2 میلیون و سیصد هزار هکتار جنگل کاری در مناطق بحرانی
دو میلیون و سیصد هزار هکتار از مناطق بحرانی برای جلوگیری از توفان شن ، جنگل کاری شده است.
خداکرم جلالی رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری در حاشیه طرح جنگل کاری تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: اجرای این طرح سبب جلوگیری از بروز توفان شن گرد و غبار می شود و مناطق جنوبی ، شرقی و مرکزی کشور از امنیت نسبی برخوردار شده است.
وی با اشاره به طرح جنگل کاری دست کاشت در بیش از 3 میلیون و 200 هکتار تصریح کرد: 900 هزار هکتار از این طرح در عرصه های جنگلی و در رویشگاه ها انجام شده است.
رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری وسعت جنگل های کشور را 14 میلیون و 300 هزار هکتار دانست و گفت: نمره حفظ جنگل های ایران براساس آمارهای جهانی 84،6 از100 و رتبه ما نیز 16 است.
جلالی با اشاره به اینکه در سال های اخیر دیگر تصرف شخصی در منابع طبیعی کشور نداریم ، افزود : سرانه جنگل در جهان 3،4 درصد و در ایران رقم 0. هکتار 1 درصد است و طرح های عمرانی ، آتش سوزی و مقدار کمی هم تصرف غیرقانونی تاثیر منفی دارد.
وی گزارش های محیط زیست جهانی را حاکی از تولید سالانه 9 تن گاز کربینک در ایران دانست و ادامه داد: رتبه ایران در تولید گاز کربنیک در جهان 11 است که بخش اعظمی از آن مربوط به استفاده از سوخت های فسیلی و بخشی نیز به خودروها می شود.
رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به 100 هزار هکتار جنگل داری در همه استان ها گفت: این طرح در جنگل های مخروبه و اماکنی که در گذشته جنگل بوده ، اجرایی شده است.
جلالی ، واگذاری حفاظت از 5 میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی کشور را به مردم از طرح های موفق در نگهداری از جنگل ها اعلام کرد و افزود: این طرح سبب جلوگیری از تعرض به عرصه ها ، پیشگیری از آتش سوزی و مدیریت چرای دام با توجه به ظرفیت مراتع بر اثر خشکسالی می شود.