت اقتصادی اسلامی شامل کار و تلاش بسیار زیاد و دیگری آشنایی افراد جامعه با فرهنگ فکر یاآموزش فکری به افراد است.
دهدست تاکید کرد: کار و تلاش در جامعه باید فکر مدارانه باشد، شرط دستیابی به این مهم کشف استعدادهای واقعی افراد است. با نمایان سازی استعدادها زمینه تلاش فکر مدارانه و برنامه ریزی شده در جامعه فراهم می شود.
وی با اعلام اینکه فرهنگ کار واقعی شرط تحقق عدالت اقتصادی است، افزود: برای دستیابی به عدالت اقتصادی اسلامی باید فرهنگ کار و تلاش واقعی و دلسوزانه در جامعه نهادینه شود.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: اسلام برنامه ها و قواعد بسیار دقیق در زمینه مسائل اقتصادی با محوریت ارزش های اسلامی و اخلاقی دارد. بطور قطع و یقین روی کره زمین نخستین جامعه ای که لیاقت اجرای این برنامه ها را داشته باشد بی تردید مردم مسلمان ایران هستند هر چند باید پذیرفت تا به سر منزل مقصد و اهداف والا خیلی فاصله وجود دارد.
وی تاکیدکرد : فرهنگ کار، تلاش، جهاد، ایثار و سایر معیارهای ارزشی باید به وسیله رسانه ها، شبکه های اجتماعی، مدارس، دانشگاهها و ... ترویج و نهادینه شود.
دهدست با بیان اینکه فرهنگ قرض الحسنه در جامعه مغفول مانده است، گفت: شرط ترویج این فرهنگ عزم همگانی و اعتقاد راسخ است.
وی در ادامه اقتصاد مقاومتی را نسخه شفابخش اقتصاد بیمار کشور دانست و اذعان داشت: گام نخست و مهم تحقق اقتصاد مقاومتی حرکت بزرگان و الگوهای جامعه و اطرافیان آنها در ریل و مسیر قناعت و ساده زیستی و به عبارت دیگر در قاموس زندگی این الگوها نباید منفعت طلبی جایگاهی داشته باشد وگام دوم تبلیغ و فرهنگ سازی هماهنگ و با وحدت رویه تمامی نهادهای فرهنگی در کشور است، در ایران 23 نهاد رسمی فرهنگی وجود دارد.
این کارشناس اقتصادی به تفاوت اقتصاد اسلامی و غربی اشاره کرد و گفت: اقتصاد اسلامی بر خلاف اقتصاد غربی بر قناعت و پرهیز از مصرف گرایی تاکید دارد. اقتصاد غربی نیازهای انسان را نامحدود و منابع و امکانات جهان را محدود می داند در حالیکه در اسلام منابع و امکانات نامحدود معرفی شده است.
وی افزود: اسلام مسئله اقتصاد را بر اساس اصالت انسان به عنوان جزئی از مجموعه قوانین خود که تنها می تواند قسمتی از نواحی حیات انسانی را تنظیم کند مورد توجه قرار داده و رفع مشکلات اقتصادی را در اصلاح مبانی عقیدتی و اخلاقی مردم می داند.
دهدست تصریح کرد: از موضوع های مهمی که طی سالیان اخیر به ویژه در کشورهای اسلامی مورد توجه قرارگرفته ارائه یک نظام اقتصادی جایگزین بجای سیستم اقتصادی غربی است، یک موج فزآینده از نظریات در کشورهای در حال توسعه در حال شکل گیری است که معتقد ندکه اقتصاد سرمایه داری غرب در رفع مشکل فقر و از بین بردن بسیاری از ناهماهنگی اقتصادی شکست خورده است.