زرگران هندبال کشور،
گوهران داوری را به دنیای هندبال تقدیم کرده اند
داوری فقط فن نیست، نماد عدالت، شجاعت، درایت در اجرای قوانین ورزش و در هندبال یک کار تیمی، با برنامه و پرتاکتیک است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ الفبای پیشرفت در داوری از علاقه و استعداد شروع شده و با فاکتورهای آمادگی جسمانی بالا، قابلیت تحلیل قوانین و نحوه اجرای صحیح آن، سرعت عمل در تصمیم گیریهای پیچیده و هماهنگی فکر و فعل، و قدر مسلم دید صحیح و کار تیمی مطابق استاندارهای بازی پیشرفته تکمیل میشود.
داوری شغل نیست اما وظیفه ای است بس سنگین و حساس که پیشرفت در آن علاوه بر فاکتورهای فوق نیاز به آشنایی و تسلط بر زبان انگلیسی، تحقیق و تفحص در رمز و راز توفیق هم قطاران از کشورهای پیشرفته هندبال، تجربه و شخصیت داوری دارد.
در این مقطع زمانی موفقیت بزرگ دو کوبل جوان داوری کشورمان در کلاس های بین المللی مدیون توجهات همه جانبه است.
ناظرین فنی و صاحب کسوت و با عزت فدراسیون و سایر داوران شایسته کشور که در تمامی مسابقات در زمینه داوری این کوبل جوان را همراهی کرده، تعلیم داده و گوهر استعداد آنها را صیقل میدهند.
مسئولان هیئت های استانها و شهرهای مربوطه -نه تنها تهران و اصفهان و نجف آباد- بلکه سایر هیئتهایی که در زمینه داوری فعالیتهای قابل تقدیری دارند، همگی سرمایه های هندبال ایرانند و در این موفقیت سهیم.
داوود توکلی در این باره گفت: کمیته داوران فدراسیون هندبال آسیا که 13 سال ریاست آن بر عهده بنده است و با توجه به حضور موثری که در کمیته داوران هندبال جهان داشته ام، تنها کمیته قاره ای بوده که از سال 2008 کلاسهای ارتقا درجه "برنامه جهانی ارتقا داوران" یعنی GRTP را بطور منظم سالانه در آسیا برگزار کرده ایم که این موفقیت بارها مورد تشویق دکترحسن مصطفی رئیس IHF و شیخ احمدالفهد الصباح رئیس AHF قرار گرفته است.
این بدان معناست که بودجه اختصاصی برای برگزاری کلاسها در کمیته ما از سال 2000 تاکنون یک رشد 4 برابری داشته و بازدهی کلاسها خود نشان دهنده اهمیت این برنامه ها است.
وی افزود: نتیجه این برنامه منظم سالانه، کشف استعدادهای خوب در داوری هندبال آسیا در کشورهای مختلف، تحول مداوم گروه داوران بین المللی آسیا به سمت بهترین داوران لیست بین المللی جهان و حضور موفق آنها در مسابقات المپیک و جهانی بوده است.
توکلی ادامه داد: در ورای این فعالیتها سالهاست که شخص بنده داوران آسیا را با سیستمهای به روز و استفاده از امکانات دیجیتالی از راه دور آموزش داده و به روز رسانی میکنم.همچنین ارتباط مستقیم با روسای کمیته های داوران هندبال 48 کشور عضو فدراسیون هندبال آسیا در دستور کار روزانه اینجانب قرار دارد.
وی افزود: کلاس اخیر GRTP در چین را از 1،5 سال پیش با حمایت فدراسیون هندبال چین برنامه ریزی و عملیاتی کردیم.
نکات خاص این کلاس که در راه افزایش تعداد داوران بین المللی ایران و آسیا بسیار مهم بوده شامل تدریس شخص آقای مانفرد پراوزه رئیس آلمانی کمیته داوران جهان در کنار خودم،اولین کلاس طولانی 12 روزه در حین مرحله نهایی رقابتهای قهرمانی ملی چین، حضور و ارتقا درجه دو کوبل جدید داوری بانوان از کره جنوبی و چین در کنار داوران ایران و اردن و علی الخصوص شرکت بار اول و آماده ساختن کوبلهای آینده داوری از ایران (برادران احمد و امیر قیصریان)، عمان، چین، عربستان، بحرین، هنگ کنگ و تایلند بوده که در واقع نسل بعدی داوری آسیا را علیرغم میانگین سنی جوان داوران هندبال آسیا، قطعا تکمیل خواهند کرد.
وی گفت: همچنین تشریح و اجرای تغییرات جدید قوانین را که از تیرماه در سراسر جهان لازم الاجرا خواهد بود از موارد مهم کلاس GRTP چین بود
وی افزود: ارتقا درجه کوبل داوری موفق کشورمان مهدی توکلی عطا آبادی و سعید ولدخانیان حاصل تلاش 3 ساله بر روی کار آنها و 5 کوبل منتخب جوان مردان دیگر کشورمان و البته 5 کوبل بانوان هندبال کشور است،در یکسال گذشته از تمام این داوران در 4 مرحله تستهای آمادگی جسمانی، کتبی، DVD و تستهای سنگین شفاهی-مکالمه ای و تشریحی زبان انگلیسی گرفته شده و تمام مسابقات کشوری و لیگ آنها توسط خودم و موسویان رئیس کمیته داوران ایران و ناظرین فنی کشورمان آنالیز می شده و گزارش قضاوتهای آنها بطور مستمر به من منعکس میشود.
آخرین کوبل کشورمان در سال 2008 در ترکیه به درجه با ارزش IHF دست پیدا کردند که این موفقیت بعد از 8 سال مجددا نصیب هندبال کشورمان شده است.
توکلی گفت: انشالله این موفقیت ها و درخشش کوبل اول کشورمان یعنی مجید کلاهدوزان و علیرضا موسویان انگیزه داوران آینده دار و مستعد کشورمان را بالا برده و راه آینده پیشرفت داوری هندبال کشورمان هموار خواهد بود که این یکی از فاکتورهای مهم گسترش هندبال کشور تا سطح تیم ملی است.
توکلی ادامه داد: هدف ما در راستای پیشرفت هندبال آسیا و تیم های پرقدرت این قاره، جلودار بودن فنی داورانمان است که با چنین برنامه های سنگین آموزشی داوران را چه برای مسابقات آسیایی ، جهانی و المپیک آماده میکنیم.