معرفی برترین های نهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی
برترین های نهمین دوره جشنواره سراسری نشریات دانشجویی کشور معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این مراسم که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد از بین 204 نامزد دریافت جایزه از 126 نفر حائز رتبه های اول تا سوم تقدیر شد. نهمین دوره جشنواره سراسری نشریات دانشجویی کشوردر 4 بخش گزارش آثار ثبت نامی، گزارش آثار رسیده به دبیرخانه و ارسال شده به مرحله داوری مقدماتی و گزارش آثار و نشریات راه یافته به مرحله داوری نهایی و گزارش مقایسه ای برگزار شد.
در این دوره از مجموع 14 هزار و 603 نشریه و اثر ثبت نامی در سامانه ثبت نام، 2 هزار و 303 نشریه، 11 هزار و 769 اثر در بخش آثار برتر و 531 اثر در بخش ویژه ثبت نام شد.
همچنین در بخش نشریات برتر از میان 14 زمینه مختلف، بیشترین نشریات ثبت نامی مربوط به نشریات فرهنگی با 517 شماره و کمترین نشریات ثبت نامی مربوط به نشریات علمی تخصصی هنر با 37 شماره نشریه است.
براساس نوع اثر ثبت شده در بخش آثار برترنیز ، بیشترین موارد مربوط به سرمقاله و یادداشت با هزار و 659 اثر و کمترین موارد هم مقاله اقتصادی با 108 اثر است.
اما در بخش ویژه نیز بیشترین تعداد ثبت نام مربوط به محور آزاداندیشی؛ اخلاق، منطق و آزادی با 236 اثر و کمترین تعداد ثبت نام مربوط به محور صلح واسلام ؛ جهان عاری از خشونت، فرهنگ آشتی، صلح در زندگی روزمره با 41 اثر است.
همچنین از مجموع کل آثار دریافتی در دبیرخانه جشنواره، 11 هزار و 366 اثر و نشریه دربخش مقدماتی داوری شد که از این تعداد هزار و 551 نشریه، 9 هزار و 424 اثر و 371 اثر ویژه در بخش های سه گانه بودند.
بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره از مجموع کل نشریه ها و آثار، 260 عنوان نشریه در بخش نشریه برتر، 540 اثر در بخش آثار برتر و 92 اثر در بخش ویژه ،حائز شرایط ورود به مرحله داوری نهایی شدند.
معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم در سخنانی با اشاره به جایگاه مهم نشریه های دانشجویی در توسعه وارتقاء فرهنگی دانشجویان و درنتیجه جامعه ،سیاست وزارت علوم را حمایت از این نشریه ها دانست و افزود: در این خصوص همواره تلاش داریم تا در چارچوب قانون عمل کنیم و مطمئنیم دانشجویان، بهترین ناظرانی هستند که می توانند دراین حوزه ما را یاری کنند.
سید ضیاء هاشمی با بیان اینکه به ممیزی قبل از انتشار نشریه های دانشجویی معتقد نیستیم و آزادی قلم در چارچوب قانون را حق دانشجو می دانیم افزود: چند تخلف کوچک در چند نشریه باعث نمی شود تا برای هزاران نشریه دانشجویی ایجاد محدودیت کنیم .
وی دانشگاه را پیشگام فرهیختگی جامعه برشمرد و گفت: وجود بیش از 5 میلیون دانشجو دردانشگاههای سراسر کشور ظرفیت فرهنگی خوبی را برای آینده کشور پیش روی ما قرار داده است و باید بتوانیم از این ظرفیت بزرگ استفاده مناسب ببریم.