مرمت و استحکام بخشی پل تاریخی کشکان با فروکش سیلاب
معاون میراث فرهنگی و سرپرست پلهای تاریخی استان لرستان،پس از بازدید از پل تاریخی کشکان گفت: درحال حاضر تنها طاق آجری الحاقی دوره قاجار تخریب شده که با فروکش کردن سیلاب مرمت و استحکام بخشی آن آغاز میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری؛ پل تاریخی کشکان یکی از مهمترین و طولانی ترین پل های تاریخی کشور است که با سیلاب اخیر بخشی از آن ویران شده است.
محمدرضا اسدی گفت: پل کشکان به دلیل اهمیت آن؛ در دوره قاجار نیز مورد تعمیر و مرمت قرار گرفته اما به دلیل استفاده از مصالح نامرغوب در سیلاب اخیر فرو ریخته است.
وی افزود: درحال حاضر 3 پایه پل تاریخی کشکان نیز در معرض خطر است که به محض فروکش سیلاب مرمت و استحکام بخشی آن که اسکن لیزری نیز آن صورت گرفته و طرح جامع مرمت آن تهیه شده است آغاز می شود.
سرپرست پل های تاریخی لرستان به ثبت 97 پل تاریخی در استان لرستان اشاره کرد و افزود: درحال حاضر 100 پل تاریخی در استان لرستان شناسایی شده که از این تعداد 97 پل در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است.
پل کشکان در شهرستان دوره و بر روی رودخانهای با همین نام یعنی رود کشکان ساخته شده است. کاربرد این پل اتصال راه باستانی شهر «شاپورخواست» به مناطق غرب استان لرستان و سپس کرمانشاه بوده است. در متون تاریخی به این پل اشاره شده و از آن با نام کژکی یاد شده است. طول پل کشکان حدود 1984 متر؛ عرض آن حدود 24 متر و ارتفاع آن در بالاترین نقطه 26 متر و در کوتاهترین قسمت 10 متر است.