ظرفیت همکاریهای ایران وهند فراتر از 15 میلیارد دلار
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: ایران و هند ظرفیت های فراوانی برای توسعه همکاری ها دارند اما روابط اقتصادی و تجاری دو کشور در سال های گذشته از 15 میلیارد دلار فراتر نرفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مسعود خوانساری در همایش اقتصادی ایران و هند افزود: در دوران تحریم هند جزو کشورهایی بود که روابط تجاری و اقتصادی خود را با ایران قطع نکرد و همچنان در کنار ایران ایستاد اما سایه تحریم های ناعادلانه تا اندازه ای بر روابط دو کشور سنگینی کرده و موجب شد که این روابط به سطح دلخواه نرسد.
وی اضافه کرد: دوران جدید پس از رفع تحریم ها، زمینه را بیش از پیش برای گسترش هرچه بیشتر روابط دو کشور فراهم کرده است و ایران نیز در تنظیم مناسبات تجاری و اقتصادی خود با کشورهای جهان توجه ویژه ای به کشورهایی مانند هند خواهد داشت که در دوران سخت در کنار ایران قرار داشتند.
خوانساری گفت: برای توسعه و تحکیم روابط، باید با گذر از چهارچوب هایی که در گذشته وجود داشته است فقط به تجارت کوتاه مدت و مبادله کالا بسنده نکرد.
وی افزود: روابط اقتصادی ایران در آینده با کشورهایی گسترش و تحکیم می یابد و بصورت درازمدت ادامه پیدا خواهد که با زیرساخت صنعتی و فناورانه کشور پیوند خورده باشد.
رئیس اتاق تهران ادامه داد: سرمایه گذاری در طرح های مشترک فنی، صنعتی و تولیدی در داخل دو کشور و کشورهای ثالث یکی از راههایی است که ضامن بقاء و دوام روابط تجاری و اقتصادی درازمدت است ضمن اینکه هجوم بی سابقه هیئت های مختلف تجاری و اقتصادی از سراسر دنیا به ایران طی ماه های اخیر نشان دهنده علاقه و اشتیاق جهان برای همکاریهای بلندمدت با ایران است.
خوانساری گفت: خوشبختانه هند یکی از کشورهایی است که حتی قبل از برداشته شدن تحریم ها و با توجه به تواناییها و ظرفیت های اقتصادی قابل توجه در این راستا گام هایی برداشته و همکاری های خود را با ایران شروع کرده و ادامه داده است که نمونه های بازر آن همکاری هند در میدان های گازی، سرمایه گذاری در بخش های نفت، گاز و پتروشیمی ، داروسازی، مناطق آزاد کشور بخصوص چابهار، خطوط ریلی و همکاری های بندری و دریایی است.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران با 80 میلیون جمعیت و جوان و تحصیل کرده، همسایگی با 15 کشور منطقه با جمعیتی بیش از 400 میلیون نفر، موقعیت راهبردی، ذخایر عظیم طبیعی و معدنی، برخورداری از ثبات و امنیت در منطقه ای حساس، دسترسی سریع و آسان به راه های ترانزیت شرق به غرب و شمال به جنوب و بسیاری دیگر از فرصت ها و مزایای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی یکی از کشورهای مهم و قدرتمند منطقه و جهان است.
خوانساری افزود: هند نیز به علت دارا بودن بسیاری از عوامل و مزایای ذکر شده برای ایران همچنین اقتصادی در حال توسعه سریع، به عنوان یکی از قدرتهای نوظهور در منطقه و جهان به حساب می آید که نقش مهمی در معادلات اقتصادی و سیاسی جهان ایفا می کند.
وی افزود: اقتصاد دو کشور ایران و هند در بسیاری از زمینه ها مکمل یکدیگر است که زمینه همکاری ها و پیوندهای میان دو کشور را هرچه بیشتر به یکدیگر گره زده و محکمتر می کند.
خواساری، اتاق بازرگانان هند را یکی از مهمترین ، قدرتمندترین و بانفوذترین تشکل های اقتصادی و صنعتی این کشور دانست که با توجه به عضویت تعداد زیادی شرکت ها و هلدینگ های بزرگ هند در آن، قادر است نقش برجسته و مهمی را در روابط تجاری و اقتصادی دو کشور ایفا کند.
وی افزود: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به عنوان بزرگترین تشکل بخش خصوصی کشور دارای بیش از 15 هزار عضو فعال از شرکت های بزرگ و متوسط، نقش مهمی را در اقتصاد کشور ایفا می کند ضمن اینکه بسیاری از شرکت های عضو اتاق تهران با کشور هند، مبادلات تجاری، اقتصادی، صنعتی و فنی دارند و می توانند به عنوان یکی از اهرم های مهم در توسعه روابط عمل کنند.