قصد پاسخگویی بهنامه خادم را ندارم؛
معاون وزیر ورزش: طرح خیران ورزشیار آئین نامه دولتی است
معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش گفت: طرح خیران ورزشیار براساس آئین نامه دولتی برنامه ریزی شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ سیدمناف هاشمی در نشستی رسانهای درباره طرح پروژه خیران ورزشیار افزود: وزارت ورزش از تجربه وزارتخانههای بهداشت و آموزش و پرورش در استفاده از خیران برای برخی پروژهها در مناطق محروم استفاده کرده است تا بتواند تسهیلاتی در استان ها برای پر کردن اوقات فراغت جوانان فراهم کند تا علاوه بر حضور جدی بخش خصوصی از خیرین ورزشیار برای پروژه های نیمه کاره ورزشی استفاده کند.
وی افزود: برای حضور خیرین ورزشیار آئین نامه ای از دولت گرفتیم که پروژه هایی که سالها برای تکمیل آنها زمان لازم است، آماده شود. برای این منظور کارگروهی در استانها فعال شده است.
نوبخت در مراسم تجلیل از خیران
معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان گفت: همایشی برای تقدیر از خیرین ورزشیار با حضور 150 نفر از آنها عصر روز چهارشنبه در هتل المپیک برگزار می شود که در آن با ارزیابی صورت گرفته چهره های برتر و باتجربه استانهای اصفهان، کرمان و فارس بیش از سایر استانها خیرین ورزشیار داشته اند. در این مراسم علاوه بر حضور نوبخت معاون رییس جمهور، مدیران 31 استان، روسای فدراسیون ها و چهره های برتر ورزشی حضور دارند که برگزاری این مراسم هزینه سنگینی برای وزارتخانه ندارد.
افزایش 350 هزار متر زیرساخت ورزشی
هاشمی با اشاره به 92 پروژه ورزشی نیمه کاره که در اختیار خیرین ورزش یار قرار گرفته است، افزود: قرار است پس از تکمیل این پروژه ها تحویل وزارت ورزش داده شود تا برای استفاده در اختیار همان استانها قرار گیرد. 104 هزار پروژه نیمه کاره را هم تعیین تکلیف خواهیم کرد. با این 92 پروژه در حال اجرا 350 هزار متر توسط خیرین ورزش یار به زیرساخت های ورزشی اضافه خواهد شد.
او با بیان اینکه 16 استان در طرح خیران ورزش یار فعال بوده اند، افزود: 15 استان هم در این زمینه چندان موفق عمل نکرده اند. دلیل برگزاری این همایش هم فعال کردن سایر استان ها است تا فرهنگ خوبی را راه اندازی کنیم. پنج استان کرمان، فارس، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و هرمزگان بیش از استانهای دیگر در زمینه احداث پروژه های ورزشی با تلاش خیرین فعالیت کرده اند.
معاون توسعه منابع مالی و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان گفت: نخستین سالی است که به اجرای طرح خیران ورزش یار در قالب ماده 10 و 18 آیین نامه مرتبط با آن عمل می کنیم که یکی از قوانین دائمی ابلاغی دولت است. احتمال دارد تا پایان سال و شاید در همایش تقدیر هم حامیان مالی بیشتر هم شوند.
هدف 200 پروژه ای برای خیرین
وی ادامه داد: پیش بینی کرده ایم که تا پایان سال 95 تعداد پروژه های ورزشی که در اختیار خیرین قرار می گیرد به عدد 200 برسد. اگر به طور متوسط برای هر پروژه یک میلیارد تومان کمک بگیریم، به ازای صد پروژه فعلی، صد میلیارد تومان به بودجه ورزش و دولت کمک شده است. تزریق این بودجه مساوی می شود با یک دوم اعتبارات عمرانی وزارت ورزش چون اعتبارات عمرانی ما در وزارتخانه زیاد نیست.
هاشمی گفت: از طریق استانها اطلاع رسانی و خواهش کردیم بحث خیران فعال شود چون برنامه شناسایی استعدادها در مناطق محروم و جلوگیری از آسیب ها اجری کمتر از ساخت مسجد، بیمارستان و مدرسه ندارد.
او درخصوص نحوه نگهداری پروژه های ورزشی ساخته شده توسط خیران ورزش یار افزود: این پروژه ها تحویل وزارتخانه می شود و هزینه نگهداری آن هم برعهده وزارت ورزش است. هدف گذاری ما تعیین تکلیف 500 پروژه عمرانی است که 350 پروژه تکمیل شده است و با تحویل صد پروژه خیران، این تعداد به 450 پروژه می رسد و چهار پروژه متروکه نیز واگذار شده است.
برای تکمیل پروژه ها سخت گیری نداریم
وی ادامه داد: این طرح کارفرمایانه نیست و یک کار دلی محسوب می شود. تجربه نشان داده است که خیران پیش از تعهد زمانی پروژه را تکمیل شده تحویل داده اند و چون کار با نگاه فردی انجام نمی شود ما هم سخت نمی گیریم. شاید هم برای برخی پروژه ها تعداد خیران زیاد باشد اما بهترین انتخاب انجام می شود. با این حال آمار خیران ورزش یار از شهریور امسال سه نوبت تغییر کرده است.
