اجرای طرح ملی احداث راه دسترسی به معادن در آذربایجان غربی
برای نخستین بار در شهرستان خوی آذربایجان غربی، تکمیل زیر ساختهای معادن طرح ملی احداث جاده دسترسی به معادن اجرا می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، فرماندار خوی در بازدید از روند اجرایی این طرح گفت: در اجرای این طرح که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران مجری آن است، 18 کیلومتر راه دسترسی به معادن مختلف این شهرستان در نقاط صعب العبور اجرا می شود.
وی افزود: این طرح در دو قطعه 9 کیلومتری آغاز شده و در حال حاضر 60 درصد پیشرفت دارد.
آقای سیوانی اعتبارات اولیه این طرح را بیش از 120 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: در مسیر ساخت این جاده 46 دهنه پل بزرگ و کوچک احداث می شود.
فرماندار خوی اضافه کرد: با اجرای این طرح امکان دسترسی مستقیم به 15 معدن فعال شمال خوی و 40 معدن در حال اکتشاف و اخذ پروانه فراهم می شود.
وی کاهش هزینه های تولید در معادن و انتقال آسان مواد معدنی از معادن به واحدهای فراوری را از مهمترین مزایای اجرای این طرح در جهت فعال ساختن معادن اعلام کرد.
سیوانی تاکید کرد: اجرای این طرح به تکمیل زنجیره استخراج و فراوری مواد معدنی کمک می کند.
فرماندار خوی برق رسانی به معادن خوی را دیگر طرح تکمیل زیر ساختهای معادن این شهرستان دانست و افزود: مطالعات برق رسانی به معادن خوی به پایان رسیده است و عملیات اجرایی آن با تخصیص اعتبار در سالجاری آغاز می شود.
سیوانی از آغاز ساخت نخستین شهرک سنگ آذربایجان غربی در بخش ایواوغلی خوی با مشارکت بخش خصوصی هم خبر داد و افزود: بزودی کار احداث این شهرک با هدف فراوری مناسب سنگهای تزئینی و عرضه و صادرات آنها با بیش از 100 میلیار ریال سرمایه اولیه آغاز می شود.
او گفت: در اجرای این طرح بیش از 134 هزار متر مکعب خاکریزی، 425 هزار متر مکعب خاکبرداری و 4050 متر مکعب بتن ریزی شده است.
وی مدت پیمان این طرح را 18 ماه اعلام کرد و افزود: این طرح زودتر از موعد پیمان و تا اواخر نیمه اول امسال به بهره برداری می رسد.
شهرستان خوی با داشتن بیش از 56 معدن یکی از قطب های تولید سنگهای تزئینی و معدنی در شمال غرب کشور است.
ظرفیت استخراج معادن شهرستان خوی 28 میلیون تن است و 11 نوع ماده معدنی از معادن این شهرستان استخراج می شود.
مرمر، مرمریت، کرومیت، سیلیس و گچ از مهمترین سنگها و مواد معدنی استخراجی از معادن شهرستان خوی است.
بخش معدن در شهرستان خوی برای بیش از 500 نفر بصورت مستقیم شغل ایجاد کرده است.