ایران از نظر علمی در صنعت برق از دنیا عقب نیست
مجموع مشترکان برق در کشورحدود ۳۲ میلیون و ۷۵۰ هزار فقره است و سالانه یک و نیم میلیون مشترک جدید به جمع مشترکان برق کشور اضافه می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر عامل سازمان انرژی های نو ایران در همایش بین المللی فناوری و مدیریت انرژی در ادامه سخنان خود به خط مشی راهبری صنعت برق تا افق 1404 اشاره کرد و گفت : ارتقای نظام مدیریت تولید و مدیریت تقاضا، توسعه ظرفیت های تولید، انتقال و توزیع برق، بهبود فضای کسب و کار و توسعه حضور بخش خصوصی در صنعت برق، ارتقای نظام مدیریت مالی در صنعت برق، کاهش تلفات، ارتقای سطح کارآمدی و امنیت اطلاعات و سازگاری زیست محیطی و ارتقا ایمنی در فعالیت های صنعت برق از اهداف برنامه ریزی افق 1404 صنعت برق است.
آرش کردی تصریح کرد : جمهوری اسلامی از نظر ظرفیت نصب شده برق رتبه چهاردهم و از لحاظ مصرف رتبه نوزدهم را دارد.
کردی اضافه کرد: ایران رتبه اول تولید برق خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل شرکت توانیر گفت : ایران در زمینه ساخت تجهیزات نیروگاهی انتقال، توزیع و سایر خدمات فنی و مهندسی به خودکفایی رسیده است.
به گفته کردی ، در تابستان امسال پیک مصرف برق به 50 هزار و 170 رسید اما براساس پیش بینی ها با فرارسیدن دوران پساتحریم، سال آینده بین 6 تا 7 درصد رشد مصرف برق را شاهد خواهیم بود.
مدیرعامل توانیر اضافه کرد: اکنون بیش از 94 درصد انرژی برق ایران از منابع فسیلی، 1.1درصد از انرژی هسته ای و بقیه از برق آبی تولید می شود.
کردی ، تولید اندک برق از منابع تجدیدپذیر و نو در ایران را خاطرنشان کرد و گفت : در برنامه ششم توسعه ، سالانه باید 500 تا هزار مگاوات ظرفیت تولید برق از انرژی های نو وارد مدار شود و در این برنامه، رساندن سهم انرژی های تجدید پذیر در سبد تولید برق کشور به 5 درصد، قابل تحقق است.
وی افزود :متوسط بهره وری نیروگاه های حرارتی حدود 37 درصد ذکر شده و میزان بازدهی این نیروگاه ها در مقایسه با استانداردهای جهانی دو تا سه درصد کمتر است و در نظر داریم این رقم را با استفاده از فناوری های جدید به 42 درصد افزایش دهیم.
مدیرعامل توانیر افزود : سال گذشته میزان صادرات برق کشور به رقم 9.6 تراوات ساعت رسید ، در حالی که میزان واردات 3.7 تراوات ساعت ثبت شد و ایران اکنون با همه کشورهای همسایه تبادل برق دارد و 90 درصد صادرات ایران به عراق و ترکیه انجام شد.
کردی گفت : در برنامه ششم توسعه میزان صادرات برق به 2.5 برابر افزایش خواهد یافت ، ارزش اقتصادی صادرات برق در سال گذشته 600 تا 800 میلیون دلار بود.
جمهوری اسلامی در سال 93 بیشترین میزان برق مورد نیاز خود را از ارمنستان و ترکمنستان وارد کرد .
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: همه شهرها و حدود 100 درصد روستاهای بیش از 20 خانوار از نعمت برق برخوردارند.
به گفته وی ،تفاوت معناداری میان هزینه تمام شده برق با درآمد این بخش وجود دارد و یکی از نقطه ضعف های مهم مدیریت انرژی در ایران قیمت پایین حامل های انرژی است .
کردی همچنین به محور کاهش تلفات نیز اشاره کرد و افزود: با تحقق برنامه ها، در طول یک سال تلفات برق از 15.5 درصد در سال گذشته به اندکی بیش از 10 درصد کاهش یافته است و در برنامه ششم توسعه باید این میزان به حدود 7 درصد کاهش یابد.
وی گفت : حدود 22 میلیارد دلار طرح در بخش صنعت برق آماده معرفی به سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.
کردی با تشریح تاثیر رفع تحریم بر صنعت برق ایران گفت : قطع تحریم ها ، چنانچه فرصت هایی را پیش روی صنعت برق قراردهد ،باعث دسترسی به فناوری های جدید و منابع مالی می شود ،اما به دلیل توسعه بخش صنعتی و افزایش مصرف برق در این بخش نوعی تهدید برای این صنعت در کوتاه مدت به شمار می رود.
همایش بین المللی فناوری و مدیریت انرژی امروز و در محل پژوهشگاه صنعت نفت با حضور متخصصانی و دانش پژوهانی از کشورهای ایران، اسپانیا، دانمارک ،آلمان، آمریکا، بلژیک و... آغاز شد.
این کنفرانس دو روزه 289 مقاله پذیرفته شده از میان 500 مقاله ارسالی به دبیرخانه کنفرانس، به صورت شفاهی، پوستری و چاپ در مجموعه مقالات کنفرانس ارائه می شود.