تاسیس باشگاه خیرین ورزش یار
مناف هاشمی با اشاره به تاسیس باشگاه خیران ورزش یار گفت: این باشگاه در آینده ساخته و تحویل خیران می شود و اکنون اعضای آن را برخی مدیران تشکیل می دهند که از این پروژه ها حمایت می کنند. در واقع وزارتخانه تمایلی به دولتی بودن این باشگاه ندارد.
وی با بیان اینکه تخصیص اعتبارات توسط کمیسیون تخصصی انجام می شود، افزود: آماده برگزاری مراسم تجلیل از مدال آوران جهانی و آسیایی در اسفند امسال بودیم اما با توجه به محدودیت زمانی و برگزاری انتخابات این مراسم را همراه با تقدیر از قهرمانان سال 94 به اردیبهشت سال آینده موکول کردیم تا هم به قول خود عمل کرده باشیم و هم به ورزشکاران انگیزه دوباره بدهیم.
پرداخت ها به موقع بوده است
معاون توسعه منابع مالی و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان درباره بودجه فدراسیون های ورزشی و حمایت از آنها گفت: پرداخت های مالی وزارتخانه و نیاز فدراسیون های ورزشی دو مقوله جداگانه است. با اینکه سال 94 سخت ترین سال مالی برای وزارت ورزش بود اما در بخش مالی امسال خوب عمل کردیم و بودجه به موقع تزریق شد هرچند که بودجه فدراسیون ها متفاوت است. میانگین بودجه پرداختی در حوزه قهرمانی 97 درصد است و در حوزه همگانی هم این سقف در روزهای آینده به 90 درصد می رسد. ما به تعهدات خود عمل کرده ایم اما اینکه برخی نیاز مالی فدراسیون ها هنوز باقی است و درخواست شان خارج از سهمیه مالی آنها است، با این حال اگر در توان ما باشد از المپیکی ها حمایت می کنیم.
وی افزود: تیراندازی یکی از رشته های مدنظر وزیر است که آخرین پرداخت مالی آن 106 درصد بوده است. پس از جلسه ای که تیراندازان با وزیر ورزش داشتند نیز به دستور ویژه وزیر، 6 درصد مازاد بودجه به این فدراسیون سهمیه داده که به حوزه ارزی بانک مرکزی هم معرفی شدند. به جز این موارد هم به دستور گودرزی وزیر ورزش برای اردوی آخر تیم ملی تیراندازی هم حمایت ویژه ای انجام می شود تا از اعتبارات سال 95 زودتر استفاده شود.
جابجایی مالی هم داریم
هاشمی با اشاره به تشکیل کارگروه المپیک ریو در وزارت ورزش گفت: این کارگروه مدت زیادی است که با حضور من، سجادی و احمدی تشکیل شده است که در صورتیکه اعضای کمیته قانع شوند به خصوص در حوزه قهرمانی جابجایی مالی انجام می شود. ستاد عالی بازیهای المپیک هم تعهداتی دارد و مباحث خاصی را دنبال می کند.
بیشترین پرداختی برای کشتی
او ادامه داد: فدراسیون های کشتی،والیبال و فوتبال به جز پرداخت های دولتی نیاز به کمک بیشتری دارند و در سال المپیک هم بودجه بیشتری می خواهند اما وزارت ورزش در خصوص این سه رشته ضعیف عمل نکرده است. باید تلاش برای جذب حامیان مالی بیشتر شود. در تقدیرهایی هم که از آنها شده با جمع بندی هدایا بیشترین پرداخت ها مربوط به کشتی است و امکان بیش از آن وجود نداشت اما تلاش ما برای بهبود وضعیت مالی این رشته ها است.
هاشمی با بیان اینکه قصد پاسخگویی به نامه رسول خادم رییس فدراسیون کشتی به رییس جمهور را ندارد، گفت: این موضوع مربوط به حوزه های دیگر است. در هفته گذشته من، احمدی و سجادی بیش از چهار جلسه داشته ایم که با حساسیت بیشتری پرداخت ها به فدراسیون ها انجام شود. در هفته گذشته 20 پرداختی داشتیم و حتی فدراسیون هایی که صددرصد بودجه خود را دریافت کردند هم کمک 250 میلیونی را به آنها کردیم. در واقع از نظر مالی واریز زیر صد میلیون تومان نداریم.
در برخورد با مدیران من مرجع نیستم!
وی افزود: فدراسیون وزنه برداری که بودجه کامل خود رادریافت کرده است، کمک 350 میلیون تومانی داشت تا برخی لوازم خود را از گمرک وارد کند. فدراسیون های بوکس،دوچرخه سواری و تیراندازی هم با وضعیت مشابهی پرداختی داشتند. این موضوع نشان دهنده رصد وزارتخانه و حساسیت ما برای مشکلات فدراسیون های ورزشی است. اگر فدراسیونی مشکل مالی دارد و نمی تواند منابع مالی اش را مدیریت کند من مرجع صاحب صلاحیت برای برخورد با آنها من نیستم اما باید بگویم که وزارتخانه به تعهدات مالی خود در قالب پرداخت ها به درستی عمل کرده است.
هاشمی گفت: گزارشات مالی وزارتخانه به صورت مکتوب ارائه خواهد شد اما ما بیش از 92 درصد تخصیص اعتبارات داشته ایم و تاکنون 97 درصد آن را پرداخت کرده ایم.