نخستین کنگره بزرگداشت ملک الشعرای بهار در کاشان
نخستین کنگره ملک الشعرای بهار ، امروز و فردا در شهر آباء و اجدادی این شاعر بزرگ برگزار می شود .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، نخستین کنگره ملک الشعرای بهار به مناسبت شصت و پنجمین سالگرد درگذشت وی امروز با حضور اندیشمندان و شعرای برجسته کشور و ادیبان در دانشگاه کاشان آغاز شد.
خاندان پدری بهار ، خود را از نسل میرزا احمد کاشانی ، قصیدهسرای سرشناس عهد فتحعلی شاه میدانند بر همین اساس این کنگره در کاشان ، شهر آباء و اجدادی ملک الشعراء بهار برگزار می شود .
دبیر کنگره ملک الشعرای بهار با اشاره به اینکه در این کنگره 150 استاد و دانشجوی تحصیلات تکمیلی از کشور حضور دارند گفت : در این کنگره 20 مقاله به استادان صاحب فن سفارش داده شده است .
علی میرانصاری با اشاره به چاپ مقالات ارائه شده در کنگره در مدت 6 ماه آینده افزود : در این کنگره از چهار عنوان کتاب با نام های یادگار نامه بهار ، دیوان اشعار میرزا احمد صبوری کاشانی ، دیوان اشعار ملک الشعرای بهار و دیوان اشعار ملک الشعرای صبوری رونمایی خواهد شد.
در روز آغاز این کنگره ، دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های دینی و مذهبی گفت: نسل جدید ما در مقطع خاص و تهدید فرهنگی به نام انقطاع نسلی قرار گرفته که این انقطاع از هویت تاریخی و گذشته و آنچه که هست و باید باشد ، به بحران هویت منجر می شود .
حجت الاسلام علی یونسی افزود : دولت ، هدفش حمایت از نخبگان و مردم و تقویت و اصلاح دانش و فناوری و هنر است.
وی افزود : شخصیت هایی چون سهراب سپهری ، فیض و ملک الشعرا و صدها دانشمند و شاعر دیگر از جای جای ایران باید برای بازشناسی ایران و هویت ملی برخیزند.
دستیار ویژه رییس جمهوری افزود : بهار به یک خودآگاهی تاریخی رسید و به وظیفه تاریخی خود عمل کرد، او در زمانه خود از جهل و عقب ماندگی مردم، استبداد حاکمان و استعمار روس و انگلیس رنج می برد و هر آنچه از او بجای مانده در این سه فصل تقسیم می شود.
وی عشق به ایران را ویژگی ممتاز بهار برشمرد و گفت: بهار راه تکفیر را برای کسانی که مهر وطن ندارند ، برگزید .
یونسی بر یک نهضت بازشناسی تاکید کرد و گفت: در این نهضت افرادی چون بهار بار دیگر باید با هنر شعر و هنرهای دیگر به میدان نهضت بیایند و بهار گونه به نجات این نسل بپردازند.
عباس زراعت رییس دانشگاه کاشان هم ملک الشعرا بهار را خاتم الشعرا زبان فارسی نامید و افزود : محمد تقی بهار ملقب به ملک الشعرای بهار شاعر، ادیب، سیاستمدار و روزنامه نگار ایرانی و از مفاخر علمی کشور است که بسیاری از آثارش منبع دانشجویان است.
ملک الشعرا بهار طول 65 سال عمر خود را در سه حوزه سیاست، شعر و تالیف سپری کرد و دارای وجوه ممتاز در زمینه های شعر و روزنامه نگاری بوده است. محمدتقی بهار در 16 آبان 1265 هجری شمسی برابر با 1305 قمری در مشهد به دنیا آمد و در سال 1330 شمسی در تهران درگذشت.