مدیر عامل شرکت منابع آب ایران گفت : قطعا سدسازی توقف ناپذیر است چون در برنامه ششم توسعه نیز دغدغه های تامین آب شرب برخی نقاط کشور را داریم که تمام امیدشان تامین اب از سدهاست.
محمد حاج رسولیها در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه اگر سدسازی را رها کنیم معلوم نیست پنج سال آینده برای تامین آب شرب برخی شهرها از چه منبعی باید استفاده کنیم؟ افزود: البته مدیریت مصرف را هم باید در دستورکار قرار دهیم.
وی گفت : 142 سد درحال ساخت است که ردیف اعتباری دارد اما 94 طرح فعال است و بقیه به دلیل کمبود اعتبار یا بازنگری سرعت و فعالیت چندانی ندارد.
حاج رسولیها افزود : 90 سد مطالعاتی داریم که حجم این سدها نیز کم است و ساخت برخی دیگر از سدها به دلیل شرایط اقلیمی 10 سال اخیر متوقف شده است.
وی گفت : پارسال 3 سد به بهره برداری رسید و 3 سد دیگر نیز آبگیری شد که حجم مخزن این 6 سد به یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب می رسد.
مدیر عامل منابع آب ایران افزود: امسال نیز 4 سد آماده افتتاح و بهره برداری و 3 سد دیگر نیز آماده آبگیری است که حجم مخزن این سدها سه و نیم میلیارد مترمکعب برآورد می شود.
حاج رسولیها در پاسخ به منتقدان سدسازی در کشورمان گفت: برخی کشورمان را با برخی کشورهای دیگر مقایسه می کنند و می گویند فلان کشور سدهایش را تخریب می کند ولی ما هنوز در حال سدسازی هستیم در حالی که دلیل تخریب آن سدها و اقلیم آن کشور و میزان بارش آن و عمر مفید سد را نادیده می گیرند.
وی با اشاره به اینکه سدسازی در آمریکا و اروپا در قرن بیستم به پایان رسیده است ، افزود : سرانه مخزن سد به ازای هر نفر در ایران 600 مترمکعب است در حالی که در آمریکا 2 هزار مترمکعب است و اگر به عمر مفید سدها نگاه کنیم عمر سدهای آنها 100 سال است.
مدیرعامل منابع آب ایران گفت: همه کسانی که به طور تخصصی در حوزه سدسازی کار می کنند با این دیدگاه که کسانی به شدت مخالف سدسازی هستند یا کسانی حمایت های افراطی از سدسازی می کنند هر دو نگاه را افراطی می دانند.
حاج رسولیها با تاکید بر اینکه 70 درصد بارش ها در 30 درصد کشور اتفاق می افتد، افزود: یک سوم از سدها تامین آب شرب کشور را به عهده دارد و با این توزیع نامناسب بارش در کشور ، چطور در کلانشهرها امکان آبرسانی به وجود می آید؟
وی گفت: براساس آمارها بیش از یک میلیارد نفر از جمعیت دنیا به آب شرب سالم دسترسی ندارد در حالی که در کشور ما تقریبا غیر از برخی مناطق روستایی ، برای تامین آب شرب مشکلی نداریم که همه اینها به خاطر سدسازی است.
حاج رسولیها به آبرسانی شهر تهران اشاره کرد و افزود: چطور باید کلانشهر تهران را بدون سدها آبرسانی می کردیم؟
وی گفت: 10 تا 15 درصد سدها مشکل دارد و شرایط خاص اقلیمی و اصرارهایی که مقامات سیاسی برای ساخت سد در استان خود می کنند موجب شده است ساخت برخی از سدها را بازنگری کنیم.
مدیر عامل منابع آب ایران افزود: بدنه کارشناسی وزارت نیرو نگاه منطقی به سدسازی دارد که امیدواریم با کمک سایر قوا و دستگاه های اجرایی یک روال منطقی در احداث سدها داشته باشیم.