واگذاری اجرای 33 طرح مهم و ملی در قالب اقتصاد مقاومتی به وزارت صنعت
ابویی مهریزی گفت : ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مسئولیت تحقق 7 طرح اولویت دار از جمله رونق 7500 واحد صنعتی کوچک و متوسط و 33 طرح مهم و ملی را در قالب اقتصاد مقاومتی به وزارت صنعت ، معدن و تجارت واگذار کرده است.
ابویی مهریزی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به ابلاغ ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی درخصوص هفت طرح اولویت دار به وزارت صنعت ، معدن و تجارت اشاره کرد و افزود : رونق تولید و تعیین تکلیف 7500 واحد تولیدی مشکل دار ، ایجاد توازن زنجیره مواد اولیه موردنیاز و توسعه صنعت فولاد و مس کشور برای تولید پایدار ، ارتقای رقابت پذیری واحدهای تولیدی کوچک و متوسط با هدف افزایش صادرات ، مدیریت هدفمند واردات در جهت حفظ تراز مثبت تجاری ، افزایش 10 میلیارد دلاری صادرات کالا و خدمات غیر نفتی نسبت به سال 94 ، تکمیل طرح های صنعتی دارای پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد و تکمیل و راه اندازی 33 طرح مهم و ملی در قالب هفت طرح به وزارت صنعت ، معدن و تجارت سپرده شد.
ابویی مهریزی با بیان اینکه مسئولیت اجرای طرح های نیمه تمام به وی واگذار شده است ، گفت : بیش از 85 هزار واحد صنعتی و معدنی دارای پروانه بهره برداری درکشور وجود دارد که ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خواستار تعیین تکلیف 7500 واحد دارای مشکل و به تبع ان رونق تولید شده است.
وی افزود : مشکلات همیشه وجود دارد و وظیفه ذاتی وزارت صنعت ، معدن و تجارت و به طور کلی دولت رفع مشکلات و ایجاد رونق است و لذا 7500 واحد شناسایی و در اولویت قرار گرفتند.
ابویی مهریزی گفت : نمی توانیم بگوییم این 85 هزار واحد صنعتی و معدنی هیچگونه مشکلی ندارند ولی باید کاری کنیم که برایند معدل بهره برداری درکل صنعت بیشتر شود ، اگر تحریک تقاضا در داخل و خارج انجام شود واحدها در سطح واندازه بالاتری می توانند تولید کنند .
وی افزود : مطالعات اولیه برخی از این طرح ها انجام شده بود الان مخاطب طرح اول برای مسئول همچنین برش استانی ان مشخص است ، باید یکسری کارهایی که باید انجام می دادیم مثل صدور حکم تا اخر هفته فرمها را تکمیل و به ستاد ارسال می کنیم ، باید بگوئیم که هرماه فلان طرح چقدر پیشرفت فیزیکی داشته ، چه نیازهایی دارد ، چه اتفاقاتی می افتد ، چه اهدافی را این طرح باید محقق کند که باید به دبیرخانه ستاد ارسال کنیم و بعد در جلساتی که برگزار می کنیم طرح عملیاتی شود ، در مقاطع زمانی مشخص گزارش دو هفته یکبار بدهیم و هم مورد سئوال قرار می گیریم که این هدف چرا در موقع مقرر محقق نشد؟
ابویی مهریزی گفت : اجرای این پروژه ها شدنی است ولی همه تلاش ما این است که هرچه می توانیم سطح بالاتری از انطباق وتحقق را بتوانیم عرضه کنیم ، ما نمی توانیم برای همه واحدها یک نسخه واحد تجویز کنیم "تولید برای تولید نیست بلکه تولید برای فروش است ، باید امکان فروش فراهم شود چه دربعد داخل و چه خارج اندازه بازار داخلی خیلی مهم است و باید بیشترین بهره را از ان ببریم ولی برای ایجاد تحول و جهش درتولید بازار داخلی نمی تواند جهش ایجاد کند ، برای جهش لازم است که تولید و مصرف رشد کنند .
ابویی افزود : باتوجه به قدرت خرید جامعه جهش امکانپذیر نیست ، اگر می خواهیم برای کالایی خاص در تولید جهش ایجاد کنیم باید در تقاضا جهش ایجاد کنیم این تقاضا لزوما و صرفا از طریق تقاضای داخلی ممکن نمی شود ، برای همین است که سیاستهای ابلاغی رهبری و ریاست جمهوری و سایر دست اندرکاران بر جهش تولید و رفع مشکلات از طریق صادرات تاکید دارند .
وی گفت : در همه جای دنیا برای کسب سهم بازار رقابت سختی وجود دارد و کسب بازار یکی از رقابتی ترین حوزه ها در اقتصاد است ، در بحث دیپلماسی اقتصادی - سیاسی باید ارتباط برقرار شود و مثلا با افزایش 20 درصد رایزنان بازرگانی صادرات20 درصد افزایش نمی یابد ، اینها سرمایه گذاری است که ممکن است چندسال دیگر نتیجه بدهد ، بین این 7 طرح وزارت صنعت و 67 طرح دستگاههای دیگر یک تناسب و توازنی وجود دارد.
