توسعه آبیاری نوین و ارقام جدید ، در مسیر اقتصاد مقاومتی کشاورزی
توسعه آبیاری نوین و معرفی ارقام پرمحصول دو رویکرد اصلی در مسیر استقرار اقتصاد مقاومتی کشاورزی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، کاوه خاکسار مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: توسعه تولید محصولات اساسی وراهبردی کشاورزی مانند برنج، گندم، ذرت ، جو و دیگر موارد در اولویت است و با توجه به محدودیت منابع آب تلاش می کنیم با توسعه روشهای آبیاری نوین مانند قطره ای، تحت فشار و تیپ یا نواری هم مصرف آب کاهش یابد و در ادامه به بهبود عملکرد تولید کمک کنیم.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی در ادامه گفت : خوداتکایی و خودکفایی ایران در تولید حبوبات تا پایان برنامه ششم توسعه مد نظر است.
کاوه خاکسار گفت : امسال یک میلیون و 736 هزار هکتار از اراضی کشور به زیر کشت محصول جو رفته که حدود 700 هزار هکتار آن آبی و یک میلیون و 38 هزار هکتار دیم است.
وی افزود : تولید محصول جو در سال گذشته سه میلیون و 200 هزار تن بود که امسال پیشبینی میشود به سه میلیون و 450 هزار تن برسد و نیاز به جو در کشور چهار میلیون و 300 هزار تن است و بیش از یک میلیون تن از این محصول باید وارد شود.
خاکسار گفت : تا افق 1404، سطح زیرکشت گندم کاهش می یابد و امیدواریم بخش از آن که شامل اینگونه اراضی است به جو اختصاص یابد.
ذرت نیز یکی از طرحهای افزایش ضریب خوداتکایی در اقتصاد مقاومتی است و امسال 240 هزار هکتار ذرت دانهای و 200 هزار هکتار از اراضی را به زیر کشت ذرت سیلویی ببریم که پیشبینی میشود یک میلیون و 800 هزار تن ذرت دانهای و بیش از 10 میلیون تن ذرت سیلویی برداشت شود.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی افزود : سالانه 6.5 میلیون تن ذرت دانهای در کشور نیاز داریم و با سه برنامه تغییر روشهای آبیاری و استفاده از آبیاری میکرو بهویژه روش تیپ، کشت نشائی می توان از این طریق حداقل دو نوبت آبیاری را کم کرد و جایگزینی ارقام زودرس و متوسط رس به جای ارقام دیررس را برنامه ریزی کنیم.
عملکرد ذرت دانهای بهطور متوسط 7.5 تن و ذرت سیلویی 50 تن در هکتار است که با طرحهای تدوینشده، افزایش عملکرد 8.5 تا 9 تن در واحد سطح برای ذرت دانهای و افزایش بیش از 60 تنی را برای ذرت سیلویی برنامهریزی کردهایم؛ خوداتکایی در ذرت دانهای حدود 27 درصد است که تا بیش از 50 درصد افزاتیش می یابد.
بنابراین گزارش سال 2016 به نام سال حبوبات، نامگذاری شده است.
د حال حاضر ضریب خوداتکایی حبوبات در کشور در حدود 90 درصد است که در برنامه ششم توسعه به خودکفایی 100 درصدی و افزایش صادرات می رسد.
وی افزود: این تلاشها باعث کاهش هزینه تولید می شود و توسعه مکانیزاسیون هم در اولویت است و بانک نشاء برای برنج کاری را ایجاد کردیم که باعث بهبود کیفیت می شود و در مورد دیگر محصولات هم اجرا خواهد شد.