طبق آمار مرکز پژوهش های مجلس، 83 درصد سفرهای خارجی ایرانیان تفریحی است. متاسفانه در صنعت جهانگردی کشور تعادل بین تعداد گردشگران ورودی و خروجی وجود ندارد و این امر در واقع آسیب زننده به اقتصاد است
پژوهش خبری: چرا گردشگران ایرانی با وجود نرخ بالای ارز، باز هم کشورهایی نظیر ترکیه و یا شیخ نشین های حاشیه خلیج فارس را به شهرهای دیده نشده داخلی ترجیح می دهند و با خود حجم عظیمی از ارز را خارج می کنند؟
آیا قیمت بالای اقامت در هتل ها و یا اقامتگاه ها، در کنار کیفیت پایین خدمات ارائه شده به مردم، باعث این خروجمی شود؟
نوروز فرصت خوبی است برای جلب گردشگر ایرانی به سمت ایران، رسانه ملی دارای قابلیت های فراوانی است، برای جلب توجه مسافران نوروزی به جاذبه های توریستی یکی از ممتازترین مناطق جهان، یعنی ایران.
پرطرفدارترین مقاصد سفر ایرانیان کجاست؟
آمارها نشان می دهد بین سال های 2009 تا 2013، پربازدیدترین مقصد مسافران ایرانی کشور ترکیه و سپس عراق بوده است.
با توجه به آمارهای موجود، مقصد اول ایرانی ها به خصوص در فصل تابستان که به علت تعطیلات عمده سفرها در آن صورت می گیرد، کشور ترکیه است. این حجم زیاد سفر به چند کشور به خصوص، ناشی از برنامه ریزی دقیق و سیاست های کشورهای مقصد است. برخی از آنها می دانند، ایرانی برای تفریح و خرید سفر می کند بنابراین فضای مناسب را برای او فراهم میکنند تا احساس رضایت کامل کند و مشتری ثابت گردد.
رونق گردشگری ترکیه با مسافران ایرانی
براساس آمار ترک ها، در سه ماه اول سال 2015 میلادی در مجموع 6 میلیون و 967 هزار و 487 گردشگر خارجی به ترکیه سفر کردند که سهم گردشگران ایرانی در این رقم برابر 58.7 درصد شد. استانبول به تنهایی حدود 387000 ایرانی را در سال 2013 به خود جذب کرده است.
در آوریل 2013 میلادی هم 67 هزار و 988 گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کرده بودند که این رقم در آوریل گذشته به 80 هزار و 460 نفر و در آوریل سالجاری به 92 هزار و 310 نفر رسید. به همین ترتیب در سه ماه اول سال 2013 میلادی 331 هزار و 478 گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کرده بودند که این رقم در سه ماهه اول سال گذشته به 502 هزار و 776 نفر و در سه ماه امسال به 527 هزار و 826 نفر رسید. ورود گردشگران ایرانی به ترکیه در حالی به ارقام قابل توجهی رسیده است که هنوز نمیتوان از افزایشی ملموس در سفر گردشگران ترکیه به ایران خبر داد. در این زمینه تلاشها و گفتوگوهایی بین دست اندرکاران صنعت گردشگری ایران و ترکیه صورت گرفته و قرار است در قالب همکاریهای دو کشور ضمن تشویق سفر گردشگران ترکیهای به ایران، با همکاری آژانسهای سیاسی، بخشی از گردشگران خارجی که به ترکیه سفر میکنند، به ایران نیز هدایت شوند. [1]
گردشگرانی که قصد تفریح و خوشگذرانی دارند ایران را انتخاب نخواهند کرد، گردشگرانی که به ایران میآیند علاقمند به فرهنگ هستند و می خواهند ایران را به عنوان یکی از کانون های بزرگ بشری در دنیا بیشتر بشناسند.طبق آمار مرکز پژوهش های مجلس، 83 درصد سفرهای خارجی ایرانیان تفریحی است. متاسفانه در صنعت جهانگردی کشور تعادل بین تعداد گردشگران ورودی و خروجی وجود ندارد و این امر در واقع آسیب زننده به اقتصاد است.شاید یکی از راهکارهای برون رفت از این عدم تعادل، کم بودن عوارض خروج مسافرت های تفریحی است که می توان با افزایش این عوارض با هدف تامین مالی برای بهبود صنعت گردشگری و به خصوص رونق گردشگری داخلی، حتی مسافرت های داخلی را افزایش داد. امید است در دوران پسا تحریم و شرایط جدید، شاهد روند مثبت در این زمینه باشیم.