راهکار موثر برای ساماندهی قیمت برنج ، عرضه ذخایر راهبردی
رئیس جهاد کشاورزی مازندران خواهان ورود ذخیره استراتژیک برنج به بازار شد و گفت : این کار به ساماندهی قیمت ها کمک می کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، دلاور حیدرپور در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظها داشت : قیمت برنج داخلی بیش از حد بالا رفته است و روش های تعزیراتی پاسخگو نیست چون برخی تاجران ، عرضه را محدود می کنند و اگر طرف های تقاضا مدیریت نشود به سمت افزایش قیمت و گران فروشی خواهد رفت.
وی اظهار داشت : کاهش بیش از حد عرضه برنج در سال جاری ، قیمت برنج را به میزان زیادی افزایش داده و چاره کار هم افزایش عرضه است تا قانون عرضه و تقاضا به ساماندهی قیمت ها کمک کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : نوسان قیمت برنج بر اساس عرضه و تقاضا است و شرکت بازرگانی دولتی برای تنظیم بازار باید ذخیره راهبردی برنج را که بیشتر هم از برنج های خارجی است وارد بازار کند تا قیمت شکسته شود.
حیدر پور گفت: سالانه حدود یک میلیون 700هزار تن برنج در کشور تولید می شود و بقیه نیاز هم با واردات جبران شود.
در حال حاضر شالیکاران مازندران مشغول آب تخت کردن اراضی شالیزاری و نشا هستند.
امسال حدود 215هزار هکتار از اراضی کشاورزی مازندران زیر کشت برنج می رود که حدود 900هزار تن برابر با 42درصد برنج مورد نیاز کشور در این استان تولید شود.
نخستین نشاء مکانیزه مازندران دو هفته پیش در قائمشهر با حضور استاندار و دیگر مسئولان استان از رقم طارم محلی انجام شد.
طرح توسعه ارقام برنج پرمحصول برنج در استان های شمالی هم اجرا می شود.
بنابراین گزارش ، توسعه پایدار کشاورزی ، انطباق بهره برداری با توان اکولوژیکی ، ارتقا ضریب خود اتکایی ، تولید محصول سالم در فعالیت های زراعت ،باغبانی ، صید و پرورش آبزیان هم از اهداف پیش بینی شده در اقتصاد مقاومتی است .
آماده سازی زیر ساخت های تولید، تعیین الگوی کشت ملی و منطقه ای ، نظام جامع دامپروری و ارتقا مدیریت آب کشاورزی استان برای این منظور مورد تاکید است.
تجهیز ، نوسازی و زهکشی ، افزایش مکانیزاسیون ، اصلاح شالیکوبی ، توسعه پرورش رتون (جوانه زنی مجدد) و کشت مجدد ، توسعه مبارزه با آفات، اعمال سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی از مهم ترین راهبردها برای خوداتکایی برنج است.
برنج در استان های غیر شمالی به دلیل بحران آب ، حمایت نمی شود.