انتقال دانش تولید بذر و ماشین آلات کشاورزی مهمترین محور مذاکرات ایران وآلمان
کشاورز گفت: ارتقای دانش تولید بذر، دسترسی به سموم دوستدار محیط زیست با تاثیر بالاتر ،انتقال فناوری ساخت ماشین آلات و ادوات کشاورزی ، از مهمترین محورهای توسعه روابط ایران و آلمان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عباس کشاورز در جلسه دیدار محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی با کریستین اشتاین وزیر کشاورزی آلمان با اشاره به امکان همکاری دو کشور در زمینه تعادل دستاوردهای نوین علمی و پژوهشی بویژه در بخش تولید گیاهان دارویی ،ایجاد زمینه مناسب برای صادرات چرم ،پوست ، لبنیات ،گوشت مرغ و تخم مرغ و برقراری همکاری های مشترک بین بانکهای کشاورزی ایران و آلمان درباره دیگر همکاری دو کشور در زمینه زراعت افزود: از آنجا که تمرکز ایران در بخش کشاورزی در زمینه زراعت افزایش عملکرد تولید در محصولات راهبردی گندم ،جو ، کلزا و تریکاکاله (نوعی علوفه دامی) است، دو کشور در زمینه فراهم کردن موجبات ارتقای دانش فنی برای دسترسی به ارقام مناسب با یکدیگر همکاری می کنند.
وی گفت: دسترسی به سموم کم مصرف و دوستدار محیط زیست با تاثیر بالا در کنترل بیماری ها و آفات از دیگر موارد همکاری دو کشور ایران و آلمان در بخش کشاورزی است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی افزود: در دوران تحریم دسترسی به سموم آلمانی که سابقه خوبی در ایران دارد و زارعان ایرانی از عملکرد راضی هستند به صفر رسیده بود بنابراین انتظار می رود در دوران پسا تحریم زمینه گسترش همکاری ها در این بخش فراهم شود.
کشاورز همچنین از آمادگی شرکتهای ایرانی تولید کننده بذر برای همکاری با شرکتهای آلمانی برای تولید بذر گندم و کلزا خبر داد.
وی از طرف آلمانی خواست در زمینه مطالعات تاثیر تغییر آب و هوا بر کشاورزی با جمهوری اسلامی ایران همکاری کنند.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در این جلسه به مسئولان کشاورزی آلمان پیشنهاد داد فناوری تولید ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی را به جمهوری اسلامی ایران منتقل کنند.
عباس زند رئیس سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی در این جلسه از همکاری دو کشور ایران و آلمان در بخش تولید محصولات ارگانیک و پژوهش های مشترک در زمینه تولید گیاهان دارویی خبر داد و گفت: گیاهان دارویی در ایران از تنوع بالا و مواد موثره با کیفیت بالا برخوردار است بنابراین ظرفیت خوبی برای سرمایه گذاری دو کشور برای استحصال ماده موثره گیاهان ، بسته بندی و صادرات وجود دارد.
حسن رکنی معاون امور دام و زارعت جهاد کشاورزی نیز با اشاره به واردات جوجه های گوشتی بوقلمون از آلمان از مسئولان این کشور درخواست کرد، فناوری و دانش تولید جوجه های گوشتی بوقلمون را در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دهند.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و آلمان در زمینه طرحهای اصلاح نژاد دام ، تغذیه دام و تولید مواد پروتئینی همکاری مشترک دارند.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی ابزار امیدواری کرد زمینه مناسبی برای صادرات گوشت مرغ ، تخم مرغ ،لبنیات چرم و پوست از ایران به آلمان فراهم شود و گسترش یابد.
مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی کشور نیز در جلسه دیدار وزاری کشاورزی ایران و آلمان گفت: دو کشور در زمینه واردات انواع داروهای دامی ،طیور ،واکسن،تخم مرغ نطفه دار و جوجه گوشتی بوقلمون همکاری دارند و انتظار می رود پس از این جلسه زمینه انتقال فناوری تولید این محصولات وارداتی با سرمایه گذاری مشترک در ایران فراهم شود.
وی افزود: صنعت داروسازی در بخش دامپزشکی در جمهوری اسلامی ایران پیشرفت خوبی دارد و سرمایه گذاران ایرانی در زمینه تولید و انتقال فناوری های جدید برای تولید محصولات دارویی آمادگی دارند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین ابراز امیدواری کرد، زمینه مناسبی برای همکاری دو کشور برای استفاده از آزمایشگاههای مرجع آلمان ایجاد شود.
خلج همچنین با اشاره به مذاکرات شرکتهای ایرانی برای واردات گاو نر ژنومیک و گاو سمینتال از آلمان گفت: برای واردات این دامها الزامات بهداشتی را برای سازمان دامپزشکی آلمان ارسال کردیم و هنوز پاسخی دریافت نکردیم دو کشور می توانند پس از امضای یادداشت تفاهم امروز تبادل دامهای ژنومیک را تسهیل کنند.
کریستین اشمیت وزیر کشاورزی آلمان نیز پس از شنیدن پیشنهادات معاونان وزیر جهاد کشاورزی ایران برای همکاری در بخش های مختلف اعلام آمادگی کرد و گفت: برای توسعه واردات محصولات کشاورزی ایران ضروری است شرکتهای تجاری دو کشور با یکدیگر آشنا شوند و مقررات نیز برای توسعه روابط تسهیل شود.
وی پیشنهاد کرد، برای افزایش میزان صادرات پسته ایران به آلمان و اروپا و حفظ کیفیت این محصول و جلوگیری از بروز آفلاتوکسین در پسته (بیماری قارچی ) روشهای پیشرفته فراوری جایگزین روشهای فعلی شود.
وزیر کشاورزی آلمان همچنین با اشاره به مقدمات فراهم شده در بخش دامپزشکی بین دو کشور گفت: با مذاکرات بیشتر و تعیین استانداردهای مشترک گواهی های صادرات و واردات در زمینه صادرات گوشت مرغ ، تخم مرغ و لبنیات از ایران صادر خواهد شد.
کریستین اشمیت افزود: در بخش صادرات خشکبار ایران به آلمان نیز زمینه های همکاری خیلی خوبی وجود دارد.
وی گفت: آلمان برای انتقال فناوری تولید و ساخت انواع ماشین آلات و ادوات کشاورزی آمادگی دارد اما برای این کار به تضمین و حمایت از سرمایه گذاری شرکتهای آلمانی در ایران نیاز است.