دکتر هاشمی:
جرم متقلبان غذایی بیشتر از قتل است
وزیر بهداشت گفت: کسانی که در حوزه غذا و دارو جنس تقلبی به مردم می فروشند و در ازای آن پول هم می گیرند، جرم آنها بیشتر از ارتکاب به قتل است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،
دکتر هاشمی امروز در همایش ملی نشان ایمنی و سلامت افزود: متاسفانه مجازاتی که امروز برای متخلفان حوزه غذا و پزشکی در نظر گرفته می شود بازدارنده نیست.
وی ادامه داد: در اجرای قوانین بازدارنده دستگاه قضایی مسئولیت سنگینی دارد و برخی افراد نیز که تحویل دستگاه قضا داده می شوند بعد از مدتی آزاد می شوند که با پررویی بیشتر به کار خود ادامه می دهند.
وزیر بهداشت با تاکید بر سلامت مردم گفت: اگر قوانین بازدارنده نیست باید این قوانین را تدوین و با اجرای قاطعانه ان به سلامت مردم کمک کرد چرا که اگر بخواهیم سلامت غذای مردم درست شود باید قاطع عمل کرد.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه الان دیگر بهانه های تحریم - که هر مواد دارویی اولیه را وارد کشور کنیم و به خورد مردم دهیم- نیز وجود ندارد گفت: باید قدر توافق هسته ای و این کار بزرگ را دانست و با سیاست بازی آن را خراب نکرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل بدون مبارزه با قاچاق و حمایت از تولید داخل دست یافتنی نیست گفت: ما یک جنبنده آن طرف مرز را هم می توانیم پیدا کنیم آنوقت چگونه است که تریلی تریلی قاچاق وارد کشور می شود و دیده نمی شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه باید از همه دستگاه ها در زمینه سلامت مردم متوقع بود افزود: دولت به تنهایی نمی تواند کاری کند بلکه وزارتخانه های صنعت، جهاد کشاورزی، نیرو، ارشاد و سازمان صدا و سیما باید به وزارت بهداشت کمک کنند ضمن اینکه باهمکاری نظام پزشکی تبلیغات بیشتری در زمینه تبلیغات انجام شود.
دکتر هاشمی با تاکید بر برخورد قاطعانه و دوری از رودروایستی ها در زمینه سلامت مردم گفت: برخورد با کسانی که سلامت مردم را به خطر می اندازند، هزینه دارد و بدانید قرار نیست کسی تا ابد در شغلی که در بخشهایی از قوای قضاییه، مقننه یا مجریه دارد تا ابد بماند، پس در مدت کاری خود خوب عمل کنید چرا که این مسئولیت ها امانتند.
وی گفت: ما همه درباره سلامت مردم مسئولیم و سلامت مردم با دارو و درمان حل نمی شود، راه آن پیشگیری است.
دکتر هاشمی با بیان اینکه مردم نفس می کشند ،غذا می خورند و باید ورزش کنند افزود: غذا از هوا مهمتر است همانطور که مردم در برابر هوای آلوده ماسک می زنند باید در سلامت غذایی که می خورند نیز توجه داشته باشند.
وزیر بهداشت گفت: امسال وزارت بهداشت که تولیت سلامت مردم را عهده دار است جدی تر از گذشته در بخش غذا عمل می کند و همه بخش ها از کشاورزی تا آب و هوا، دامپزشکی و کشاورزی که در سلامت مردم نقش دارند باید همت ویژه در این راه داشته باشند .
نصب چراغ راهنمای سلامت در 55 درصد صنایع
رئیس سازمان غذا و دارو در این همایش گفت: نصب چراغ راهنما و نشانگر رنگی تغذیه که میزان نمک، چربی، قند و اسیدهای چرب محصولات غذایی را نشان میدهد از 18 ماه قبل به صنایع ابلاغ شد که تا کنون بیش از 55 درصد آنها این چراغ راهنما را روی محصولاتشان نصب کرده اند.
دکتر دیناروند افزود: صنایع محصولات غذایی در برخی استانها تا 80 درصد و در برخی دیگر 30درصد بوده است که به صورت میانگین بیش از 55 درصد آنها، نصب نشانگرها را رعایت کرده اند.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: به دیگر صنایعی که این چراغ راهنما را تاکنون روی محصولات خود نصب نکرده اند تا پایان شهریور فرصت داده شده است که درخصوص نصب آن اقدام کنند که بدین صورت تمام محصولات غذایی کشور دارای چراغ راهنما برای آگاهی مردم از قند، چربی، نمک و میزان اسیدهای چرب آن محصول خواهند شد.
دکتر دیناروند با تاکید بر اینکه امسال بر اجرای اهداف سند کنترل بیماریهای غیرواگیر اهتمام ویژه خواهد شد افزود: کاهش حداقل 30 درصدی نمک را تاداشته ایم که البته برای رسیدن به شرایط ایده آل باید 50درصد از میزان نمک مصرفی کاهش یابد.
وی گفت: امسال بسیاری از فراورده هایی دارای نمک، موظفند تا 15درصد میزان نمک محصول خود را کاهش دهند.
دکتر دیناروند افزود: حذف اسید چرب ترانس که هیچ سودی هم ندارد از دیگر برنامه های جدی امسال ماست.
وی گفت: مبارزه با چاقی و افزایش وزن از طریق اصلاح تغذیه و رژیم غذایی با کاهش کربوهیدراتها، قند و چربی محصولات از دیگر برنامه های سلامت محور امسال است.
ضرورت حمایت سازمانهای نظارتی و صنایع غذایی برای کنترل بیماریهای غیرواگیر
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در این همایش گفت: کاهش دریافت کالری از طریق کاهش قندهای ساده، چربی و نمک از اولویتهای کاری این سازمان در سال 95 است.
دکتر جنت افزود: بیشترین مخاطره جامعه ما بیماریهای غیرواگیر است که خطرناکترین و مرموزترین آنها دیابت است که بهویژه جوامع صنعتی را تهدید میکند و در آینده نزدیک تمام بودجه های سلامت خود را به سمت کنترل و پیشگیری این بیماری مهلک بکار می رود.
وی گفت: برای پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر کمک سازمان های نظارتی و صنایع غذایی لازم است.
دکتر جنت افزود: از دیگر برنامه های امسال سازمان غذا و دارو کاهش دغدغه های تولید کنندگان و تامین کنندگان مواد غذایی است که به این منظور سامانه ttac را راه اندازی کردیم که در ماه جاری قسمت مربوط به ثبت واردات مواد اولیه فعال میشود.
وی گفت: دریافت پروانه از طریق این سامانه از دیگر برنامه های امسال سازمان غذا و داروست تا هرکسی که میتواند محصول خوب با فرمولاسیون مناسب سلامت ارائه دهد تا با ثبت در این سامانه و حذف بروکراسیهای اداری با تنوع بیشتر و تمرکز بر ارتقای سلامت محصولات خود در راه اهداف سلامت محور گام بردارند.
بنابراین گزارش در ادامه این مراسم با حضور وزیر بهداشت از سایت www.ttac.ir رونمایی و از 9 نفر از مسئولان صنایع غذایی که به طرح اصالت (شناسنامه محصول از تولید تا مسیر طی شده ازمایشگاهی) توجه ویژه و اهتمام داشته اند تقدیر شد.