راهآهن قزوین - رشت - آستارا در مسیر تقویت راهگذرهای بین المللی
بهرهبرداری از راهآهن قزوین-رشت-آستارا به کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب معنا میبخشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ مدیرعامل شرکت راهآهن اتصال ریلی قزوین-رشت-آستارا را به معنای اتصال ریلی چین به اروپا و دریای سیاه خواند .
محسن پورسیدآقایی با تأکید بر اینکه حجم اعظم ترانزیت کشور باید به ریل منتقل شود و این راه درستی است که دنیا آن را دنبال میکند ،گفت: خوشبختانه با سیاستهایی که پیش گرفته شده راهآهن در بخش ترانزیت طی 11 ماهه ابتدایی امسال رشد 102 درصدی تناژ و حدود 150 درصدی عملکردی تن کیلومتری در قیاس با سال گذشته را ثبت کرده است.
وی با بیان اینکه مهمترین حفره ترانزیتی کشور در حال حاضر عدم اتصال ریلی مسیر قزوین-رشت و در ادامه رشت-آستارا است ، ادامه داد: با این اتصال پیوستگی کریدور شمال-جنوب کشور معنای واقعی پیدا میکند و ترانزیت ریلی کشور دستخوش تحول بزرگی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در حال حاضر بارهای ترانزیت ریلی فقط در مسیر کریدوری شمال-جنوب با ترکمنستان تبادل میشود در حالیکه بخش عمده ترانزیت از مسیر آذربایجان است که ما را به روسیه و دریای سیاه متصل میکند.
پورسیدآقایی با یادآوری اینکه با راهاندازی این مسیر ریلی ترانزیتی به وسیله اتصال مسیر قزوین-رشت و در ادامه رشت-آستارا انتقال بارهای خلیج فارس به دو مقصد "روسیه" و "دریای سیاه و اروپا" معنا پیدا میکند ، تأکید کرد: در حال حاضر مهمترین خط ریلی کشور که باید اتصال آن پیگیری شود ، همین خط ریلی قزوین-رشت- آستارا است که کلیت وزارت راه و شهرسازی به آن توجه دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مسیر ریلی قزوین-رشت-آستارا حتی به کریدور شرقی-غربی نیز معنا میبخشد ، گفت: اگر اتصال ریلی ایران و آذربایجان انجام شده بود ، همین قطار کانتینری شانگهای-تهران را میتوانستیم در این مسیر راهی اروپا کنیم و خط ریلی چین-اروپا را از طریق خاک ایران عملیاتی سازیم. البته این ظرفیت وجود دارد که این قطار از مسیر ترکیه راهی اروپا شود ولی به دلیل مشکلات و محدودیتهایی که وجود دارد این مسیر نیز فعلا غیرفعال است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا قطارهای باری چین از طریق مسیر بالای دریای خزر به اروپا منتقل نمیشود ، گفت : این مسیر به این دلیل که روسیه و اوکراین مناقشات زیادی با هم دارند ، فعال نیست و قزاقستان از این موقعیت به خوبی استفاده میکند و بارهای چین را به صورت ریلی تا بندر اوکتائو و به صورت آبی به بندر باکو منتقل میکند و از باکو نیز مجددا به صورت ریلی بارها تا گرجستان و دریای سیاه جابهجا میشود.
پورسیدآقایی تأکید کرد: مسیر ذکر شده در حالی استفاده میشود که مسیر ریلی ایران به آذربایجان متصل نیست و اگر این اتصال ریلی ایران و آذربایجان محقق شود قطعا شرکتهای حمل بار مسیر ایران را ترجیح می دهند چرا که هم از نظر زمانی و هم از نظر هزینهای برای آنها به صرفهتر است.
مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: اتصال ریلی قزوین-رشت-آستارا به معنای اتصال ریلی چین به اروپا و دریای سیاه است و هم کریدور شمال-جنوب و هم کریدور شرق-غرب با بهرهبرداری از این خط ریلی معنا پیدا میکند.