سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت : براساس گزارش شکیب رئیس کمیسیون عمران شورای شهر ، براثر ورود سیلاب به مترو 22 میلیارد تومان به مترو خسارت وارد شده است .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، دانشجو در حاشیه ارائه گزارش شکیب عضو شورای شهر درباره ابگرفتگی مترو در جمع خبرنگاران افزود : براساس این گزارش ، ازاین میزان خسارت احتمال دارد حدود 8 میلیارد تومان را بیمه پرداخت کند .
وی گفت : باید شرایط وقوع حادثه را در نظر گرفت هنگام ابگرفتگی تونل مترو کل شهر تهران براثر بارندگی بحران بود که ابگرفتگی بزرگراههای مدرس ، چمران و خیابان ولیعصر از ان جمله است .
دانشجو افزود : نباید اینطور فکر کنیم که مدیران شهری یک نقطه ابگرفته داشتند این در حالیست که همه شهر تهران درگیر ابگرفتگی بود .
وی گفت : هدف از گزارش انتقاد نبوده است این گزارش علمی است و اقای قالیباف شهردار تهران در جلسه امروز اذعان داشت که اگر من می خواستم گزارش اقای شکیب را ارائه کنم 95 درصد پیشنهادهای من همان پیشنهادهای شکیب بود .
سخنگوی شورای شهر در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری که ایا با توجه به این گزارش ایا اظهارات دولت و استانداری در این خصوص درست بوده است یا خیر گفت : با من سیاسی کاری نکنید ، من این تعابیر را قبول ندارم و این تعابیر مورد نظر اعضای شورای شهر نیست ، سعی نکنید برداشت مطلوب خود را از موضوعات مطرح کنید و من پاسخ چنین موضوعاتی را نخواهم داد .
دانشجو افزود : این گزارش به درخواست شورای شهر تهیه شده است و ممکن است که برخی از اعضای شورا برخی از موضوعات این گزارش را قبول نداشته باشند و اینطور نیست که هر چیزی که دولتی ها می گفتند صحیح باشد .
گوبرداری درمجاورت کانال میانرود،علت اصلی آبگرفتگی تونل مترو
رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: گودبرداری در مجاورت کانال میانرود، عامل اصلی حادثه آبگرفتگی متروی تهران است .
شکیب در حاشیه جلسه غیر علنی امروز شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره گزارش این کمیسیون درخصوص آبگرفتگی تونل مترو که امروز در صحن غیرعلنی شورای شهر با حضور شهردار تهران ارائه شد، افزود: موضوعی بسیار ساده در مهندسی موجب این حادثه شد که با برخی اقدامات می شد از بروز آن جلوگیری کرد .
وی گفت: هدف از ارائه این گزارش یافتن مقصر نیست بلکه هدف این بود که براساس اتفاقات صورت گرفته درسی بگیریم و در مراحل پیشگیری، مقابله و پس از آن کارهایی انجام دهیم تا وضع بهتر شود. رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: نمی خواهیم در این خصوص به بحث های سیاسی ورود کنیم و ممکن است بخشی از این گزارش مورد قبول دولت و یا شهرداری نباشد .
شکیب افزود: هنگام وقوع این حادثه سازمان های دولتی به صورت مؤثر کمک کردند و شهرداری هم به این اذعان داشت .
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با تشریح جزئیات این گزارش برای خبرنگاران گفت: کانال میانرود در سال 47 ساخته شد که دیوار شمالی آن از همان موقع اجرا نشده و به جای آن پنل گذاشته شده بود .
شکیب افزود: تا زمان گودبرداری مترو اتفاقی نیفتاده بود ولی پس از گودبرداری مسئله ساز شد .
وی گفت: دیواره شمالی کانال به رغم تذکرات فراوان مهندسان مشاور از سال 74 به شهرداری در دوره های مختلف اجرا نشده است و این مربوط به مدیریت فعلی شهرداری نیست .
این عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: گودبرداری مترو از نیمه دوم سال 88 آغاز و نیمه دوم سال 89 تمام شد و درحادثه 27 فروردین امسال بر اثر شکسته شدن دیواره کانال میانرود آب وارد کارگاه و تونل مترو شد .
شکیب در ادامه با اشاره به دیگر عوامل بروز این حادثه گفت: براساس این گزارش هنگام بروز حادثه میزان بارندگی در مقایسه با سال های گذشته اندک بوده و میزان بارندگی در بروز آن نقشی نداشته است .
وی لایروبی نشدن کانال و افزایش سطح آب در آن و استفاده نکردن از ساعت اولیه طلایی بحران را از دیگر عوامل بروز این حادثه بیان کرد.
شکیب افزود: از ساعت 15 به بعد عوامل شهرداری حضور مؤثری در حادثه داشتند و ساعاتی بعد هم شهردار حضور یافت که عملکرد موفقی در کنترل و جمع اوری آب از خود نشان دادند .
وی گفت: براساس گزارش آب از ساعت 12 و 15 دقیقه سرریز و 13 و 15 دقیقه شکستگی ایجاد شد که باید از ساعت اولیه 12 و 15 دقیقه احساس خطر و واکنش سریع نشان داده می شد و در این صورت ما شاهد این همه خسارت نبودیم .
شکیب با اشاره به وجود پیشنهادهایی در این گزارش افزود: با توجه به وضع فعلی شبکه جمع آوری آب های سطحی امکان بروز حادثه مشابه وجود دارد و لازم است شهرداری تدابیرلازم را در این خصوص بیندیشد.
شکیب افزود: لازم است وزارت نیرو بر حفظ حریم مراقبت بیشتری داشته باشد ،صرفا به تذکر عمل نکند و دستگاه قضایی هم برای حفظ جان مردم بر حفظ حریم توجه داشته باشد و در این خصوص ورود کند.
وی شناسایی نقاط حادثه خیز در خطوط مترو، رفع آسیب پذیری پل های روی کانال، لایروبی متناوب کانال های جمع آوری آب های سطحی، فعال کردن توافق سه جانبه شهرداری، شورای شهر و وزارت نیرو ، اصلاح دیدگاه مربوط به طراحی راه ها و زیرگذرها، پیش بینی شبکه سیلاب شهر تهران و تکمیل شبکه آب سنجی را از دیگر پیشنهادهایی برشمرد که در این گزارش آمده است .
شکیب درباره گزارش کمیته سه نفره هم که رئیس جمهور تعیین کرده است گفت: این گزارش هنوز مشخص نیست ولی قاعدتا نظر من در این کمیته در این چارچوب خواهد بود .
این عضو شورای شهر تاکید کرد: این گزارش فقط مختص کمیسیون عمران شورای شهر است که با همکاری تعدادی از کارشناسان، استادان دانشگاه ،مهندسان حرفه ای و سازمان های مرتبط با شهرداری و دولت تهیه شده است .
وی افزود: در این گزارش ، سابقه کنترل آب های سطحی، اقدامات مدیریت بحران هنگام بروز حادثه، ارزیابی خسارت و نتیجه گیری و پیشنهادهای لازم ارائه شده است .