به بهانه عملکرد کم فروغ در لیگ جهانی؛
کاراته نیاز به تدبیر و نگاه جدی برای اعزام دارد
عملکرد کاروان شلوغ کاراته ایران در لیگ جهانی امارات با کسب چهار مدال، نیاز به کار کارشناسی جدی دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ پنجمین مرحله لیگ جهانی کاراته موسوم به کاراته وان به میزبانی امارات و با شرکت 659 کاراته کا از 59 کشور برگزار شد که در پایان تیم های ایتالیا، امارات و مصر عناوین اول تا سوم را بدست آوردند و ایران با یک مدال نقره و سه برنز رده ای بهتر از نهمی کسب نکرد.
این مسابقات 21 و 22 فروردین در دبی برگزار شد و در آن بهمن عسگری در وزن 75-کیلوگرم مدال نقره، ذبیح اله پورشب در وزن 84- کیلوگرم، کاتای تیمی مردان و کاتای تیمی بانوان مدال برنز کسب کردند.
تیمهای منتخب سبکهای کانذنریو، هایاشی ها، کنشیکان، شوتوکان wskf و هیئت کاراته گلستان به نمایندگی از ایران با بیش از 50 ورزشکار در این دوره از مسابقات حضور یافتند و تنها موفق به کسب چهار مدال شدند. این در حالی است که نمایندگان ایران در همان مراحل مقدماتی مسابقات حذف شدند.
حضور اکثر ملی پوشان
با اینکه پس از رقابت های قهرمانی آسیا در شهریور پارسال، تیم ملی برنامه برون مرزی دیگری نداشت اما زمان زیادی از پایان مسابقات سوپرلیگ کاراته که در آن همه ملی پوشان شرکت داشتند، نمی گذرد و موضوع باخت کاراته کاها را نباید دوری از مسابقات دانست!
تقریبا همه ملی پوشان کاتا و کومیته در قالب تیم های سبکی و باشگاهی راهی امارات شدند اما توفیقی در دستیابی به مدال نداشتند و تنها پورشیب و عسگری در کومیته انفرادی روی سکو رفتند. در بخش کاتای انفرادی نیز همه کاتاروهای ایرانی حذف شدند.
عملکرد کم فروغ کاراته کاها در لیگ جهانی ابتدای امسال و پیش از برگزاری رقابت های انتخابی تیم ملی، برای اهل فن چندان جالب به نظر نرسید، با این حال یکی از دغدغه های اصلی ورزشکاران همواره حضور در رقابت های کاراته وان است تا با حریفان جهانی دست و پنجه نرم کنند. این موضوع را بارها کاراته کاها در صحبت های خود عنوان کرده اند تا از رقیبان جهانی خود عقب نمانند.
لزوم انتخاب سریع سرمربی
کاراته کاها اواخر مهر 95 باید در مسابقات جهانی اتریش هم شرکت کنند و این موضوع حساسیت حضور نمایندگان ایران را در لیگ جهانی دشوارتر خواهد کرد، چرا که با وجود هزینه های سنگین اعزام باید دستاوردی هم نصیب ورزشکاران شود.
شاید تشکیل هر چه زودتر تیم ملی و انتخاب کادرفنی بتواند به سردرگمی کاراته کاهای مدعی و اصلی کمک شایانی کند تا با برنامه ای منظم برای مسابقات مهمی چون لیگ جهانی آماده شوند.
لیگ های جهانی تاثیر مستقیم در امتیازات رنکینگ جهانی کاراته کاها دارد و چه بهتر که مسئولان و ورزشکاران با جدی گرفتن این مسابقات به فکر آبروی جهانی ایران هم باشند تا تفکر شرکت تفریحی کاراته در مسابقات این چنینی در کار نباشد.
نیاز به نظارت بیشتر
براساس مصوبه فدراسیون کاراته از زمان سرپرستی سیدحسن طباطبایی، همه اعزام های این رشته با تایید شورای برون مرزی فدراسیون انجام می شود که در این صورت به نظر می رسد فدراسیون باید اعمال نظر بیشتری در اعزام تیم ها و تعداد ورزشکاران اعزامی به مسابقات داشته باشد.
با اینکه تنها شرکت کاراته کاها در مسابقات کاراته وان محک خوبی برای آماده سازی آنها محسوب می شود اما نگاه جدی تر به این مسابقات تلاش ورزشکاران را هم دوچندان خواهد کرد.
اعزام کاراته کاها به لیگ جهانی در دو سال گذشته با رکودی روبرو شده بود که با ورود طباطبایی به فدراسیون حمایت خوبی از حضور ورزشکاران صورت گرفته است.
انسیه بحری