سنتز نانو کاتالیست های تسریع کننده فرایند تولید داروی ضد ایدز
محققان دانشگاه کاشان موفق به سنتز نانوکاتالیستی شدند که میتوان از آن در تولید داروی ضد ایدز و ضد سرطان بهره برد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مسعود صلواتی نیاسر ، رییس پژوهشکده فناوری نانو دانشگاه کاشان گفت: این طرح که با تلاش جمعی ازمحققان این پژوهشکده به صورت آزمایشگاهی اجرا شده می تواند در سامانه رادار گریز استفاده شود.
جواد صفایی قمی ، عضو هیات علمی دانشگاه کاشان و مجری طرح هم هدف از این پژوهش را جداسازی ترکیب آلی تیازولیدین بهعنوان ترکیبی سنتزی دارای خواص دارویی ضد ایدز، ضد سرطان، ضد تب و ضدالتهاب دانست و گفت: در این طرح تلاش شده که نانوذرات سرامیکی و کاتالیستی CdZr4(PO4)6 و از این نانوذرات به همراه امواج فراصوت برای تولید ترکیب تیازولیدین استفاده شود.
وی افزود: استفاده از این نانوذرات کاتالیستی منجر به افزایش بازده و سرعت فرایند تولید ترکیب دارویی تیازولیدین شده است.
جواد صفایی قمی گفت: نانوذرات سرامیکی CdZr4(PO4)6 که دارای هستهی زیرکونیومی هستند به کمک امواج فراصوت و با استفاده از روشی زیست سازگار سنتز و این نانوذرات بهعنوان کاتالیست در واکنش تولید ترکیب دارویی تیازولیدین استفاده و عملکرد آن ارزیابی همچنین قابلیت این نانوذرات به لحاظ پایداری شیمیایی و استفاده مجدد بررسی شد.
وی افزود: این تحقیق حاصل تلاش جواد صفایی قمی، عضو هیات علمی دانشگاه کاشان، مریم نواب ، دانشآموختهی مقطع کارشناسی ارشد و حسین شهبازی علوی ، دانشجوی مقطع دکترای دانشگاه کاشان است که نتایج آن در مجلهیUltrasonic Sonochemistry سال 2016، چاپ شده است.
0002