مقام سازمان مهاجرت در مصاحبه با سی ان ان:
بحران آوارگان در اروپا نگران کننده است
سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت گفت نگرانی اروپا با گذشت دو سال از بحران آوارگان، ادامه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، «لئونارد دویل» سخنگوی سازمان بین المللی مهاجرت درباره توافق اتحادیه اروپا و ترکیه درباره آوارگان گفت: کلیات توافق، در خصوص لزوم حمایت از ترکیه برای رسیدگی به اوضاع مهاجران و آوارگان داخل این کشور و همچنین فراهم کردن زمینه اسکان دوباره آنها است. ما هنوز از جزئیات توافق اطلاع نداریم؛ اما نکته مهم، نگرانی گسترده اروپا با گذشت دو سال از آغاز جدی بحران آوارگان است. شمار مهاجران و آوارگانی که به اروپا سفر می کنند، هنوز بسیار بالا است و بخش عمده ای از این بار سنگین نیز روی دوش یونان قرار دارد.
نگرانی گسترده اروپا با گذشت دو سال از آغاز جدی بحران آوارگان است.
لئونارد دویل در پاسخ به اینکه آیا ترکیه تصمیم دارد پناهجویانِ باصطلاح اقتصادی را نگه دارد و آوارگان سوری را در کشورهای اروپایی اسکان دهد، گفت در قوانین بین المللی چیزی به نام «پناهجویان اقتصادی» تعریف نشده است و اینگونه نیست که آنها در مقایسه با پناهجویان عادی یا سوری اهمیت کمتری داشته باشند.
وی افزود: در بین آوارگان، افراد فوق العاده آسیب پذیر مانند زنان باردار، کودکان و نوجوانان بدون سرپرست وجود دارند. بنابراین، به این سادگی نیست که سیاستمداری این افراد را «پناهجو اقتصادی» بداند و آنها ملزم باشند به کشورشان بازگردند. با وجود این، ما می دانیم کشورها با فشار زیادی روبرو هستند. آنها ناچارند هر چه سریع تر به افراد واجد دریافت شرایط پناهندگی رسیدگی کنند؛ سایرین نیز باید شناسایی شوند و روند بازگشت داوطلبانه برای آنها اجرا شود.
باید به سرچشمه مشکل آوارگان و مهاجران که عمدتاً به تحولات سوریه باز می گردد، توجه داشته باشیم.
دویل در پاسخ به اینکه چرا بحران مهاجرت به اروپا فروکش نمی کند، گفت: باید به سرچشمه مشکل آوارگان و مهاجران که عمدتاً به تحولات سوریه باز می گردد، توجه داشته باشیم. اوضاع سوریه بعد از توقف خشونت ها اندکی بهتر شده است. با وجود این، مشکلات در کشورهای دیگر مانند عراق یا افغانستان برطرف نشده است و اگر هم درگیری ها نیز در برخی مناطق فروکش کرده باشد، این لزوماً به معنای کاهش فشارها بر مردم و کاهش موارد نقض حقوق بشر نیست.
وی افزود: در آفریقا نیز تغییرات آب و هوایی و فعالیت گروه های افراطی مانند بوکوحرام به مهاجرت افراد منجر می شود. بنابراین باید به سرچشمه مشکلات رسیدگی کرد.