معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: در برنامه ششم توسعه حداقل برای 30 هزار کیلومتر از رودخانه ها برنامه ریزی کردیم، تا تعیین بستر و حریم شود، و سیلاب به راحتی از آن عبور کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ رحیم میدانی در نخستین همایش ملی احیا و ساماندهی رودخانه های شهری افزود: از مسئولان شهرداری انتظار داریم سازه ایی که در مسیر عبور رودخانه ها ایجاد می کنند، منطبق با معیارهای وزارت نیرو باشد .
وی تاکید کرد: باید برای علم هیدرولیک ارزش و اعتبار قایل شویم و به آن تمکین کنیم.
چون با استفاده از این علم می توانیم در سد سازی وقوع سیلابها را پیش بینی کنیم .
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: در سیل اخیر سد دز توانست سیلاب 8000 متر مکعب بر ثانیه را مهار کند. که چنین تجربه ای از زمان ساخت این سد رخ نداده بود .
وی افزود: حاضریم ساخت خیلی از سدها را متوقف کنیم و اعتبارات آن را برای آبهای زیرزمینی هزینه کنیم ، چون 50 درصد از مصارف شرب کشاورزی و صنعت از آبهای زیرزمینی تامین می شود.
میدانی ادامه داد: شرکت های آب و فاضلاب به خاطر اقتصاد ناکارآمد آب از بنیه مالی خوبی برخوردار نیستند، پس باید از محل بودجه عمومی دولت به ما کمک شود .
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: حدود نیم قرن است که درباره رودخانه ها قانون داریم، اما شاید 25 درصد رودخانه ها از مجموع 146هزار کیلومتر رودخانه های کشور را توانستیم آزاد سازی کنیم ، در حالی که پیش بینی می شود 80 درصد جمعیت در شهر ها ساکن شوند که امنیت ، آسایش و رفاه نیاز دارند.
وی ادامه داد: بنابراین نباید این نوع طرح ها متوقف شوند، بلکه باید در اولویت قرار گیرند، چون جامعه تحمل اشتباه را ندارد.
میدانی به مشکلات سازمان هواشناسی در زمینه کمبود تجهیزات اشاره کرد، افزود: اگر این تجهیزات فراهم شود پیش بینی ها دقیق تر خواهد بود و براساس آن برنامه ریزی می توان کرد در حالیکه با 200 میلیارد تومان این مشکل برطرف خواهد شد.