آثار عصاره گیاه اُشنان بر روی رده های سلول های سرطانی
اثرات سایتوتوکسیک عصاره گیاه اُشنان بر روی رده های سلول های سرطانی دردانشگاه علوم پزشکی اصفهان بررسی شد.
اثرات سایتوتوکسیک عصاره گیاه اُشنان بر روی رده های سلول های سرطانی در دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما،رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان امروز گفت: معین رضایی از رساله دکتری عمومی خود با عنوان «بررسی اثرات سایتوتوکسیک عصاره های مختلف اُشنان بر روی رده های سلولی که به شماره طرح تحقیقاتی 393073 به ثبت رسیده دفاع کرد.
محسن میناییان با اشاره به عصاره گیری از اُشنان پودر شده و تهیه عصاره ی متانولی عصاره ی بوتانولی در این طرح افزود: عصاره متانولی در خلاء تغلیظ و سپس در آب حل و از محلول بوتانول استخراج شده عصاره بوتانولی و آبی از هم جدا و میزان بقای سلولی، در مجاورت با غلظت های مختلف عصاره ها، اندازه گیری شد.
میناییان هدف از این مطالعه را بررسی اثر سمیت سلولی عصاره های مختلف گیاه اشنان برای مقابله با سلولهای سرطانی دانست.
وی عامل اصلی اثر سایتوتوکسیک گیاهان خانواده اشنان را ساپونین ها عنوان کرد و گفت: در مطالعه حاضر، اثر سایتوتوکسیک عصاره کلروفرمی- متانولی بیش از سایر عصاره ها است.
به گفته وی این پژوهش نشان داد عصاره این گیاه بر روی رده های سلول های سرطانی تاثیر گذار است.
اُشنان گیاهی درختچه ای شورپسند، مقاوم به خشکی که در اغلب در نواحی شور و قلیایی بیابانها رشد می کند و از قدیم الایام از آن در طب سنتی استفاده می شده است.
اگر گیاه اُشنان را بسوزانند، شیرابهای از آن خارج میشود که بسیار سمی است.