نقدی بر نگاه مدیران ورزش به مقوله المپیک
رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی: باید از ورزشکارانی که در مسابقات المپیک شرکت می کنند از همه نظر حمایت کنیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سید محمد هاشمی طبا در برنامه«تیتر امشب» شبکه خبر با بیان اینکه مجموعه مدیریت ورزش کشور نتوانسته آن گونه که باید از ورزشکارانی که در مسابقات المپیک شرکت می کنند حمایت کند افزود: دولت نسبت به اهمیت المپیک و این که باید ورزشکاران المپیکی را حمایت کند توجیه نشده است.
وی گفت: اینکه تیم های ملی از طریق اسپانسر و بخش های خصوصی باید بودجه خود را تأمین کنند اشتباه است زیرا این تیم ها متعلق به دولت و همه ملت هستند.
در ادامه محمد علی شجاعی خزانه دار مستعفی کمیته المپیک با اشاره به اینکه در5 آبان امسال استعفا دادم گفت: خزانه دار در المپیک حکم ذیحساب را هم دارد و امضای چک ها با اوست و قانوناً تا زمانی که فرد جدید معرفی شود وظیفه دارم که همکاری کنم.
وی افزود:20 روز قبل استعفای من در هیئت اجرایی کمیته المپیک پذیرفته ومصوب شد به زودی فرد جدیدی برای خزانه داری در این کمیته معرفی شود تا امور مالی آن را بر عهد بگیرد.
در ادامه صدرالدین کاظمی خبرنگار ورزشی درباره نامه نگاری آقای خادم گفت: ورزش ایران به ویژه کشتی از حقارت تاریخی در بودجه بندی کشور رنج می برد.
وی افزود: از سال 1948 که تیم های ورزشی ایران در المپیک شرکت کردند تاکنون، بودجه ورزش ،ناکافی بود.
کاظمی گفت: المپیک علاوه بر آوردگاه ورزشی تبدیل به آوردگاه سیاسی و قدرت نمایی کشورها شده است بنابراین لازم است بودجه لازم و کافی در این باره در نظر گرفته شود.
در ادامه شجاعی خزانه دار مستعفی کمیته المپیک گفت: تا نگاه و دیدگاه را نسبت به ورزش عوض نکنیم این کمبودها همچنان باقی خواهد ماند.
وی افزود: نگاه مسؤلان به ورزش ،هنوز یک بحث تفریحی است و این نگاه سم ورزش کشور است در حالی که امروز ورزش یک صنعت برای ایجاد شغل و کاهش دهنده هزینه های درمان و افتخار آفرین است.
شجاعی با بیان اینکه بودجه نویسی ما ورزش را حتی در اولویت بیستم خود هم قرار نمی دهد ادامه داد: بودجه باید به موقع به ورزش اختصاص شود تا با حمایت از ورزشکاران، آن ها برای کسب مدال در آوردگاه های مختلف آماده شوند.
وی افزود: سهم سرانه ما برای قهرمانی حتّی در مقایسه با کوچکترین کشورها بسیار کم است.
در ادامه کاظمی با اشاره به اینکه نگاه به ورزش، درست نیست و باید دقیق و هدفمند باشد گفت: از 70 سال قبل که نخستین المپیک برگزار شد تاکنون همین نگاه حاکم بوده است. نکاه .
در ادامه هاشمی طبا گفت: از آموزش و پرورش برای ارتقای ورزش قطع امید کردیم زیرا از نظر ساعات و معلمان به ورزش توجه کافی نمی شود.
وی افزود: مجموعه وزارت ورزش و المپیک باید در زمینه های آموزشی ،اماکن ورزشی ، استعداد یابی ، باشگاه داری، توجه به رشد قهرمانان و پایش آنها بیش از پیش فعال شود.
هاشمی طبا گفت: اگر از سال حدود 70 به این مقولات توجه می کردیم اکنون می توانستیم جزو ده کشور برتر در رقابت های المپیک باشیم.
در ادامه شجاعی خزانه دار مستعفی کمیته المپیک با بیان اینکه اختلاف در ورزش سم است، گفت: دغدغه ی همه مدیران ورزش در یک جهت است و آن ها همسو هستند و نیت همة آنها سربلندی ایران است بنابراین باید اختلافات را کنار بگذراند.
وی افزود: مرکز نظارت بر تیم های ملی در کمیته ملی المپیک با دید بسیار فنی، بودجه رشته های مدال آور از جمله کشتی ، تکواندو و وزنه برداری را در مقایسه با پارسال دو برابر کرد و مصوب شده صد در صد بودجه آنها پرداخت شود.
شجاعی ادامه داد: تاکنون بیش از 80 در صد بودجه آن ها پرداخت شده و سایر فدراسیون ها هم بیش از 75 در صد بودجه پرداخت شد.
وی گفت: تا کنون کمیته ملی المپیک تعهدات خود را در سقف بودجه ای که گرفته انجام داده است.
شجاعی افزود: تا زمانی که تغییر دیدگاه ها و اتصال فدراسیون های ورزش کشور به غیر منابع کمیته المپیک و وزارت ورزش صورت نگیرد وضعیت ورزش ما همین گونه خواهد بود.
وی گفت: باید بپذیرم طبق برنامه و با منابع مالی مشخص و معین حرکت کنیم و نباید مدال آوری ما در دو یا سه رشته ورزشی خلاصه شود.
در ادامه کاظمی خبرنگار ورزشی گفت: ورزش را به عنوان شناسنامه کشور باید قبول کنیم و باید به آن اولویت دهیم و برای آن برنامه ریزی کنیم و منابع مالی پایداری برای آن به وجود بیاوریم.
هاشمی طبا رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی هم گفت: سازمان برنامه و بودجه باید در جلسه ای با کمیته المپیک کمک لازم را به تیم های ملی انجام دهد تا ورزشکاران ما با پشتوانه قوی در مسابقات المپیک شرکت کنند.