ابویی مهریزی با بیان اینکه تولید برای تولید اقتصادی نیست ، افزود : افزایش 10 میلیارد دلاری صادرات نسبت به سال 94 یعنی ایجاد تقاضای بیشتر ، فراهم کردن امکانات برای توسعه تولید و اشتغال بیشتر و لذا با تحریک تقاضا است که امکان برقراری توازن بین تولید و فروش و به تبع ان رونق پایدار و توسعه تولید ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما نقدینگی است ، گفت : در برنامه ششم توسعه هم 8 درصد رشد اقتصادی پیش بینی شده است و لذا رسیدن به این رشد با منابع بانکی و صندوق توسعه ملی امکانپذیر نیست ، برای تحقق رشد 8 درصد نیازمند سرمایه گذاری سالانه حدود 850 هزار میلیارد تومان هستیم.
ابویی مهریزی افزود : بانک ها اختیار کل نقدینگی کشور را ندارند ویکی از کارهای خوبی که در جهت رفع موانع تولید انجام شد ، امکاناتی به لحاظ قانونی فراهم شد که غیر بانک می تواند به بنگاه تولیدی وام بدهد ، براساس قانون امروز هر شخص حقوقی و حقیقی به بنگاههای تولیدی وام بدهد هم سود وام از مالیات معاف است و هم سودی که بنگاه پرداخت می کند بعنوان هزینه مالیاتی منظور می شود که باعث می شود بخشی از نقدینگی سرگردان به سمت بنگاههای تولیدی هدایت شود.
وی گفت : باید از پول و سرمایه دنیا با حفظ اقتدار و استقلال و ارزش های نظام و هنجارهای جامعه و رعایت خطوط قرمز استفاده کنیم چون تولید و هم اقتصاد را به حرکت در می اورد و سرمایه گذار برای حفاظت از سرمایه خود تلاش می کند.
ابویی مهریزی افزود : علاوه بر نقدینگی ، مشکلات داخل بنگاه مثل مشکلات مدیریتی و غیره وجود دارد ، اگر ما سراغ 20 درصد مشکلاتی برویم که 80 درصد مشکلات موجود را حل کند یا 80 درصد اثر مثبت داشته باشد مثل فروش ، بدهی بانکی ، تسهیلات بانکی که مشکلات عمده بنگاهها است خیلی از مسائل و مشکلات رفع خواهد شد.
وی گفت : وقتی در شرایط رکود قرار داریم و تولید مشکل دارد نباید دریافت ها را افزایش دهیم ، مالیات بیشتر بگیریم لذا اجرای اقتصاد مقاومتی ممکن است و تحقق ان باعث سرافرازی کشور می شود و همه از ان نفع و بهره می برند و اقتصاد کشور می تواند بیمه شود.
ابویی مهریزی افزود : 22 هزار و 900 طرح نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 20 درصد و حدود 9800 طرح نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد در کشور وجود دارد (2500 واحدهای بالای 60 درصد توسعه ای و بقیه ایجادی است) و براوردهای ما نشان می دهد کل سرمایه گذاری طرح های نیمه تمام بالای 60 درصد 76 هزار میلیارد تومان است که در صورت تزریق 23 تا 24 هزار میلیارد تومان به این مجموعه بیش از 50 درصد این طرح ها را می توانیم در سال 95 تکمیل و بهره برداری کنیم.
وی با بیان اینکه متوسط سرمایه مورد نیاز برای تکمیل و راه اندازی 33 طرح ملی با شاخص های هفتگانه 400 میلیارد تومان است ، گفت : تکمیل زنجیره ارزش ، توسعه متوازن و رفع محرومیت های مناطق مختلف ، جلوگیری از توقف سرمایه گذاری های انجام شده ، توانمندی اقتصادی و توسعه صادرات ، بهره برداری بهینه از مزیت های نسبی و منابع زیرساخت های موجود ، اثربخشی در رسیدن به رشد اقتصادی و صنعتی ، نقش در اشتغالزایی شاخص های هفتگانه ای هستند که در انتخاب این طرح ها رعایت شده است .
ابویی مهریزی افزود : این 33 طرح ملی را به ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی پیشنهاد دادیم که ستاد بر را ه اندازی انها در سال 95 تاکید کرد ، ما موظف و مقیدیم این 33 طرح را در رشته های مختلف معدنی ، پتروشیمی ، برق ، مس ، لوازم خانگی ، فراوری شمش طلا و صنایع سلولزی که در 21 استان پراکنده است اجرا کنیم ، کل سرمایه گذاری این 33 طرح حدود 13 هزار میلیارد تومان است که تا تکمیل و بهره برداری 400 میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.
وی گفت : میزان پیشرفت فیزیکی این 33 طرح به حدی است که به تسهیلات اصلی نیاز ندارد و ما برای اینکه منابع لازم در اختیار انها قرار گیرد پیگیری می کنیم و گیروگورها را رفع کنیم ، بهره برداری از این طرح ها علاوه بر ایجاد 13 هزار اشتغال مستقیم ، اشتغال غیر مستقیم بسیاری خواهد داشت.
ابویی مهریزی افزود : این طرح ها ذیل ارتقاء توان تولید داخل و پوشش سیاست 24 گانه ابلاغی مقام معظم رهبری با رویکرد درونزایی ، دانش بنیان ، برونگرایی ، مردم محوری ، عدالت محوری تعریف شده است.