دکتر ایازی:
بنگاههای اقتصادی مسئولیت اجتماعی ندارند
معاون اجتماعی وزیر بهداشت گفت: متاسفانه در کشور ما بنگاههای اقتصادی از نظر قانونی مسئولیت اجتماعی ندارند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر محمد هادی ایازی در نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت افزود: امیدوراریم با تشکیل معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت در آینده الزاماتی ایجاد شود تا بنگاه های اقتصادی را وادار به رعایت مسئولیت های اجتماعی کنیم.
وی ادامه داد: در توسعه مسکن مهر یکی از مشکلات اصلی این بود که سازندگان مراکز درمانی را برای شهرک های ساخته شده در نظر نگرفتند و نهادهای سازنده باید مسولیت این مراکز را بر عهده می گرفتند.
تشکیل معاونت اجتماعی براساس سیاستهای کلی نظام سلامت بود
معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: تشکیل معاون اجتماعی برای حمایت از خیرین حوزه سلامت و در راستای ابلاغ سیاستهای کلی نظام سلامت بود.
دکتر محمد ایازی افزود: در تاریخ 1361.7.24 قانون تشکیل وزارت بهداشت به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید؛ در ماده 10 آن وزارت بهداشت موظف شد؛ به منظور هماهنگی و نظارت بر امور واحدهای بهداشتی، درمانی خیریه، جلب مشارکت مردمی و استفاده از کمک های افراد خیر مطالعات لازم را انجام دهد و ظرف شش ماه لایحه تشکیل یک سازمان بهداشتی درمانی را تهیه کند.
وی گفت: به رغم اینکه 21 سال از تصویب این قانون می گذرد، اما به دلیل سیاستهای انقباضی دولت ها، این کار انجام نشد و واحدی که در مورد خیرین در وزارت بهداشت فعال باشد عملا وجود نداشت.
ایازی افزود: در موضوع آسیب های اجتماعی ما سه محور اصلی را در معاونت اجتماعی وزارت بهداشت دنبال خواهیم کرد که موضوع اول حاشیه نشینی و مسئله دوم طلاق و در نهایت مسئله اعتیاد از اولویت های ما خواهد بود.
ایجاد معاونت اجتماعی ارتباطی با اداره کل شدن معاونت طب سنتی ندارد
معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: به تقویت ساختار طب سنتی و اسلامی باور جدی داریم و ایجاد معاونت اجتماعی، ارتباطی با اداره کل شدن معاونت طب سنتی ندارد.
ایازی افزود: شخص دکتر هاشمی وزیر بهداشت به طب سنتی کاملا اعتقاد دارد و اگر هم می بینید که در این ایام دو مرکز طب سنتی به دلیل تخلفات پلمپ شده است، درکنار این مسئله شاهد افتتاح مراکز جدید هم بوده ایم.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت همچنین به تشریح نمودار سازمانی و ساختار اداری معاونت اجتماعی پرداخت و گفت: برای معاونت اجتماعی 3 اداره کل پیش بینی شده است. نخست اداره کل خیران و خیریه های سلامت که در اهمیت تشکیل این اداره کل باید گفت در سال 94 با مشارکت خیران، قریب به 1000 میلیارد تومان به نظام سلامت کمک شده است.
وی افزود: دومین اداره کل، اداره سازمان های مردم نهاد است که این اداره کل برای ارتباط با 620 سازمان مردم نهاد بوجود آمده است.
ایازی افزود: سومین اداره کل، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت است که مشارکت های بین بخشی، مسئولیت اجتماعی و مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت در آن پیگیری می شوند.
وی درباره دبیرخانه های معاونت اجتماعی هم گفت: 3 دبیرخانه هم پیش بینی شده است که دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذا، دبیرخانه فرهنگ سلامت و دبیرخانه آسیب های اجتماعی را شامل می شود.