رسوبزدایی سیستم بانکی راهکاری برای حل تنگنای اعتباری
مدیرعامل بانک مسکن گفت : بهترین روش برای حل مشکل تنگنای اعتبایر ، رسوب زدایی از سیستم بانکی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمد هاشم بتشکن در آستانه برگزاری بیست و ششمین همایش سیاست های پولی و ارزی، افزود : شبکه بانکی کشور در سالهای اخیر به دلیل شرایط حاکم بر اقتصاد با افزایش رشد طالبات معوق مواجه شده و در حال حاضر با تنگنای اعتباری دست و پنجه نرم می کند.
وی اظهار داشت : اقتصاد ایران در سالهای تحریم آسیبهای بسیاری را متحمل شد و با جهش سه برابری نرخ ارز در سالهای گذشته تورم افسار گسیخته 40 درصدی را تجربه کرد.
بت شکن تصریح کرد: این تورم به همراه رکود اقتصادی بی سابقه به ورشکستگی بسیاری از صنایع تولیدی و رشد اقتصادی منفی در کشور منجر شده است.
بت شکن خاطرنشان کرد: تمام این عوامل اقتصاد ایران را در شرایط غیرعادی قرارداد و در این وضعیت دیگر ابزار عادی و متعارف جوابگوی اقتصاد ایران نبودند.
وی با اشاره به شیوع بیماری هلندی در سالهای قبل، گفت: در این شرایط نقدینگی کشور به بخش مسکن به عنوان یک کالای سرمایه ای سرازیر شد و در شرایط فعلی با رکود بخش مسکن میزان قابل توجهی از منابع بانکی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این بخش قفل شده است.
مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد : از طرف دیگر نیز عمده از دارایی های بانکها به صورت بدهی دولت به شبکه بانکی و مطالبات معوق قفل شده است بنابراین برای تقویت سیستم بانکی باید این بدهیها از ترازنامه بانکها خارج شود تا این مؤسسات مالی بتوانند به شرایط عادی بازگردند.
بت شکن با اشاره به بحران مالی 2008 میلادی در آمریکا، گفت: اثرات زیانبار این بحران تا کشورهای جنوب شرقی آسیا و ژاپن گسترش یافت و مهمترین شاخص آن نیز افزایش قابل توجه حجم مطالبات معوق بانکها در این کشورها بود.
بت شکن عنوان کرد: این کشورها برای حل این معضل به جای افزایش سرمایه سیستم بانکی، بانکها را رسوب زدایی کردند و این امر به معنای این بود که معوقات بانکی را که دارایی های سمی به حساب می آید از بانکها خریداری و شبکه بانکی را از شر این مطالبات خلاص کردند.
وی افزود: در این کشورها شرکت های مدیریت دارایی عمومی به منظور خریداری مطالبات معوق بانکها ایجاد و در ازای این مطالبات به سیستم بانکی پول نقد پرداخت شد و از این طریق بانکها رسوبزدایی و به شرایط عادی خود بازگشتند.
مدیرعامل بانک مسکن بهترین راهکار برای تقویت شبکه بانکی در کشور بهره برداری از این تجربه عنوان کرد و گفت: ایجاد شرکت های مدیریت دارایی عمومی در کشور برای رسوبزدایی از شبکه بانکی را می توان به عنوان یکی از روشها به منظور تقویت بانکهای کشور دانست.
وی گفت: بخشی از منابع این طرح می تواند با موافقت مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی تأمین شود زیرا دولت به منظور تحرک اقتصادی در درجه اول باید درصدد حمایت و تقویت از شبکه بانکی حرکت کند.
بیست و ششمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی امسال 4 و 5 خرداد در سالن اجلاس سران با حضور مدیران، کارشناسان اقتصادی و شبکه بانکی کشور برگزار می شود.