دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ایران برگزاری اجلاس همکاری مناطق آزاد حوزه اقیانوس هند (آیورا) در منطقه آزاد چابهار را فرصتی مناسب برای معرفی ظرفیتهای بالای این منطقه دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ اکبر ترکان ابراز امیدواری کرد با برگزاری این اجلاس، بنادر و مناطق آزاد حوزه اقیانوس هند نقش مهمی در روابط بین کشورهای این حوزه ایفا کنند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: منطقه آزاد چابهار با احداث سالن نمایشگاهی، سالن اجتماعات و تامین زیرساختهای لازم، خود را برای حضور سران 26کشور حاشیه اقیانوس هند و برگزاری اجلاس آیورا تجهیز کرده است و میتواند محور مهم همایش های بین المللی باشد و نقش بین المللی خود را به خوبی ایفا کند.
مشاور رئیس جمهوری ادامه داد: در حوزه اقیانوس آرام کشورهایی مانند چین، کره جنوبی، ژاپن و استرالیا و در حوزه اقیانوس هند 26 کشور که ایران، هندوستان، اندونزی، بنگلادش و آفریقای جنوبی با دو میلیارد نفر جمعیت عمده رین آن کشورها در منطقه هستند، نقش اساسی در اقتصاد جهان بازی میکنند.
ترکان برگزاری اجلاس اقیانوسیه را موجب افزایش سطح همکاری کشورهای شرکت کننده دانست و افزود: «آیورا» بستری است که کشورهای عضو باید از آن به منظور ایجاد تجارت بینالمللی، ترویج سرمایه گذاری و تجارت بینالمللی و رسیدن به رشد اقتصادی پایدار و بازار محور بهره بگیرند.
وی گسترش مناسبات تجاری، صلح آفرینی و سرمایهگذاری را از جمله اهداف اجلاس اقیانوسیه دانست و افزود: عبور یک سوم کشتیهای تجاری و دو سوم کشتیهای نفتی جهان از اقیانوس هند، فرصت مناسبی را برای توسعه بندر چابهار و توسعه تجارت فراهم کرده است.
مشاور رئیس جمهوری افزود: آیورا باید به دنبال ایجاد توافقنامه تجارت ترجیحی برای منطقه باشد تا دسترسی به بازارهای جهانی را از طریق حذف موانع برای تجارت و سرمایه گذاری فراهم کند.
وی با تاکید بر ایجاد زمینههای لازم برای فعالیت سرمایه گذاران در کمترین زمان ممکن فراهم شده است، تسهیل در سرمایهگذاری و جذب سرمایه بخش خصوصی در چابهار را یک ضرورت دانست.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اراده جدی مسئولان کشور برای توسعه زیرساخت های چابهار اظهار داشت: با تکمیل و احداث زیرساختها از جمله راه آهن، فرودگاه، جاده ترانزیتی و اجرای طرح های کلان پتروشیمی، فولاد، صنایع کوچک و بزرگ تحولات عظیمی در منطقه رخ خواهد داد.
ترکان از سرعت در اجرای طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار خبر داد و گفت: به زودی ظرفیت تخلیه و بارگیری در آن به چند برابر فعلی افزایش پیدا می کند.
اجلاس بین المللی کشورهای حاشیه اقیانوس هند با حضور بیش از 20 کشور از امروز تا 30 اردیبهشت در منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار برگزار خواهد شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) ، علی اوسط هاشمی گفت : این اجلاس اولین اجلاس بین المللی کشور پس از برجام است و می تواند میزبان کشورهای بسیاری باشد که جای خالی این اجلاس در تقویم استان بسیار احساس می شد.
وی افزود: یکی از مهمترین پیامدهای این رویداد ملی ایجاد زمینه های مناسب برای توسعه جهانی استان خواهد بود و باید تمام تلاش ها را برای تغییر نگاه جهانیان به سیستان و بلوچستان انجام داد که این نیز خود یکی دیگر از اهداف برگزاری اجلاس در منطقه آزاد چابهار است.
این همایش فرصتی مهم و خوب برای استان است و باید هرچه وزین و باشکوه تر برگزار شود چرا که برگزاری وزین تر آن می تواند زمینه های برگزاری اجلاس های بین المللی بعدی در استان را نیز فراهم و شکل دهد.