تیترامشب شبکه خبر:
تامین بخش عمده ای از هزینه فتح قلل با جوایز کوهنوردان
رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی جمهوری اسلامی ایران گفت: جوایزی که داده می شود بخش عمده ای از هزینه های فاتح قلل را جبران می کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، رضا زارعی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما افزود: 10 ورزشکار از کشورمان برای صعود به قلل هیمالیا و سه قله ای که در منطقه هیمالیای خماروالینگ قرار دارد شامل اورست مرتفع ترین کوه دنیا، لوتسه چهارمین کوه و ماکالو پنجمین کوه دنیا راهی نپال شده اند که خانم کاظمی زودتر به منطقه رفت و به قله ماکالو صعود کرد.
وی گفت: عظیم قیچی ساز نیز موفق شد با وجود صعود سال 84 که بخشی از مسیر را با کپسول اکسیژن صعود کند این بار کل مسیر اورست را بدون اکسیژن صعود کند و دکتر بهبود نیز در این راه با اکسیژن صعود کرد.
زارعی افزود: البته قیچی ساز دو سال قبل می توانست با صعود لوتسه رکورددار سریع ترین صعود 14 قله هشت هزار متری را به ثبت برساند اما وقوع بهمن مانع این کار شد و سریعترین صعود این 14 قله مربوط به فردی از نپال است.
وی با بیان اینکه این صعودکننده پرافتخار کشورمان برای صعود 14 قله هشت سال و نیم زمان صرف کرده است گفت: وی به علت تلاش های فراوان برای صعود بسیار خسته است.
زارعی درباره نقش تجربه در صعود تیم ها به قلل مرتفع افزود: تجربه خیلی کمک می کند تا فرد یا تیم صعود کننده حوادث یا ناکامی های پیش رو را شناسایی و مدیریت کند.
رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی با بیان اینکه کوهنوردی ورزشی بسیار پرهزینه است گفت: برای صعود به قللی مثل اورست باید سال ها زحمت کشید و تمرین کرد، اما این در حالیست که این نوع ورزش هیچ تماشاگر و بیننده ای ندارد تا مسائل و مشکلات صعودکننده را ببینند و درک کند.
زارعی در خصوص پاداش قهرمانان صعود کننده هم افزود: عظیم قیچی ساز در سال 94 پرافتخارترین ورزشکار ایران در کسب جوایز وزارت ورزش بوده است.
وی گفت: جوایزی که داده می شود بخش عمده ای از هزینه های فاتح قلل را جبران می کند.
زارعی افزود: بودجه فدراسیون حدود یک میلیارد تومان است که البته درصدی از آن تأمین می شود و عمده هزینه های مربوط به صعود به ورزشکار و احتمالاً حامیان مالی آن مربوط می شود.
اقبال افلاکی فاتح اورست هم در این برنامه به سختی ها و مشکلات پیش روی صعودکننده از جمله تغذیه و شرایط جوی و محیطی اشاره کرد و گفت: عشق به وطن و سربلندی کشور هدف و انگیزه صعودکنندگانمان است که در این راه آنان را دلگرم می کند.
جلال چشمه قصابانی دیگر فاتح اورست در این برنامه به ضرورت مدیریت کردن رفتارها، شرایط و اتفاقات در راه صعود اشاره کرد و گفت: تیم صعودکننده علاوه بر مدیریت رفتارهای خود باید برای برگشت نیز انرژی لازم را ذخیره داشته باشند.
وی افزود: رسیدن به قله اورست دشواری های زیادی دارد و شانس هم باید با صعودکننده یار باشد.